MAINOS

Led-kasvilampusta on moneksi – tiesitkö tämän huonekasveista?

Piha

Vielä ehtii laittaa pihan merkkikepit paikoilelen – tarvitset avuksi vain akkuporakoneen. Tiesitkö tämän huoneilmaa parantavista viherkasveista? Palautetta led-kasvivalosta ja kalenterista.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Niin se lumi tulla tupsahti ja oikein mukavassa muodossa tulikin, kevyenä ja suojaavana. Nyt kun vielä kelit pysyisivät pakkasella, eivät suotta sulaisi lumisuojat pois. No aika näyttää ja jos sulaa, niin suojataan sitten muuten. Kyllä kätevä aina keinot keksii. 

Unohtuiko merkkitikut? Ei hätää, poralla uppoaa!

Jos maan jäätyminen ehti yllättää ja pihan merkkitikut unohtui laittaa, niin ei hätää. Tarvitset vain akkuporakonen ja siihen kiviterä paikalleen, ja hyvin tulee reikä maahan vielä, ei se niin syvältä jäässä ole.

Vai ei syyspistokkaat kasva? Kyllä vaan kasvaa!

Saatiin tuossa jokunen aika sitten muutama juurtumaton pistokas yli 100-vuotiaasta pelargoniasta. Hiukan epäilivät, että näinköhän pistokkailla on mitään toivoa pysyä edes hengissä kevääseen asti, kasvua nyt ei ainakaan tulisi.

Pistokkaat kookoskuituun, kunnolla vettä ja led-lampun alle. Ja tässä on tulos! Pistokkaat eivät pelkästään selviytyneet, vaan ovat kasvaneet pienistä ”rääpäleistä” tuhdeiksi taimiksi, ja virittänyt jopa kukkanuppujakin. Ja ihan mahdottoman helpolla! Joten kyllä sillä kunnollisella valolla melko suuri merkitys on.

Takuuvarmasti toimivan kasvilampun joko johdolla tai ilman saat täältä.

Huonekasveista tutkittua tietoa – muistitko kaikki nämä?

Lueskelin tuossa viikolla osin tuttuja, mutta ennen kaikkea virallisia tutkimustuloksia. Ja vaikka nämä onkin tuttuja, niin silti oli kiva muistuttaa itseään, miten suuri merkitys huonekasveilla onkaan. Sinä varmaan muistit ja tiesit nämä kaikki, mutta kiva on kerrata:

  • Huonekasvit lisäävät ilmankosteutta ja silloin hengittäminen helpottuu. Samoin flunssavirus leviää huonommin kosteassa ilmassa.
  • Norjalaistutkimuksen mukaan kohonneen ilmankosteuden ansiosta myös kurkku ei kuiva ja päänsäryt sekä väsymys vähenee jopa 20-25 %.
  • Ihmisten stressi, jännittyneisyys, ahdistus ja väsymys väheni jopa puoleen niissä työpaikoissa, joihin tuotiin viherkasveja verrattuna niihin työpaikkoihin, joissa viherkasveja ei ollut. Vaikutukset tuntuivat jo kolmen kuukauden kuluessa. Samoin työterveys ja -tuottavuus paranivat huomattavasti.
  • Korealainen tutkimus osoitti, että kun nuorista miehistä puolet hoiti ruukkukasveja ja puolet saman ajan tietokonetehtäviä, niin kasvien kanssa puuhastelleet tunsivat olonsa paljon mukavammaksi ja heidän verenpaineensa oli alhaisempi.
  • Huonekasvien ilmaa puhdistava vaikutus on jo itsestään selvää.
  • Tutuimpia ja tehokkaimpia huonekasveja lienee Anopinkielet, Rönsyliljat, Kultapalmut, Aaloet, Kumiviikunat sekä Palmuvehkat.

Näiden tutkimustulosten lisäksi mainittakoon se kaikki hyvä, mitä kasvien kanssa puuhastelusta ja hoitamisesta saa. Jos sanotaan, että nauru pidentää ikää, niin kasvien kanssa puuhastelu tekee ihan varmasti sen saman – monin kerroin. Kun me hoidetaan kasveja, niin käytännössä kasvit hoitavatkin meitä.

Palautetta led-lampusta

Aarne ja Marja-Liisa lähettivät todella kukoistavia terveisiä kuvien kera:

”Heippa Puutarha väki!

Tässä olisi nyt tulokset Kaktuksien kukkamääristä. Tuo ylempi valkoinen JOULUKAKTUS viime vuona oli n.400 kukkaa. Nyt siinä oli 877 kpl:ta. Punaisessa kaktuksessa oli 85 kpl:ta. Kaikkein suurimmassa lehtikaktuksessa oli 112 kpl:ta. Se on todella kookas. Nykyiset mitat n.2 metriä korkea ja halkaisija noin 1,2 metriä. Hallitsee olohuonetta. Käytämme ledi-kukkavaloa kukkiin. Näin kukkien kera toivomme HYVÄÄ SYKSYN JATKOA!” – Marja-Liisa ja Aarne Suominen

Pirkko kirjoitti myös palautetta tuosta led-lampusta:

”Terve kukka-Juha,

Ajattelin kirjoittaa sinulle hiukan palautetta tuosta sinun lampusta. Minulla on niitä nyt viisi kappaletta. Ensimmäisen hankin jo neljä vuotta sitten. En olisi ikinä uskonut tuon lampun tehoon, ellen olisi itse sitä kokenut. Huonekasveja ei ole kuollut yhtään ja siemenkylvöt ovat onnistuneet sataprosenttisesti niiden alla. Aiemmat lamput olen nyt hävittänyt, ei niillä tehnyt mitään! Ei tässä sen enempää, halusin vain tässä samalla kertoa, että miten tyytyväinen olen ollut ja tilaan tässä yhden lampun lisää. Saathan sen jouluksi, se kun menisi pukinkontiin.” – Pirkko

Kiitos Pirkko terveisistä ja lamppu johtoineen tulee sinulle ensi viikolla!

Tuon led-kukkavalon saat sinäkin täältä

Ja jos olet tai tunnet jonkun innokkaan siemen-/taimikasvattajan, niin minulla on sinulle erikoispakkaus. Siinä on lämpömatto (automaattisella säädöllä, ei ylikuumenemisen riskiä), kasvivalo sekä johto. Tämä on sellainen yhdistelmä, että tämän kanssa kaikki kasvatus käy kuin tanssi! Etenkin taimikasvatus, mutta kyllä siinä viihtyy muutkin. Esimerkiksi amarylliksistä saa mahtavan nopeasti kukat esiin ja tanakat varret, kun lämpö tulee alhaalta ja valo päältä – ihan niin kuin ammattipuutarhoillakin.

99,90 € / pkt (ovh.104,60), ja tämä toivepaketti löytyy täältä.

Palautetta myös kalenterista

”Kiitos aivan mahdottomasti uudesta kalenterista. Se on aivan mahtava. Siivouskin jäi kesken kun kävin postilaatikolla! Kalenteri on täynnä asiaa huonomuistiselle. Iso halaus teille kaikille!” – Eija Suomussamelta

”Hei Puutarhuri Juha & kumpp.!

Tulevan vuoden kalenteri tupsahti postilaatikoon tänään. On todella onnistunut ja monipuolista tietoa antava! Eli maksettu hinta antoi arvoaan enemmän vastinetta. Tulisipa äkkiä uusi vuosi, että saisin ottaa komistuksen käyttöön! Leppoisaa joulun odotusta.” – Marja / Alaveteli

Ensimmäiset kalenterit on siis lähetetty ja lisää painettu.

Kiitos kannatuksesta ja hyvän joulun tuomisesta. Minne ja mihin osoitteeseen? Se paljastuu sitten lähempänä joulua. Hyviä ehdotuksia otan kyllä vastaan jo nyt!

17,95 € / 1 kpl > täältä 

49,95 € / 3 kpl > täältä

Oikein hyvää 101-vuotista Itsenäisyyspäivää toivottaa puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity täällä >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Pixabay, Juha Toikka / KodinKukat Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

huoneilma huoneilman laatu huonekasvi huonekasvit Juha Toikka Kodin Kukat Kodinkukat led


Lisää samasta aiheesta