Led-polttimot ja sisävalaisimet – luxien viemää

Talo
Asuntomme huonosti valaistussa käytävässä oli tummat kaapinovet ja riippuvalaisimet. Kun ovet oli maalattu valkoisiksi, oli aika rientää led-kauppaan. Lue lisää!

Alkuperäinen valaistus asuntomme käytävässä oli suoritettu riippuvien valaisimien kanssa. Siihen mukaan kun otettiin tummat kaapinovet käytävällä, niin valoisaksi sitä ei voinut hyvällä tahdollakaan kutsua. Ensihoidoksi maalattiin kaapin ovet valkoisiksi ja ovenkahvat mustaksi. Tuli hauska kontrasti.

Riippuvalaisimet saivat lähteä ja käytävätilaan halusin kiinteitä kattovalaisimia. Jälleen kerran piti pohtia myös talon aikakautta ja tulevaa värimaailmaan. Melkolailla valkoinen tulee olemaan asuntomme ja tätä harmoniaa on hyvä rikkoa, arvatkaapa millä? Ei pinkillä, ei vihreällä vaan mustalla.


Käytävän tummat kaapit ja riippuvalaisimet ennen remonttia.

Led-valaisimien valinnasta

Päädyin lopuksi Massiven Nero -valaisimiin. Minusta sopivat hyvin ja ovat muodoltaan sopivat talon henkeen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU


Noin 17e kappalehinnalla ostin kuusi 4,5 watin led-lamppua.

Seuraava kauhistuttava asia oli tietenkin se, että niissä tuli mukana 50w halogeenilamput. Sehän tarkoittaa lyhyellä matematiikalla 300 wattia tunnissa. Jos valot olisivat joka päivä kaksi tuntia päällä, niin vuosimenoksi tulisi 219kWh eli karkeasti reilut 22e/vuosi.

Oli aika rientää led-kauppaan. Noin 17e kappalehinnalla ostin kuusi 4,5 watin led-lamppua, jolloin kilowattimäärä yllä olevasta laskelmasta oli enää kymmenys. Näin ollen myös kustannukset tipahtivat saman verran eli kulutus oli enää noin kaksi euroa per vuosi.

Toisin sanoen, kun polttelen näitä lamppuja sellaiset kuusi vuotta, niin jo ovat lamput maksaneet itsensä takaisin… No mutta hei, ledejä kuitenkin. Ja edelleen, pienistä puroista se säästö syntyy, ja nyt pitää katsoa pitkällä aikavälillä asioita.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kämppä on täynnä valaisimia, mutta lähdettiin nyt näistä liikkeelle.

Adios!

 

RemonttinalleTyönalle (työn alle) on 3 lapsen isä ja innokas remontoija, rakentaja ja hermojen menettäjä, joka pitää balalaikka-musiikista.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Projektia voi seurata myös Työnallen blogista osoitteessa suurtapintaremonttia.blogspot.fi