MAINOS

Led-valo on lyömätön valaistusvaihtoehto

Talo

Led-valaistus valittiin Villa Helenaan, koska led-valot soveltuvat mainiosti muun muassa kosteisiin tiloihin, ulos sekä antamaan voimakasta valoa kodin työpisteisiin kuten keittiöön.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Led-valaisimilla on nykyisin enemmän hyötyjä kuin haittoja, siksi led-valaisimet valtaavat markkinoita tasaisen varmasti. Ledien käyttö on monipuolista ja ne soveltuvat niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Aiemmin led-valaistusmahdollisuudet olivat rajallisemmat.

– Yllätyin todella ilokseni, kuinka laaja led-mallistovalikoima valmistajilla nykyisin on, Villa Helenan suunnittelija Ville Witka kertoo.

Valaistus yhtenäiseksi. Valaistuksen sillisalaatti – kiitos ei.

Suunnittelija Witka kammoksuu ajatusta, että koko asumishistorian valaisimet ympätään samaan huusholliin, tyylistä viis -ajatuksella. Hän halusi Villa Helenaan yhtenäisen kiskovalaisinjärjestelmän, sillä siinä on paljon etuja.

– Kiskoon on mahdollista asentaa erilaisia valaisimia haluttaessa. Kiskovalaisin järjestelmä elää talon elinkaaren mukaan, kun asukkaat muuttuvat tai muuttavat. Valaistusjärjestelmä muuttuu tarpeiden mukaan, selvittää suunnittelija Witka.

Yksi ledin hyvistä ominaisuuksista on voimakas valon ja varjon kontrasti.

– Kiskovalaisimilla on mahdollista loihtia taidenäyttelyn valaistusefekti. Voidaan valita valokeilaan mitä ikinä halutaan. Valoja voidaan siirrellä, lisätä, vähentää ja suunnata.

Led-valoilla moninaiset edut


Led-valonauhaa on käytetty Villa Helenan keittiössä, portaissa ja kodinhoitohuoneessa,sanoo Carola Meckelborg, Airamin projektimyyntipäällikkö.  

– Ledien etu on pitkäikäisyys. Kun halogeenit kestävät 2 000 tuntia, niin ledit kestävät 15 000 – 50 000 tuntia. Sen lisäksi kohdevalaisimien led-lamppuja on saatavilla useilla erilaisilla keilakulmilla. Valon sävyn voi valita kohteen mukaan kylmäksi tai lämpimäksi, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Anssi Lehtonen Airam Oy:stä.

Led-valojen edut eivät rajoitu pitkäikäisyyteen. Led-valoilla on paljon muitakin hyviä ominaisuuksia.

– Led-valo syttyy ja sammuu välittömästi, siinä ei ole viivettä. Sillä on hyvä värintoistokyky ja ledeihin voi loihtia hyvin monia eri värisävyjä kylmästä lämpöiseen. Se on myös hyvä yleisvalo, koska ledillä voi valaista suuria pintoja ja haluttaessa valo on pehmeää. Tarvittaessa valaisimen koko on varsin pieni, Airamin projektimyyntipäällikkö Carola Meckelborg summaa.

– Esimerkiksi led-valonauha on innostava tuote. Sen voi katkaista sopivan mittaiseksi ja kiinnittää tarralla, muovi- tai alumiiniprofiililla. Ammattituotteiden lisäksi tarjolla on malleja, jotka voi asentaa helposti itse, sillä ne toimivat 12 voltin tasavirralla ja ovat siten turvallisia tee-se-itse-ihmisille, Meckelborg selvittää.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

airam led led-valaisin led-valaistus ledi valaistus valaistustyypit