MAINOS

Ledivalot lisäävät ulkovalosarjojen tarjontaa ja käyttöikää

Piha

Uusien ulkovalosarjojen hankinnassa kannattaa panostaa laatuun, ja valoja ulos asennettaessa turvallisuuteen. Ledivalojen myötä kaupan ulkovalotarjonta on kasvanut entisestään. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Teknistä turvallisuutta valvova Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes testaa tänäkin vuonna ison joukon markkinoille tulevia jouluvaloja. Turvallisuus ja laadukkuus ovat valoja hankittaessa ensisijaisen tärkeitä tekijöitä, joista saattaa toki joutua hieman maksamaan.

Uudet valosarjat samoin kuin varalamput vanhoihin sarjoihin kannattaa hankkia jo hyvissä ajoin, sillä laatutuotteet myydään usein loppuun ensimmäisenä.

Tulevaisuudessa varalamppuja ei tarvita, sillä nykyaikaisissa led- valosarjat ovat pitkäikäisiä, eikä niissä tästä syystä ole vaihdettavia lamppuja.

Kodeissa on käytössä runsaasti vaarallisia jouluvaloja

Tukesin mukaan kuluttajille jäi viime vuonna 1900 vaarallista jouluvaloa, jotka olisi pitänyt kerätä pois. Osa valoista saattaa olla jopa hengenvaarallisia puutteellisen suojauksen vuoksi. Sähköiskuvaaran lisäksi osa tuotteista saattaa olla herkästi syttyviä.

Jenna Kauppila muistuttaa vikavirtasuojilla varustettujen pistorasioiden tärkeydestä, sillä ne vähentävät merkittävästi myös puutteellisesti suojatun tuotteen aiheuttamaa sähköisku- ja syttymisvaaraa. Oikein asennettu ja säännöllisesti ohjeiden mukaisesti testattu vikavirtasuoja voi parhaimmillaan pelastaa ihmishengen.

Liiallista jatkojohtojen käyttöä kannattaa välttää

Etenkin ulkovalosarjaa ostettaessa kannattaa tarkistaa, että se varmasti soveltuu käytettäväksi halutussa paikassa. Tekninen asiantuntija Jenna Kauppila Sähkötreffit-palvelusta muistuttaa, että ulkona jatkojohdot ovat hankalien käyttöolosuhteiden vuoksi vaarallisempia kuin sisällä jo senkin vuoksi, että mekaanisen vahingoittumisen vaara on suurempi.

Turvallisuussyistä liiallista jatkojohtojen käyttöä kannattaa välttää. Syksyn leudonpuolisten kelien jatkuessa ehtii vielä asentaa kunnolliset, suojatut ulkopistorasiat, joka tarjoaa sähköä myös kesäkaudella esimerkiksi painepesurille. Muistathan, että ulkopistorasioiden asennus vaatii ammattilaisten.

Lähde: sahkotreffit.fi

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

jouluvalot ledivalaistus ulkovalosarjat ulkovalot