MAINOS

Leikkaa ja lannoita ryhmäruusut

Piha

Leikkaa ryhmäruusut kovien yöpakkasten jälkeen, ennen kuin silmut puhkeavat.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Leikkauksen tavoitteena on jättää kuhunkin pensaaseen 3–5 parasta, tukevaa ja tervettä versoa. Poista kuolleet (tummuneet), katkeilleet ja ohuet oksat kokonaan. Leikkaa versot 10–15 sentin korkeudelta.

Kun versot on lyhennetty, ruusupenkki on helppo lannoittaa

ryhmäruusujen leikkaus ruusupenkin lannoitus

Perinteinen ja luonnonmukainen lannoite on kompostoitu hevosenlanta, jota saa säkkitavarana puutarhamyymälöistä. Se vilkastuttaa maan pieneliötoimintaa ja lisää kasvualustan humuspitoisuutta. Lapioi hevosenlantaa ruusujen juurelle ja sekoita se pintamaahan kevyesti haraamalla. Sopiva annostus on säkillinen lantaa kahdelle, kolmelle neliölle. Tarkista annosteluohje tuotepakkauksesta. Kastele ruusut lannoituksen jälkeen.

Talvenarkojen ryhmäruusujen versot paleltuvat herkästi ainakin lumen yläpuolelta. Paleltuessaan versot muuttuvat ruskeiksi. Leikkaa verso terveeseen osaan saakka.

ryhmäruusut leikkaus

Hyvä hoito palkitsee ryhmäruusut ja puutarhurin

Ryhmäruusut ovat vaateliaita, mutta huolellisen hoidon palkka on syksyyn asti kestävä kukinta. Leikkausohje koskee vartettuja ryhmäruusuja. Ryhmäruusuihin kuuluu myös omajuurisia niin sanottuja kanadalaisia lajikkeita sekä uusia Easy Elegans -ruusuja, jotka leikataan pensasruusujen tapaan.

ryhmäruusut leikkaus

 

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Kotipuutarha-lehden kanssa. www.kotipuutarha.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ruusun leikkaus ryhmäruusu ryhmäruusun lannoitus