MAINOS

Oletko jättänyt matkan tekemättä lemmikin vuoksi? Katso video.

Talo

Tutkimus: lukuisat lemmikinomistajat ovat jättäneet matkan tekemättä lemmikkinsä vuoksi. Syy löytyy matkustamaan tottumattomasta lemmikistä, mutta myös majoituspaikkojen suhtautumisesta mukana kulkevaan karvaiseen kaveriin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Joka kolmas lemmikinomistaja kertoo jättäneensä matkan tekemättä lemmikin takia, paljastaa VR:n kysely.

Suurin syy lemmikinomistajien mukaan on se, että lemmikki ei pidä tai jopa kärsii matkustamisesta. Toiseksi suurimmaksi syyksi nostetaan kuitenkin myös se, että majoituspaikkojen suhtautuminen lemmikkeihin koetaan huonoksi.

– Moniin vuokrattaviin lomamökkeihin ei saa ottaa mukaan esimerkiksi koiraa. Minun kokemukseni mukaan hotelleissa kuitenkin otetaan hyvin lemmikit vastaan, kunhan vain varaa huoneen ajoissa, kertoo Maarika Wallenius Kennelliitosta.

Matkavaraukset kannattaakin varsinkin loma-aikoina tehdä hyvissä ajoin.

– Lemmikkipaikkoja on junassa rajoitetusti, ja erityisesti kesäviikonloppuisin on ruuhkaa. Suosittelen olemaan lemmikin kanssa ajoissa liikkeellä, kehottaa VR:n kehityspäällikkö Pia-Mari Sotavalta.

Varaa aikaa ja ota oma viltti mukaan


Joka kolmas lemmikinomistaja kertoo jättäneensä matkan tekemättä lemmikin takia.

Lemmikin kanssa reissatessa pätevät samat perusohjeet kuin lastenkin kanssa: varaa riittävästi aikaa matkaa edeltäviin toimiin ja pakkaa mukaan ruokaa, vettä ja tuttuja leluja.

– Koira kannattaa käyttää tarpeillaan ennen reissua. Jos lemmikillä on taipumusta matkapahoinvointiin, ruoka on hyvä antaa vasta perillä, ohjeistaa Maarika Wallenius Kennelliitosta.

Kuljetuslaatikko antaa pienemmälle lemmikille oman rauhan

Tutut lelut tai viltti auttavat tottumatonta lemmikkimatkustajaa rauhoittumaan. Jos koira on kovin energinen tapaus, kannattaa ennen matkaa tehdä kunnon juoksulenkki.

Pienten koirien ja kissojen on hyvä matkustaa omassa kuljetuslaatikossaan. Kuljetuslaatikko antaa lemmikille oman rauhan ja siitä saa myös perillä matkakohteessa kätevästi lemmikille oman pedin.

 

Tutkimuksen on toteuttanut YouGov Finland VR Groupin toimeksiannosta. Tiedot kerättiin web-kyselynä 14.5.–20.5.2013 YouGov Groupin kuluttajapaneelissa. Tutkimuksen lähtöotos on 1586. Lopulliseen vastaajajoukkoon hyväksyttiin lemmikinomistajat, jolloin lopullinen vastaajamäärä on 627. Lähtöotos painotettiin väestöä

Lähde: VR Group

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

koira matkalla lemmikki hotellissa lemmikkivaunu