Likaa hylkivät pöytäliinat nyt myös kotikäyttöön

Sisustus

Ravintoloista tuttujen likaa hylkivien pöytäliinojen nanoteknologiakäsittely minimoi kaatuneen juoman tai ruoan imeytymisen ja tekee kankaan pinnasta likaa hylkivän. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kankaan nanokäsittelyn ansiosta neste säilyttää pintajännityksensä pöytäliinan pinnalla, kuten vesipisara kasvin lehdellä. Ruoka tai juoma on siten helppo pyyhkäistä kostutetulla keittiöliinalla pois.

Helppohoitoiset pöytäliinat voidaan pestä kotona pyykinpesukoneen kirjopesuohjelmalla. Pöytäliinat siliävät helposti 150 asteisella silitysraudalla.

Käytössä jo yli 60 000 ravintolapöydässä


Muotisuunnittelija Jukka Rintalan suunnittelema juhlapöytäliinamallisto sisältää akvarellimaisia kuoseja, joissa toistuvat Rintalan aiemmista töistä tutut kukka- ja kasviteemat.

Likaa hylkivän Tefismart Home Collection –kattaustekstiilivalikoiman tuo markkinoille suomalainen Tefi Oy. Tefin kehittämä, nanoteknologiaan perustuva likaa hylkivä pintakäsittely on tuttu yrityksen ravintolatekstiileistä. Malliston värit ja kuosit sopivat niin moderniin kuin perinteiseenkin sisustukseen ja kattaukseen. Vastaavanlaisia pöytäliinoja käytetään jo yli 60 000 suomalaisessa ravintolapöydässä.

Likaa hylkivän pöytäliinan hoito-ohjeita ja -vinkkejä

  • Liina puhdistetaan imeyttämällä tahraa kevyesti sekä painamatta kuivaan tai puhtaaseen veteen kastettuun paperiin tai pyyhkeeseen.
  • Jos tahra on kuivunut kankaaseen kiinni, liina puhdistuu parhaiten sumuttamalla tahran päälle puhdasta vettä ja pyyhkimällä tahran pois.
  • Älä käytä pesuainetta, koska pesuaine poistaa lian hylkivyyden eikä käsittely toimi, ennen kuin pesuaine on huuhdottu pois.
  • Likaantunut pöytäliina pestään 20–60 asteessa kirjopesuohjelmalla.
  • Liinan lian hylkivyys edellyttää pesun jälkeistä lämpökäsittelyä joko kuivauskoneessa tai silittämällä (raudan lämpötila 2 pistettä).

Tefismart likaa hylkivä pöytäliinan kasviaiheinen tai ruutukuosi
Perinteistä tyyliä arvostava löytää suosikkinsa kasviaiheisista tai ruutukuosisista pöytäliinoista, joissa toistuvat maanläheiset harmaan ja beigen sävyt.

Saatavilla Tefin verkkokaupasta joulukuusta alkaen.
Hinnat: Kaitaliinat, hinta noin: 40×145 cm, 44 €. Pöytäliinat, hinta noin: 145×200 cm, 99 €; 145×240 cm, 129 €; 145×280 cm, 159 €; 150×260 cm, 169 €

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kattaustekstiili likaa hylkivä nanopinnoite pöytäliina