MAINOS

Lisävarusteet tekevät mönkijästä monipuolisen työjuhdan

MökkiPihaTaloYleinen

Monen mielestä mönkijä on sekä nuorten että aikuisten miesten leikkikalu joka kelpaa korkeintaan talvella lumiauraksi. Mönkijöihin saatavat lisävarusteet sekä niihin erikseen liitettävät erilaiset välineet tekevät niistä kuitenkin monipuolisia työjuhtia, jopa ammattilaisten käyttöön.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Mönkijät tulivat Suomen markkinoille 80-luvun lopulla ja niitä myytiin vuoden aikana vain muutama sata kappaletta vielä 90-luvun lopulla. Myyntimäärät ovat niistä päivistä moninkertaistuneet ja yltävät tänä vuonna jo noin 8 000 kappaleeseen. Erityisesti rinnakkainistuttavat mallit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina reippaasti ja ylittävät jo nyt yksinistuttavat mallit koko maailman myynnissä. 

Alkuun mönkijät olivat ehkä vain isojen poikien leikkikaluja, mutta vähitellen on huomattu niiden monikäyttöisyys jopa työvälineenä. Suomessa toimii useampi yritys joka suunnittelee ja valmistaa mönkijöihin kytkettäviä työvälineitä, joiden ansiosta mönkijöillä voi tehdä monipuolisesti töitä niin kesällä kuin talvella. Petäjävedellä toimiva Ultratec valmistaa mönkijöihin mm. peräkärryjä, rekiä, ahkioita sekä  erilaisia tukkikärryjä.

Rammy Oy Toivalasta taas tekee mönkijöihin helposti kytkettäviä ruohonleikkureita sekä lumilinkoja.

Molemmat yritykset myyvät tuotteita ympäri maailmaa ja niitä voi ostaa suoraan nettikaupasta tai lähimmältä jälleenmyyjältä. Polaris on tehnyt yhteistyötä molempien yritysten kanssa jo pitkään ja auttanut niitä tuotekehittelyssä. Polaris valmistaa/valmistuttaa itse mönkijöihin lähinnä puskulevyjä sekä peräkärryjä, joilla tavallinen kuluttaja selviää pientalon piha-askareista varsin hyvin.

Amerikkalainen Polaris on kasvattanut mallistoaan vuosien mittaan ja toi markkinoille ensimmäisenä rinnakkainistuttavat mallit. Niihin saa lisävarusteina katot, ovet ja ikkunat, lisälämmityksen ja jopa äänentoistolaitteen. Nämä lisäävät mönkijän mukavuutta huomattavasti ja mahdollistavat työskentelyn huonommassakin säässä. Ammattilaiskäyttöön Polariksella on tarjota myös uudistettu väkivahva diesel-malli (Ranger Diesel EPS 4X4) sekä ensimmäisenä myös täyssähkömalli (Ranger EV 4X4) , joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi isoihin tuotatolaitoksiin tai vaikkapa hautausmaiden huoltohommiin. 

Mönkijöihin pystyy kytkemään myös telat, jolloin niiden liikkuminen syvässäkin hangessa talvella onnistuu lähes lumikelkan tavoin. Osa kuluttajistakin päätyykin nykyään mielummin mönkijään sen monikäyttöisyyden takia. 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lumilinko mönkijä Polaris puskulevy Rammy Ultratec


Lisää samasta aiheesta