MAINOS

Liukuovi tarkoittaa tyyliä ja tilaa

Sisustus

Liukuovi tuo kotiin avaruutta ja sisustukseen oman tyylikkään säväyksensä. Seinän päälle avautuvan liukuoven voi asentaa saranaoven tilalle myös jälkikäteen.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Liukuovista on tullut yhä suositumpi vaihtoehto suomalaisissa kodeissa. Moni valitsee liukuoven perinteisen saranaoven tilalle esimerkiksi siksi, että se säästää tilaa: neliöitä ei hukkaannu huoneista aukinaisen oven verran, vaan pienenkin asunnon jokainen neliösentti saadaan hyötykäyttöön.

Liukuovi on yleensä aina auki tai kiinni, mikä tekee huonetiloista selkeitä ja siistejä. Kun ovet ovat auki, huoneiden välillä ei ole rajoja vaan kaikki on yhtenäistä avonaista tilaa.

Liukuovessa ei ole kynnystä, eli lattiapinta, kuten parketti tai laminaatti, voi jatkua saumattomasti huoneesta toiseen. Se tekee kodista yhtenäisen tyylikkään jatkumon ja lisää tilan sekä avaruuden tuntua.

Kynnyksettömyys tarkoittaa myös esteettömyyttä, jos huoneistossa liikutaan esimerkiksi pyörätuolilla tai rollaattorilla.

Liukuovi tarjoaa oven kokoon enemmän, oikeastaan rajattomasti, vaihtoehtoja, koska oven koon määrittää oviaukon suuruus, eikä oven koko. Ovi voi olla vaikka puolitoista metriä perinteisen 90 sentin sijaan.

↑Seinän päälle avautuva liukuovi säästää ja selkeyttää tilaa. Sen avulla saa rajattua huoneet siististi tai pidettyä tilan yhtenäisenä ilman kynnystä.

Seinän päälle avautuva liukuovi

Seinän päälle liukuva liukuovi kiskoineen on helppo ja edullinen asentaa taloon myös jälkikäteen, koska se ei vaadi kummempia remonttitöitä tai seinän purkuja.

Kiskot asennetaan sopivaan kohtaan seinään tai kattoon. Oven ja kiskon voi valita kodin muun sisutuksen mukaan ja vaihtaakin, mikäli sisustuksen ilmettä halutaan muuttaa.

Liukuoven pinnan voi valita hyvin vapaasti suuresta määrästä erilaisia vaihtoehtoja. Linjakas liukuovi on siis myös sisustuselementti, joka muokkaa kodin ilmettä halutusti. Myös liukuovijärjestelmissä on paljon vaihtoehtoja, eli niistäkin voi valita kodin ilmeeseen sopivan kokonaisuuden.

↑Liukukisko on myös tyylikäs sisustuselementti, eikä sitä tarvitse välttämättä piilottaa otsalaudan taakse.

Pehmeästi avautuva ja sulkeutuva liukuovi 

75 Flow -sarjan liukuovijärjestelmän voi jättää näkyviin tai peittää halutessaan otsalaudalla. Sen saa asennettua myös kattoon. Liukukiskon pituusvaihtoehdot ovat 2 ja 2,4 metriä.

Soft Close on ovihidastin eli keittiönkaapeista tuttu ominaisuus, joka on nyt tuotu tekemään seinän päälle avautuvista liukuovista entistä turvallisempia ja hiljaisempia. Oven voi vetäistä perässään kiinni ilman, että se kolahtaa.

Soft Stop -ominaisuus puolestaan vaimentaa pysäytystä kiskossa eli ovi ei paukahda kiinni tai auki ja pitää oven siinä asennossa.

↑Peitelevy kätkee liukuovijärjestelmän, jos se on paras vaihtoehto kodin sisustuksen kannalta. Peitelevy napsahtaa paikalleen ilman ruuveja.

Peitelevy napsahtaa paikalleen

Kun ei halua jättää liukuovijärjestelmää näkyviin tai ei itse pysty piilottamaan kiskoja ja muita osia, Peitelevysarja 655 on silloin oikea valinta. Näppärästi paikalleen napsautettava peitelevy mahdollistaa sen, että liukuovijärjestelmän mekanismi jää piiloon.

Peitelevysarjaan kuuluu kiskoon kiinnitettävä peitelevy ja päätylevyt, jotka saa kiinnitettyä paikalleen ilman ruuveja.

Helaformin laadukkaita ja tyylikkäitä liukuovijärjestelmiä myydään rautakaupoissa kautta maan.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Helaform kiskot liukukisko liukuovi liukuovijärjestelmä liukuovijärjestelmät ovihidastin peitelevy