Liukuva väliovi tuo tilaa kotiin

SisustusTalo

Pienikin koti saa aivan uudenlaista avaruuden tuntua, kun valitsee seinän sisään liukuvan oven perinteisen saranaoven sijaan. Liukuovi on fiksu ja tyylikäs tilanjakaja.

Suomalaiset suosivat yhä pienempiä asuntoja, koska ne ovat energiatehokkaita ja asumisen kulut pysyvät kurissa. Jos neliöitä on vähemmän, tarvitaan älykkäitä ratkaisuja ottamaan niistä kaikki irti. Siksi etenkin pieneen kotiin kannattaa valita liukuovi, joka piiloutuu seinän sisään ollessaan kiinni. 

– Saamme koteihimme lisää tilaa ja viihtyvyyttä helposti ottamalla saranaoven vaatima tila itsellemme ja vaihtamalla ne seinän sisään liukuvaksi oveksi, vinkkaa toimitusjohtaja Leena Lundell Aulis Lundell Oy:stä .

Liune-ovi on seinän sisään liukuva väliovi, niin kutsuttu taskuovi. Se on tyylikästä suomalaista designea ja samalla tilaratkaisu parhaimmillaan.

Liune-ovi on myös tyylikäs tilanjakaja. Harmoniset puupinnat, pehmeä valaistus ja seinän sisään liukuvilla väliovilla muunneltavat tilat luovat kokonaisuuden, jossa arki toimii ja sielu lepää.

– Suunnittelun perustana on ollut kodin viihtyvyys ja ihmisten hyvinvointi, Lundell huomauttaa.

 

Tehokkuutta neliöihin

Liukuovi sopii kodin sisätiloihin, kuten makuuhuoneeseen, olohuoneeseen, kylpyhuoneeseen, kodinhoitotilaan ja saunaan. Sillä saa rajattua tiloja toisistaan tarpeen niin vaatiessa. Oven ollessa auki, tilat vaikuttavat yhtenäisiltä.

– Avaamalla ovet muodostuu yhtenäinen tila, ja sulkemalla ovet rajautuu haluttu tila. Liune mahdollistaa neliöiden tehokkaan käytön. Liukuvien ovien ansiosta neliöitä ei jää hukkaan kääntyvien ovilehtien taakse, Lundell perustelee.

Liukuovi on myös turvallinen ratkaisu, koska avattunakin ovi on seinän suojassa piilossa eikä se voi osua kenenkään tielle. Saatavilla on myös ääntä eristävä liukuovi , joka mahdollistaa esimerkiksi musiikin kuuntelemisen toisia häiritsemättä.

I-ovesta uusi standardi?

Suomessa ei ole tähän mennessä vielä kyseenalaistettu saranaovien käyttöä, mutta liukuväliovet alkavat kiinnostaa yhä enemmän.

– Muualla maailmassa seinän sisään integroidut liukuvat ovet ovat tutumpia kuin meillä, mutta täälläkin ne ovat tulevaisuutta, Lundell uskoo.

Liune-ovia valmistavan Aulis Lundell Oy:n tavoitteena on, että Liunet ovat pian rakennusliikkeiden vakioratkaisu, eli tunnettu ovitoimittaja.

– Nyt on aika ottaa kodista kaikki irti itselle ja perheelle. Eli otetaan neliöt omaan käyttöön, eikä anneta niitä kääntyville L-oville vaan toivotetaan tervetulleeksi uuden standardin mukainen I-ovi, Lundell sanoo.

10 vuoden takuu teräsrungolle

Liune-oven runko valmistetaan lujasta rakenneteräksestä. Ovet ovat pääasiallisesti massiivipuusta tai lasista.
– Annamme teräsrungolle 10 vuoden takuun, Lundell huomauttaa.

Ovi valmistetaan kahdella eri tehtaalla Suomessa, koska seinärunko on osa kokonaisuutta: väliseinärungot tehdään Saukkolan tehtaalla ja ovet Lohjan tehtaalla.

– Olemme perheyritys ja erikoistuneet sisärakentamisen kevytrakenneratkaisuihin. Kaikissa ratkaisuissamme painotamme aina tuotteiden helppoa asentamista ja terveellistä asumista, Lundell korostaa.

Suoraan tehtaalta tontille

Pienrakentajat voivat ostaa Liune-ovia verkkokaupasta tai jälleenmyyjiltä, kuten STARK.

– Suosittelemme ammattilaisia oven asentamiseen. Työ käy nopeasti, Lundell kertoo.

Liunen toimitusaika on 1–4 viikkoa tuotteen mukaan. Toimitukset tulevat luotettavasti ja varmasti Lohjan tehtaalta suoraa tontille.


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Aulis Lundell Oy i-ovi keittiön ovi liukuovi liukuva väliovi Liune Liune-liukuovi makuuhuoneen ovi saunan ovi standardiovi taskuovi väliovi

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.aulislundell.fi/

Aulis Lundell Oy on erikoistunut rullamuovaustekniikalla valmistettavien kevytrakennejärjestelmien kehittämiseen ja markkinointiin sekä profiilien, pientaloelementtien ja perustuselementtien valmistamiseen. Yhtiömme on yksityinen perheyritys ja olemme toimittaneet rakennusteollisuudelle kuumasinkitystä teräslevystä rullamuovaamalla valmistettuja LUNDELL-PROFILE-tuotteita jo vuodesta 1980. Liune Door -liukuovielementtien valmistamisen rakennusliikkeille ja pienrakentajille aloitimme vuonna 2007. Uusin liiketoiminta-alueemme on Luna House -pientaloelementtien valmistaminen. Yhtiön päämarkkina-alue on kotimaa. Toimimme hyvien liikenneyhteyksien varrella Lohjalla Länsi-Uudellamaalla. Yhtiömme toimii jatkuvan kehityksen periaatteella. Kokonaislaadun kehittämisessä avainasemassa on sertifioitu ISO 9001:2008 -laatujärjestelmämme. Valmistamme ja toimitamme tuotteet aina räätälöityjen asiakasmittojen mukaan, nopeilla ja luotettavilla toimituksilla. Oma jakelukalustomme toimii pääkaupunkiseudulla. Kevytrakennejärjestelmien voimakas kehitystyö yhteistyössä ammattilaisten kanssa takaa parhaat mahdolliset edellytykset rakentaa terveitä ja turvallisia rakennuksia. Pitkäjännitteinen kehitystyömme rakennusten elinkaarilaadun parantamiseksi tuo uusia ratkaisuja, joista yhtenä esimerkkinä ovat energiatehokas pientalokonsepti Luna House Collection, joka tulee uudistamaan rakentamista ja asumista Suomessa.

Lue lisää: Aulis Lundell Oy