Liunen liukuovet yllättävät käytännöllisyydellään

SisustusTalo

Koti saa aivan uudenlaista avaruuden tuntua, kun ovena on seinän sisään liukuva Liune perinteisen saranaoven sijaan. Liune on ovi, jossa lattia- sekä seinäpinnat tulevat tehokkaimmin käyttöön ja ääneneristys on huomioitu.

Suomalaiset suosivat yhä pienempiä asuntoja, koska ne ovat energiatehokkaita ja asumisen kulut pysyvät kurissa. Jos neliöitä on vähemmän, tarvitaan hyviä ratkaisuja, jotta niistä saadaan kaikki irti. Siksi kotiin kannattaa valita liukuovi, joka piiloutuu seinän sisään ollessaan kiinni. 

– Saamme koteihimme lisää tilaa ja viihtyvyyttä ottamalla saranaoven vaatima tila omaan käyttöömme ja vaihtamalla ne seinän sisään liukuvaksi oveksi, vinkkaa toimitusjohtaja Leena Lundell Aulis Lundell Oy:stä.

– Liune-ovi on seinän sisään liukuva väliovi, niin kutsuttu taskuovi. Se on tyylikästä suomalaista designia ja samalla tilaratkaisu parhaimmillaan.

Liune-ovi on myös tyylikäs tilanjakaja. Harmoniset puupinnat, pehmeä valaistus ja seinän sisään liukuvilla väliovilla muunneltavat tilat luovat kokonaisuuden, jossa arki toimii ja sielu lepää.

– Suunnittelun perustana on ollut kodin viihtyvyys ja ihmisten hyvinvointi, Lundell huomauttaa.

Tehokkuutta neliöihin

Liukuovi sopii kodin kaikkiin sisätiloihin, ja Liunen mallistosta löytyy esimerkiksi ovet erikoiskorkeisiin tiloihin 260 senttimetriin asti. Lisäksi on erikoiskorkeat pariovet sekä kosteisiin tiloihin ja saunaan. Liunella saa rajattua tiloja toisistaan tarpeen niin vaatiessa.

Liunen ratkaisulla saa muokattua helposti kaksiosta yksiön ja päinvastoin.

– Avaamalla ovet muodostuu yhtenäinen tila, ja sulkemalla ovet rajautuu haluttu tila. Liune mahdollistaa neliöiden tehokkaan käytön. Liune-ovien ansiosta neliöitä ei jää hukkaan kääntyvien ovilehtien taakse, Lundell perustelee.

Liunen liukuovi on myös turvallinen ratkaisu, koska avattunakin ovi on seinän suojassa piilossa eikä voi osua kenenkään tielle.

Kaikki Liunen tasamassiivimateriaalia olevat ovimallit eristävät ääntä paremmin kuin perinteiset ovet. Lisäksi saatavilla on myös äänitekninen liukuovi, joka mahdollistaa esimerkiksi musiikin kuuntelemisen toisia häiritsemättä. 

Yhä useamman valinta – Liune

Liukuväliovet ovat alkaneet kiinnostaa suomalaisia yhä enemmän, vaikka saranaovien käyttöä ei ole tähän mennessä vielä kyseenalaistettu.

– Muualla maailmassa seinän sisään integroidut liukuvat ovet ovat tutumpia kuin meillä, ja täälläkin ne ovat tulleet jäädäkseen, Lundell kertoo.

Aulis Lundell Oy:n Liune-ovet ovat jo nyt monen rakennusliikkeen vakioratkaisu, ja tietoisuutta seinän sisään liukuvan Liunen ainutlaatuisuudesta halutaan edelleen lisätä.

Ovet on pääasiassa valmistettu massiivipuusta tai lasista. Mallistosta löytyy sileitä ja jyrsittyjä ovimalleja kaiken värisinä, monenväristä puuviilupintaa, printtikuvia ja jopa taideovia.

10 vuoden takuu teräsrungolle

Liune-oven runko valmistetaan lujasta rakenneteräksestä ja hitsataan valmiiksi tehtaalla, jotta elementtirunko on takuulla tukeva eikä työmaalla tarvitse tuhlata aikaa kokoamiseen.

– Annamme teräsrungolle 10 vuoden takuun, Lundell toteaa.

Ovikokonaisuus on kotimaista laatua: väliseinärungot tehdään Aulis Lundell Oy:n Lohjan tehtaalla ja ovet tulevat kotimaisilta yhteistyökumppaneilta.

– Olemme perheyritys ja erikoistuneet sisärakentamisen kevytrakenneratkaisuihin. Kaikissa ratkaisuissamme painotamme aina tuotteiden helppoa asentamista ja terveellistä asumista, Lundell korostaa.

Suoraan tehtaalta tontille

Pienrakentajat voivat ostaa Liune-ovia verkkokaupasta tai jälleenmyyjiltä, kuten STARKista.

– Suosittelemme ammattilaisia oven asentamiseen. Työ käy nopeasti valmiiksi hitsatun elementtirungon ansiosta, Lundell kertoo.

Liunen toimitusaika on 1–4 viikkoa tuotteen mukaan. Toimitukset tulevat luotettavasti ja varmasti Lohjalta suoraan tontille.

 

 

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Aulis Lundell Oy i-ovi keittiön ovi liukuovi liukuovi väliseinään liukuva väliovi Liune Liune-liukuovi makuuhuoneen ovi ovi seinän sisään pariovet saunan ovi standardiovi taideovi taskuovi tilansäästö väliovi

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.aulislundell.fi/

Aulis Lundell Oy on erikoistunut rullamuovaustekniikalla valmistettavien kevytrakennejärjestelmien kehittämiseen ja markkinointiin sekä profiilien, pientaloelementtien ja perustuselementtien valmistamiseen. Yhtiömme on yksityinen perheyritys ja olemme toimittaneet rakennusteollisuudelle kuumasinkitystä teräslevystä rullamuovaamalla valmistettuja LUNDELL-PROFILE-tuotteita jo vuodesta 1980. Liune Door -liukuovielementtien valmistamisen rakennusliikkeille ja pienrakentajille aloitimme vuonna 2007. Uusin liiketoiminta-alueemme on Luna House -pientaloelementtien valmistaminen. Yhtiön päämarkkina-alue on kotimaa. Toimimme hyvien liikenneyhteyksien varrella Lohjalla Länsi-Uudellamaalla.

Yhtiömme toimii jatkuvan kehityksen periaatteella. Kokonaislaadun kehittämisessä avainasemassa on sertifioitu ISO 9001:2008 -laatujärjestelmämme. Valmistamme ja toimitamme tuotteet aina räätälöityjen asiakasmittojen mukaan, nopeilla ja luotettavilla toimituksilla. Oma jakelukalustomme toimii pääkaupunkiseudulla.
Kevytrakennejärjestelmien voimakas kehitystyö yhteistyössä ammattilaisten kanssa takaa parhaat mahdolliset edellytykset rakentaa terveitä ja turvallisia rakennuksia. Pitkäjännitteinen kehitystyömme rakennusten elinkaarilaadun parantamiseksi tuo uusia ratkaisuja, joista yhtenä esimerkkinä ovat energiatehokas pientalokonsepti Luna House Collection, joka tulee uudistamaan rakentamista ja asumista Suomessa.

Lue lisää: Aulis Lundell Oy