MAINOS

Vuoden Ympäristörakenne on Lounatuuli-niminen puisto Hyvinkäällä

Piha

Palkittu puisto on moni-ilmeinen keidas keskellä uutta asuinaluetta ja nyt myös Vuoden 2014 ympäristörakenne. Katso kuvat!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Iso puisto ja sen erilaiset teemat ja toiminnot muodostavat moni-ilmeisen, viihtyisän kokonaisuuden, keitaan keskelle Metsäkaltevan uutta asuinaluetta. Korkeuseroja hyödyntävä hulevesijärjestelmä on sekä toiminnallisesti että maisemallisesti onnistunut. Korkeatasoisen hoidon ansiosta kasvit voivat hyvin.

Pitkänomainen puisto on laaja ja ilmeikäs kokonaisuus

Pitkänomainen puistoalue ei avaudu kerralla, vaan tarjoaa kävijälle yllätyksiä ja uusia näkymiä. Puiston ilme vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Alueella on sekä kävelyreittejä että liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille ja kaikkina vuodenaikoina. Toiminnalliset elementit on yhdistetty hienovaraisesti kokonaisuuteen.

Lounatuulenpuiston kasvivalikoima on erittäin monipuolinen ja esimerkiksi ruskan värit kauniisti hyödyntävä. Kalusteiden tehostevärit, viininpunainen ja oranssi löytyvät myös istutuksista. Kasviteemoja ovat Hyvinkäälle ominaiset vanhat koristekasvit ja japanilainen puutarha. Teemat liittyvät kokonaisuuteen hillitysti ja tasapainoisesti. Puistossa voi myös oppia, sillä hyvin sijoitetut kyltit kertovat kävijälle kunkin kasvin nimen.

Puisto on rajattu ympäröivistä tonteista muun muassa pengerryksillä

Lounatuulenpuisto - hulevesilampi

Kirkasvetisenä pysyneet lammet ovat ilahduttava lisä alueella.

Aluetta reunustavien talojen tontit on erotettu luontevasti puistosta pengerryksillä, luonnonkivillä ja kasveilla.

Taitavasti toteutettu hulevesijärjestelmä kerää sadevedet kahteen kauniiseen koristelampeen. Reilun kokoiset, kirkasvetisenä pysyneet lammet ovat ilahduttava lisä alueella, jossa on hyvin vähän luonnonvesiä.

Puisto valmistui vuonna 2013 Asuntomessuja varten. Asuinalueelle laadittiin laatukäsikirja, joka on ohjannut myös kasvillisuuden suunnittelua. Puiston hoitoon on panostettu paljon ja se myös näkyy. Kasvillisuus ja samalla koko puiston taso on kehittynyt huomattavasti.

Tunnustus tasokkaalle ympäristölle

Vuoden Ympäristörakenne -kilpailun tavoitteena on tehdä tunnetuksi tasokkaita ympäristökokonaisuuksia, joissa hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella on luotu esteettisesti ja toiminnallisesti kestävä, hyvä ympäristö. Palkinto jaettiin nyt 24. kerran.

Kilpailun tuomaristossa olivat edustettuina Rakennustuoteteollisuus RTT:n, Puutarhaliiton, Kiviteollisuusliiton, Viherympäristöliiton, Suomen Maisema-arkkitehtiliiton, Suomen Arkkitehtiliiton, Suomen Kuntaliiton, ympäristöministeriön ja lehdistön edustajat.

Lounatuulen puisto - vuoden 2014 ympärsitörakenne

Puisto valmistui vuonna 2013 Asuntomessuja varten.

Lisätietoja: www.puutarhaliitto.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hulevesijärjestelmä pengerrys puisto ympäristörakentaminen