Lue Akseli Herlevin grillausvinkit ja herkuttele slidereilla eli minihampurilaisilla

Viini-lehden toukokuun kokkivieras Akseli Herlevi kertoo, kuinka grillaus onnistuu.
Vuoden 2011 Top Chef -voittajan Akseli Herlevin kuusi vinkkiä grillaukseen:
- Pane tarjolle makuja, jotka sopivat yhteen. Siten jokainen voi koota mieleisensä annoksen. Share & enjoy!
- Mieluummin nopeasti kovassa lämmössä kuin pitkään laimeassa.
- Kasvikset kannattaa ehdottomasti grillata kokonaisena ja maustaa ja pilkkoa vasta paistamisen jälkeen.
- Käytä rasvaista lihaa, jotta se ei kuivahda.
- Voit harjoitella paistoaikaa, kun ostat ylimääräisen pihvin ja testaat ensin sillä optimipaistoajan.
- Hiiligrilli on paras – se antaa ruokaan ainutlaatuisen maun.
Sliderit eli minihampurilaiset – grillausvinkit käytäntöön
Valmistusaika 15 min
- 2 rkl gochujang-tahnaa (korealainen miso-chilitahna)
- 4 dl täysmajoneesia
- 4 pehmeää sämpylää
- 400 g jauhelihaa (nauta tai sikanauta)
- suolaa & pippuria
- ½ dl oliiviöljyä
- 8 romainesalaatinlehteä, pestyinä
- 12 ohutta viipaletta kurkkua
Tee näin:
- Sekoita gochujang-tahna ja majoneesi.
- Leikkaa sämpylät halki paksuimmasta kohdasta. Paahda grillissä tai uunissa kullanruskeiksi.
- Sekoita jauhelihaan varovasti suola ja pippuri sekä oliiviöljy. Muotoile neljäksi samankokoiseksi palloksi ja taputtele pihveiksi.
- Grillaa pihvit mediumkypsiksi kuumassa grillissä.
- Jaa majoneesitahna sämpylöiden leikkauspinnoille tasaisesti.
- Laita pohjapuolelle salaatinlehdet ja pihvit sekä kansipuolelle kurkkuviipaleet.
- Nosta kansi pohjan päälle.
Vinkki: Varmista, että pihvi on leveydeltään samankokoinen sämpylän kanssa. Näin jokaiselle puraisulle riittää myös pihviä. Painele sormilla pihvin keskelle pieni monttu, jotta pihvi on tasapaksu kypsennyksen jälkeen.
Viini-lehden viinivinkki
Gnarly Head Old Vine Zin, Yhdysvallat, Alko 405157, 11,99€
- Muhevan pehmeä punaviini on oikea valinta tämän burgerin seuraan, sillä majoneesin tuntuva mausteisuus vie viiniltä hedelmäisyyttä. Kokonaisuudessa yhdistyvät hauskasti viinin hillomaiset vivahteet ja burgerin mausteisuus.
- Viini-lehden Viikon viinivinkki yhdistää viinin ja ruoan. Viinilehti.fi/viinivinkki.
Lisää Akseli Herlevin ajatuksia ja herkullisia grilliohjeita Viini-lehdestä 4/2015 (ilm. 12.5.).
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
akseli herlevi grillattu hampurilainen Grillaus punaviiniTuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja