Luontainen ja kaloriton makeuttaja stevia mullistaa juomamarkkinaa

Yleinen
Hartwall on tyytyväinen EU:n komission tuoreeseen päätökseen hyväksyä stevia (stevia rebaudiana) elintarvikkeissa käytettäväksi makeuttajaksi. Uusi, täysin luontainen ja kaloriton makeuttaja mullistaa juomamarkkinaa ja elintarvikealaa. Hartwall tuo ensimmäiset stevialla makeutetut juomat markkinoille heti lainsäädännön sen salliessa joulukuussa.

Euroopan komissio antoi 11.11.2011 päätöksen, jonka perusteella stevia (stevia rebaudiana) hyväksytään Euroopan Unionin alueella elintarvikkeissa käytettäväksi makeuttajaksi.

Stevia on täysin luontainen ja täysin kaloriton makeuttaja, jota saadaan Stevia rebaudiana -nimisestä kasvista. Maailmalla steviaa on käytetty kauan. Etelä-Amerikan alkuperäiskansat ovat käyttäneet steviaa teen makeuttamiseen ja ruokien maustamiseen vuosisatojen ajan. Japanissa sitä on käytetty elintarvikkeiden ja juomien makeuttajana jo vuosikymmeniä. Myös USA:n, Australian ja Sveitsin elintarviketeollisuus on hiljattain ottanut stevian omakseen. Suomessa stevian käyttö on uutta.

Steviassa yhdistyy kaksi tärkeää ominaisuutta, luonnollisuus ja keveys

– Stevia mullistaa suomalaista juomamarkkinaa ja elintarvikealaa ylipäätään. Luonnollisuus ja hyvinvointi ovat kuluttajille yhä tärkeämpiä kriteereitä. Stevian avulla voimme tarjota kuluttajille tuotteita, joissa nämä ominaisuudet yhdistyvät aivan ennennäkemättömällä tavalla, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Ann-Mari Hämäläinen Hartwallilta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Hartwall haluaa kehittää suomalaista juomamarkkinaa ja onkin tutkinut stevian käyttöä juomien makeuttajana jo pitkään.

– Olemme tutkineet ja testanneet steviaa jo vuosia. Se soveltuu erinomaisesti juomien makeuttamiseen. Stevia on erittäin tehokas makeuttaja, jopa kolmesataa kertaa tavallista sokeria makeampi ja kuitenkin aito luonnontuote, Hartwallin tuotekehityspäällikkö Hannele Alakarhu sanoo.

Euroopan Unionin päätöksen mukaan stevialla makeutettuja juomia saa myydä EU-maissa 2.12.2011 lähtien. Hartwall tuo ensimmäiset stevialla makeutetut juomat markkinoille heti joulukuussa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU