NATALIA BROTHERUS
KUVAT VALMISTAJIEN
Saksalainen uusi Woodland-tapettimallisto on näyttävä luonnon inspiroima mallisto
Kuin metsää. Saksalainen uusi Woodland-tapettimallisto on näyttävä luonnon inspiroima mallisto, josta löytyy suuria koivunrunkoefektejä. Hinta noin 37 euroa/rulla, RTV-Yhtymä.
English Garden -paperitapettimalliston upeat kukkakuosit voi yhdistää yksiväristen ja raidallisten tapettien kanssa
Englantilaista tyyliä. English Garden -paperitapettimalliston upeat kukkakuosit voi yhdistää yksiväristen ja raidallisten tapettien kanssa. Tapettien näyttävyyttä lisää muun muassa hentoinen kullan kimallus, RTV-Yhtymä.

 

Suomalaisista on tullut rohkeampia sisustajia, ja se näkyy myös tapettivalikoimien kuoseissa ja väreissä. Tämän hetken trendi on tapetoida ns. tehosteseiniä, eli valitaan yhdelle seinälle rohkea, värikäs ja isokuvioinen kuosi, ja muille seinille vaaleampaa ja hillitympää. Tapettien trendivärejä ovat beigen ja ruskean eri sävyt, harmaa/kitti, musta/ valkoinen, metallivärit kulta, hopea ja pronssi. Suomalainen suosii aina myös sinistä.
 
Suomessa myydään noin 2,4 miljoonaa rullaa tapettia vuodessa. Kokonaiskulutus on noin puoli rullaa per henkilö vuodessa. Ruotsissa kulutus on 1,5 ja Saksan 2,8 rullaa. Tapetteja valmistetaan mm. Saksassa, Tanskassa, Belgiassa, Englannissa ja Ruotsissa, mutta paperitapettien raaka-aine on usein peräisin Suomesta, sillä monet tuontimallistot on painettu suomalaiselle paperille.
Kuviomaailma on hyvin rikas. Kuvassa Marimekon tyynyjä.
Kuviomaailma on hyvin rikas. Kuvassa Marimekon tyynyjä.
Woodland-malliston Stabilit-tapetti ei kutistu eikä veny.
Luontoteema. Woodland-malliston Stabilit-tapetti ei kutistu eikä veny. Tämän ansiosta tapettia ei tarvitse liisteröidä, vaan liisteri voidaan levittää suoraan seinäpinnalle, RTV-Yhtymä.

 

Kevään kankaissa näkyy luonnon vaikutus. Esimerkiksi Marimekon kevätmalliston kuosimaailmassa liikutaan niin maaseudulla kuin kaupungissa, satumaisissa metsissä ja merten syvyyksissä. Perinteinen kevätväri vihreä ja sen monet sävyt ovat saaneet seurakseen kepeää pinkkiä, punaista ja oranssia, sinistä, ruskeaa ja mustaa. Kuviomaailma on hyvin rikas ja vahvat värit yhdistävät kuviot toisiinsa. Kangaskuoseihin yhdistyvät värikkäät vuodevaatteet sekä keittiö-, kattaus- ja kylpyhuonetuotteet.
 
Marimekon kevään uutuuksia ovat myös ekopuuvillaiset pussilakanat ja tyynynpäälliset sekä klassikkokankaiden uudet, mielenkiintoiset väritykset.
Inspiroivaa iloa ja väriä tarjoaa italialaisen Ragno-malliston Sunshine, Värisilmä.
Inspiroivaa iloa ja väriä tarjoaa italialaisen Ragno-malliston Sunshine, Värisilmä.
Ragno-malliston ylellisiä Satinlaattoja, Värisilmä.
Barokin paluu. Ragno-malliston ylellisiä Satinlaattoja, Värisilmä.

 

Kevään laattatrendeissä korostuvat selkeys, yksilöllisyys ja luonnonmukaisuus. Värimaailma on lämmin, mutta voimakas; valkoista ja mustaa hienostuneimpiin ja trendikkäimpiin sisustuksiin, ruskeaa ja beigeä kodikkaampaan ympäristöön. Punainen sopii rohkeimpien yhdistelmien käyttöön. Inspiraation lähteenä käytetään ympäröivää luontoa, metallia ja tekstiiliä muistuttavaa pintaa, ornamentaalisia ja graafisia kuvioita sekä vaikutteita eri maiden kulttuureista. Tyylien innoittajana ovat toimineet niin japanilaiset Zen-puutarhat kuin impressionistit.
 
Luonnonväriset, tekstiilin pintaa jäljittelevät laatat luovat romanttisen tunnelman menneiltä ajoilta, metallinhohtoisena ne istuvat moderniin sisustukseen täydellisesti. Luonnosta haetaan jotakin konkreettista, mutta kuitenkin pehmeää ja mukavaa kosketeltavaa. Se voi olla kiveä tai kalliota muistuttava pinta, jossa hitaita, mutta vääjäämättömiä veden liikkeitä kuvaavat jäljet huokuvat pehmeyttä. Erikokoisia laattoja yhdistämällä luodaan ainutlaatuinen, mutta yksinkertainen tunnelma. Innoittajana voi toimia vaikka vanha vahattu puulattia: arvokas materiaali, jota täytyy koskettaa ja joka täytyy saada tuntea.
 
Juttua varten haastateltiin: Tiina Hakola, tuoteryhmäpäällikkö Väritukku Oy (laatat), Eeva Herrainsilta, Marimekko (kankaat) ja Heli Henriksson, edustaja, sisustusmateriaalit RTV-Yhtymä Oy (tapetit).
 
Lue lisää sisustuksesta www.suomela.fi/sisarakentaminen.