MAINOS

Maailmanennätys taivaalla – trampoliini ponnautti hurjapäitä 1 580 metrissä

Piha

Ammattilaishyppääjät laskeutuivat maailmanennätyskorkeudessa kuumailmapallon korin alle viritettyyn Aconin trampoliiniin, ja tekivät siinä komeita hyppyjä sekä voltteja.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Trampoliinivalmistaja Acon järjesti aivan erityislaatuisen trampoliinitempauksen, jossa hypyt ylettyivät taivaisiin – kirjaimellisesti.

Aconin tiimi kuljetti trampoliinin 1 580 metrin korkeuteen kuumailmapallolla. Maailmanennätyskorkeudessa ammattilaishyppääjät laskeutuivat kuumailmapallon korin alle viritettyyn trampoliiniin, jossa he tekivät hyppyjä ja voltteja etu- ja takaperin. Työryhmään valikoitui ammattilaishyppääjiä ja -kuvaajia Suomesta, Tšekistä ja Itävallasta, mutta tempun alkuperä oli taatusti kotimainen.

– Pähkähullu idea oli ehdasti suomalainen, kuinkas muutenkaan, nauraa Aconin markkinointi- ja myyntipäällikkö Marko Manninen.

Oululaislähtöinen trampoliinivalmistaja Acon toteutti huiman tempauksensa Klatovyn kaupungissa Tšekin tasavallassa 20. maaliskuuta.

Maailmanennätys trampoliinilla

Hyppyjen jälkeen pomppijat hyppäsivät laskuvarjohypyn turvallisesti maankamaralle. 

Acon on varmistanut, että kukaan muu ei ole tehnyt aiemmin vastaavaa. Tempauksesta ollaan oltu yhteydessä myös Guinness World Recordsiin.

Acon on aiemmin kuvannut myös muita näyttäviä trampoliinitemppuja muun muassa Saana-tunturilla ja merenpohjassa Kreikassa. Videoillaan Acon haluaa ruokkia lajiharrastajien mielikuvitusta ja kannustaa heitä liikkumaan ja ilmaisemaan itseään.

– Tämä oli huikea juttu, josta olimme haaveilleet vuosia. Unelmien toteuttamisessa vain taivas on rajana, Manninen hymyilee.

Aconin tiimi kuljetti trampoliinin 1 580 metrin korkeuteen kuumailmapallolla.

Trampoliinihyppy 1 580 metristä   katso video!

Trampoliinitemppuilu maailmanlaajuinen someilmiö

Trampoliinien suosio on ollut viime vuosina kovassa nosteessa. Gtrampiksi nimetyssä lajissa hyppimiseen yhdistyvät esimerkiksi skeittaamisesta ja parkourista tutut luovat temput ja tiivis yhteisöllisyys.

Gtramp-termi tulee sanoista garden trampoline, eli temppuja tehdään kotien pihatrampoliineilla. Samanlainen trampoliini oli myös Aconin kuumailmapallon matkassa.

Lajiharrastajia on maailmanlaajuisesti yli 350 000. Erityisesti peruskouluikäiset nuoret ovat innostuneet lajista, koska se edustaa yhteisöllisyyttä ja näyttävyyttä. Videoiden kuvaaminen ja editointi kuuluvat olennaisesti lajin luonteeseen. #Gtramp-videoita jaetaan etenkin YouTuben ja Instagramin kautta.

– Sosiaalinen media on mullistanut tällaisenkin harvinaisemman lajin suosion. Nykyään pikkupaikkakunnallakin asuva nuori löytää harrastajakavereita netin kautta, Manninen kertoo.

Mielikuvituksen ruokkimisen lisäksi Acon on tiiviisti mukana Gtramp-yhteisön kehityksessä esimerkiksi sponsoroimalla nuorien trampoliiniurheilijoiden kuvaus- ja kisamatkoja.

Manninen kertoo New York Timesin haastattelussa, että tärkeintä lajissa on yhteisöllisyys, turvallisuus ja yhteinen hauskanpito.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Acon gtarmp maailmanennätyshyppy trampoliini trampoliinihyppy