Maalämpöpumppu rakentajien suosiossa

Lämmitys

Pientalotutkimuksessa selvitettiin, miten uudet omakotitalot ja vapaa-ajanasunnot aiotaan lämmittää.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Maalämpöpumppu rakentajien suosiossa

Pientalotutkimuksessa selvitettiin, miten uudet omakotitalot ja vapaa-ajanasunnot aiotaan lämmittää.

 

Pientalotutkimuksen mukaan suosituin uusien talojen päälämmitysmuoto on maalämpöpumppu (36,3 %). Kakkossijalla on sähkölämmitys (20,5 %), ja kolmanneksi jää ilmalämpöpumppu (16,4 %). Noin viidesosa (20,5 %) vastaajista ei ole vielä päättänyt uuden rakennuksensa päälämmitysmuotoa.

Yleisin päälämmönjakojärjestelmä uusissa rakennuksissa tulee olemaan vesikiertoinen lattialämmitys (51,3 %). Toiseksi suosituin päälämmönjakojärjestelmä on sähköpattereiden varassa (14 %), minkä jälkeen tulee sähköllä toimiva lattialämmitys (9,3 %).

Uusien omakotitalojen tai vapaa-ajanrakennusten tulisijoista suosituin vaihtoehto on varaava takka tai uuni (52,5 %), ja leivinuuni on suunnitelmissa lähes neljänneksellä (23 %). Puuliesi ja kevyt valmistakka tai -kamina saivat molemmat yhtä paljon kannatusta (15,8 %). Muuratun hormin (22,3 %) ja valmiin hormin (20,9 %) suosiossa ei ole kovinkaan suurta eroa.

Päälämmitysmuoto_rakentajat  Päälämmönjakojärjestelmä_rakentajat

Tulisijat ja savuhormit_rakentajat

Pientalo ja piha -lehti toteutti maaliskuussa 2015 Pientalotutkimuksen, jossa selvitettiin pientaloasukkailta heidän rakentamis- ja remonttisuunnitelmiaan. Tutkimus toteutettiin internet-kyselynä. Tutkimukseen osallistui kaikkiaan 2016 ihmistä eri puolilta Suomea.

 

Lue myös > Pientaloasujien ostoslistalla ilmalämpöpumput

Lue myös > Pientalo lämpiää usein suoralla sähkölämmityksellä

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.