MAINOS

Maalarinteippi on klassikkotuote, jota harva osaa käyttää oikein – katso 10 vinkkiä

Sisustus

Moni on tuskaillut maalatessa, kun siistin rajauksen sijaan jalkalistoihin tai ovenkarmiin ilmestyy maalituhruja. Tai suojaukseen käytetty maalarinteippi ei meinaa irrota, kun työ on tehty. Maalarinteipin käyttöön liittyy useita yllättäviä piirteitä ja niksejä, joita moni ei tunne.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Teippaukset pitäisi esimerkiksi hoitaa kuntoon pari tuntia ennen maalaamisen aloittamista, että ne ehtivät oloontua rauhassa. Maalarinteippiä käytetään apuna rajauksessa. Sillä voi suojata esimerkiksi katonrajat, jalkalistat, ovenkarmit ja ikkunanpielet. Maalaustarvikkeita valmistava Sokeva kokosi vinkkejä, miten rajauspuuhat saa hoidettua kuin ammattilainen. Ja kuinka kömmähdyksistä selvitään.

Muista nämä 10 vinkkiä, kun käytät maalarinteippiä

  1. Tärkeintä on irrottaa maalarinteippi ennen kuin maalattu pinta ehtii kokonaan kuivua. Muuten ne teipin kohdat, joihin on osunut maalia, saattavat juuttua kiinni.
  2. Jos teippi ehtii jumahtaa, sen irrotuksessa voi käyttää apuna hiustenkuivaajaa. Kun sillä puhaltaa lämpöä ongelmakohtiin, teippi irtoaa helpommin.
  3. Jumahtaneen teipin irrotuksessa voi käyttää apuna myös metalliviivotinta ja mattoveistä. Veitsi painetaan varovasti teipin ja maalin väliin, ettei maalipinta lähde irtoamaan teipin mukana. Näin rajasta saa siistin.
  4. Jos seinään jää teipistä liimajälkiä, ne kannattaa poistaa pyyhkimällä saippuapohjaisella puhdistusaineella. Pyyhkimisliikkeet tehdään aina samaan suuntaan, ei edestakaisin, jotta jäljestä ei tule sotkuista. Liimajäämiä poistavat BioComb Teholiinat sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.
  5. Onko teipin alle päässyt maalia? Maalarinteipit tulisi kiinnittää paikoilleen pari tuntia ennen maalauksen aloittamista. Kun teippi saa oloontua rauhassa, se kestää paremmin rasitusta eli päälle osuvaa maalia. Näin teippaus pitää eikä falskaa.
  6. Jos jalkalistat on jo kiinnitetty maalattavaan seinään, ne voi suojata maalarinteipillä niin, että painaa teipin vain listan päälle vaakatasoon kiinni. Kun teippiä ei liimaa jalkalistan ympäri asti, se on helpompi irrottaa.
  7. Kaapin pohjalta löytynyt, kuivahtamaan päässyt maalarinteippi kannattaa heittää pois. Joko sen liima ei pidä kunnolla tai sitten liima takertuu seinään niin, että se repii pohjaakin irti. Seurauksena maalatessa voi syntyä sotkua tai kuivunut teippi voi rikkoa suojattavaa pintaa.
  8. Maalarinteippejä on monia erilaisia. Sopiva teippi kannattaa valita kohteen mukaan. Erona voi olla paitsi teipin leveys myös esimerkiksi käytetyn liiman luonne. Luonnonkumiliima on vahvinta, ja se tarttuu tiukimmin alustaan.
  9. Herkille pinnoille on olemassa oma valkoinen Sensitive-maalarinteippinsä. Sitä voi käyttää esimerkiksi vastamaalatulle seinälle, paperitapetin päälle ja herkälle alumiinipinnalle.
  10. Ulkomaalauksessa ei pidä käyttää sisätiloihin tarkoitettua maalarinteippiä. Siihen tarkoitukseen on omat tuotteensa. Ulkotiloihin tarkoitetut sininen ja vihreä maalarinteippi kestävät myös sadetta ja säänvaihtelua. Ne saavat olla tarvittaessa pidempään paikoillaan (sininen kaksi viikkoa, vihreä 120 päivää). Teippauksia ei tarvitse ottaa välillä pois, jos ulkomaalausprojekti venähtää.

Jos halutaan suojata isompia pintoja, siihen tarkoitukseen on olemassa suojamuovia, jossa on maalarinteippireuna valmiina kiinnitystä varten. Sitä on kätevä käyttää maalausurakoissa lattioiden, huonekalujen ja ikkunoiden suojaukseen. Rullalla olevasta suojamuovista leikataan sopiva pala ja teippikiinnitys painetaan paikalleen. Sen jälkeen suojamuovi levitetään auki pinnan suojaksi ja kiinnitetään toisesta päästään. Sisä- ja ulkotiloihin löytyy oma suojamuovinsa.

Lähde: Sokeva, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

maalaaminen maalari maalarinteippi maalata maalauksen pohjatyöt maalauksen virheet maalaus vinkit maalausohje


Lisää samasta aiheesta