MAINOS

Maistuva jouluruoka kruunaa juhlan

Keittiö

Monet joulumuistot liittyvät tuttuihin tuoksuihin ja makuihin, joita ilman joulu ei tunnu joululta. Jouluruokia voi nauttia hyvissä ajoin ennen joulua ja joulun jälkeenkin. Jouluherkkujen maistelun voi aloittaa jo esimerkiksi adventtina.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Mikä maistuu meidän joulupöydässä?Herkkuja notkuva ruokapöytä on monen unelmissa, mutta tulee joulu vähemmilläkin syötävillä. Pöydänantimia voi tarvittaessa karsia reilulla kädellä. Ruoat, joilla ei ole ollut menekkiä moneen vuoteen, voi suosiolla jättää pois. Myös määrää voisi harkita: kuinka paljon viime vuonna jäi tähteeksi?

Jokaiselle jotakin

Tarjottavat voi suunnitella vaikka niin, että jokaiselle perheenjäsenelle ja joulunviettäjälle on joulupöydässä ainakin yksi mieluinen ruoka, se tärkein jouluherkku.

Uusia jouluruokaperinteitä voi syntyä kokeilemalla jotain uutta perinteisten tarjottavien ohella. Valmisteluvastuuta voi jakaa, jotta voimia jää juhlimiseen.

Jouluilot vai joulukilot?

Jouluna syödään yleensä yllin kyllin ”luvan kanssa”. Vatsaparka on välillä kovalla koetuksella. Jouluruokia pidetään lihottavina ja raskaina. Usein jouluna kertyviin kiloihin on syynä pikemmin turhan suuret ruoka-annokset ja muut makeat jouluherkut kuin jouluruokien lihottavuus. Kun on useaa sorttia tarjolla, tulee syöneeksi tavallista enemmän. Aterioiden välillä joulumakeiset häviävät parempiin suihin .

Reippaile hyvin mielin

Herkuttelun lomassa on hyvä käydä nauttimassa myös raikkaasta ulkoilmasta. Iltakävely kauniisti valaistulla hautausmaalla rauhoittaa mieltä. Sykkeen kohotuskin antaa uutta puhtia juhlijalle. Anna vatsan vajeta ennen lenkille lähtöä.

Joulun pyhinä kannattaa muistaa se, että paljon tärkeämpää on se, mitä syömme uuden vuoden ja joulun välillä kuin se, mitä syömme joulun ja uuden vuoden välillä!

Ruokalahja ilahduttaa

Voit ilahduttaa läheisiäsi itse tehdyllä, maukkaalla ruokalahjalla. Itse tehty sinappi tai muu säilyke on varmasti mieluinen lahja.

Marttojen joulumenu ehdotuksia

Perinteinen menu

Graavi kala
Sienisalaatti
Rosolli ja kastike
Kotoinen maksapatee
Piimäjuusto
Keitetyt perunat

* * *

Joulukinkku ja sinappi
Keitetyt herneet
Haudutetut luumut
Haudutettu punakaali
Lanttulaatikko
Porkkanalaatikko
Imelletty perunalaatikko

* * *

Luumukermahyytelö

* * *

Kahvi, joulutortut ja piparit

Kasvismenu

Sienisalaatti
Rosolli
Ruukkujuusto
Keitetyt perunat

* * *

Sienipatee
Helppo punasipulisalaatti
Punajuurilaatikko
Jouluinen juureslaatikko
Imelletty perunalaatikko

* * *

Joulukiisseli ja kanelikermavaahto

* * *

Yrttitee ja taateli-riisimuroneliöt

Reseptit löytyvät Marttojen kotisivuilta >

Lähde: Martat, kuva: ePressi.com / Atria

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

joulu joulunvietto jouluperinne jouluperinteet jouluruoat jouluruoka suomalainen joulu


Lisää samasta aiheesta