Makea marjaleivos – kokeile ohjetta

Sisustus
Ihanan pulleat unelmaleivokset syntyvät voitaikinan ja tuulihattutaikinan yhteiskäytöllä. Täytteenä on raikas ja ilmava rahka tuoreiden kauden marjojen kera.

Täyterahkassa voi olla vadelmia, herukoita, karviaisia, karhunvattuja, puolukoita tai vaikka mansikoita. Ihanuuden kruunaa valitsemasi tuoreen yrtin maku.

Kokeile esimerkiksi minttua, basilikaa, sitruunamelissaa tai laventelia.

15 kpl

Pohjaosat:

MAINOS
MAINOS LOPPUU
  • 1 pkt voitaikinaa (500 g)

Tuulihattuosat:

  • 1¼ dl vettä
  • 25 g voita
  • 1 dl karkeaa vehnäjauhoa tai erikoisvehnäjauhoja
  • (1/3 tl leivinjauhetta)
  • 2 kananmunaa

Yrttirahka marjoilla:

  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g maitorahkaa
  • 1 dl tuoretta yrttisilppua esim. minttu, basilika, sitruunamelissa tai laventeli
  • 5 dl marjoja: vadelmia, herukoita, karviaisia, karhunvattuja, puolukoita, mansikoita

Voiteluun: munaa

Kauli sulaneet taikinalevyt yhden kolmasosan pidemmiksi. Leikkaa jokainen levy kolmeksi neliöksi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kiehauta tuulihattuja varten vesi ja rasva kattilassa, ota pois liedeltä ja lisää koko jauhomäärä kerralla. Sekoita, kunnes vesi-rasvaseos imeytyy jauhoihin. Kuumenna seosta uudelleen sekoittaen niin, että taikina irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila taas pois levyltä ja sekoita joukkoon yksi muna sähkövatkaimella. Anna taikinan jäähtyä jonkin aikaa ja vatkaa joukkoon toinen muna. Leivinjauhe ei ole välttämätöntä, mutta varmistaa kohoamisen. Lisää se viimeisen munan kanssa.

Nosta teelusikalla nokare tuulihattutaikinaa jokaisen voitaikinaneliön keskelle. Nosta voitaikinaneliöiden kulmat ylös keskelle hyvin nipistäen kostutetuin käsin, voitele munalla. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 25 – 30 min.

Vaahdota täytettä varten kerma, lisää rahka ja sokerit sekä tuore minttusilppu. Voit käyttää myös muita yrttejä. Täytä leivokset jäähtyneinä yrttirahkalla ja marjoilla.

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Tuotteet: Myllyn Paras Voitaikina, Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhot tai Erikoisvehnäjauhot