Täyterahkassa voi olla vadelmia, herukoita, karviaisia, karhunvattuja, puolukoita tai vaikka mansikoita. Ihanuuden kruunaa valitsemasi tuoreen yrtin maku.
Kokeile esimerkiksi minttua, basilikaa, sitruunamelissaa tai laventelia.
15 kpl
Pohjaosat:
MAINOSTuulihattuosat:
Yrttirahka marjoilla:
Voiteluun: munaa
Kauli sulaneet taikinalevyt yhden kolmasosan pidemmiksi. Leikkaa jokainen levy kolmeksi neliöksi.
MAINOSKiehauta tuulihattuja varten vesi ja rasva kattilassa, ota pois liedeltä ja lisää koko jauhomäärä kerralla. Sekoita, kunnes vesi-rasvaseos imeytyy jauhoihin. Kuumenna seosta uudelleen sekoittaen niin, että taikina irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila taas pois levyltä ja sekoita joukkoon yksi muna sähkövatkaimella. Anna taikinan jäähtyä jonkin aikaa ja vatkaa joukkoon toinen muna. Leivinjauhe ei ole välttämätöntä, mutta varmistaa kohoamisen. Lisää se viimeisen munan kanssa.
Nosta teelusikalla nokare tuulihattutaikinaa jokaisen voitaikinaneliön keskelle. Nosta voitaikinaneliöiden kulmat ylös keskelle hyvin nipistäen kostutetuin käsin, voitele munalla. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 25 – 30 min.
Vaahdota täytettä varten kerma, lisää rahka ja sokerit sekä tuore minttusilppu. Voit käyttää myös muita yrttejä. Täytä leivokset jäähtyneinä yrttirahkalla ja marjoilla.
MAINOS
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Tuotteet: Myllyn Paras Voitaikina, Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhot tai Erikoisvehnäjauhot