Teräsportti, Ottotuote
Teräsportti ja jyhkeät pylväät muodostavat yhdessä arvokkaan sisääntulon. Ottotuotteen portteihin saa moottoroinnin lisäksi myös valaistuksen ja porttipuhelimen. Porttien hinnat alkaen 1 000 euroa, moottoroituna alkaen 3 500 euroa.
Vinyyliportti, Glan
Vinyyliaita asennetaan suoraan maahan, koska se ei lahoa tai ruostu. Glan tuo maahan eurooppalaisia Royal-vinyyliaitoja ja -portteja, joilla on 10 vuoden takuu. Hinta tolppineen ja tolpanhattuineen noin 35–45 euroa/metri mallista riippuen. Kuvan veräjä 100×100 cm 140 euroa ilman tolppia sisältäen saranat ja avaimellisen lukkokahvan.

 

Piha-elementtiaita, Kruunuaita
Aita myötäilee pihan korkeuseroja. Kruunutuotteen aita on hienosahattua kuusta, joka maalataan asiakkaan toivomalla sävyllä. Elementit asennetaan säädettävien teräsmaajalkojen varaan. Esimerkiksi kuvan Piha-elementin metrihinta alkaen noin 35 euroa. Kruunuaidan sivuilla on hintalaskuri, jolla voit laskea tarkalleen, mitä aita maksaisi omaan pihaan asennettuna.
Aitaelementit netistä, Klapinetti
Aitaelementtejä voi tilata myös verkosta. Klapinetti.fi:n tuotevalikoimiin kuuluu kolme erilaista aitaelementtiä. Kuvan elementin leveys 180, korkeus 120 cm. Hinta 105 euroa, sisältää maalauksen asiakkaan valitsemalla värillä, rahdin ja aidan kiinnitystarvikkeet pehmeään maahan.

 

Alumiiniprofiili-aita ja valukoristeet, Finn-Tiia
Alumiiniprofiileista ja valukoristeista valmistettua aitaa ja porttia huolletaan pesemällä ne tarpeen tullen painepesurilla ja luontoystävällisellä pesuaineella. Finn-Tiia valmistaa aidat ja portit mittojen mukaan. Kuvan portti maksoi noin 1 900 euroa, koska se kiinnitettiin pihassa jo olleisiin pylväisiin. Yhden aitaelementin pituus on noin 2,5 metriä ja hinta 375 euroa. Valujalkainen aitatolppa 70 euroa. Kuva Matti Lahtinen.
Puu-Petäjä myy kuusilaudasta tehtyjä aitaelementtejä
Kotimainen kuusilauta kestää pienellä huolenpidolla hyvin Suomen säitä. Kaustislaisen Puu-Petäjän myös terassikaiteeksi sopivien aitaelementtien hinnat alkaen 25 euroa/metri. Kaidelautoja saa myös irtotavarana 1–3 euroa/kpl.

 

Arte Bola –säleverkkoaita, Pur-ait
Raudasta taotut pallot viimeistelevät Pur-ait Oy:n Arte Bola –säleverkkoaidan. Aita valmistetaan Saksassa ja se suojataan korroosiolta kuumasinkitsemällä ja kaksinkertaisella jauhemaalauksella. Aitaelementin leveys on 2 500 mm. Korkeusvaihtoehtoja on useita 700–1 500 mm:n välillä. Esimerkiksi 1 300 mm korkea elementti vakiovärillä maksaa 268 euroa, aidan pylväs 35 euroa.
Harkko-aita, yläosassa kaareva Lehto,Tammiston Puu
Tiilikuviollinen Harkko on vankka suomalaisesta männystä valmistettu, ympäristöystävällisesti painekyllästetty Tammiston Puun uusi aitamalli. Korkeus 80 cm, leveysvaihtoehdot 90, 120 tai 180 cm. Yläosassa kaareva Lehto-malli. Harkon hinta alkaen noin 55 euroa/kpl, Lehto 24 euroa/kpl. Värivaihtoehdot vihreä ja ruskea.

 

Ananas-koristeaita, AntinAidat
Koristeaita terassin ympärille tai parvekkeelle. Ananas-koristeaita toimitetaan AntinAidat.net- verkkokaupasta kotiin asennusvalmiina. Käsityönä tehdyn ja maalatun aidan hinta on 45 euroa/metri.
Takorautaportti, Seppämestari Jouko Nieminen
Taatusti yksilöllisen portin saat kun annat ammattilaisen suunnitella ja valmistaa sen. Monet takorauta-aitojen ja porttien valmistajat toteuttavat tilauksesta myös asiakkaiden ideoita. Kuvassa seppämestari Jouko Niemisen valmistama portti Vantaalta. Portin hinta ilman avausautomatiikkaa noin 4 700 euroa.

 

Takorautaiset aidat ja portit, Sammon Takojat
Takoraudasta valmistettu aita tai portti on tyylikäs ja ajaton. Sammon Takojat valmistaa takoraudasta aitoja, portteja, portaita ja kaiteita käsin. Yhtiön tehdas sijaitsee Virossa, jatkojalostus tapahtuu Järvenpäässä. Ajoporttien hinnat alkaen 2 000 euroa, porraskaiteet ja aidat alkaen 275 euroa/juoksumetri.
Saksalainen Gah-Alberts -metalliaita, maahantuonti T:mi Soininen
Sinkitystä teräksestä valmistetut aitaelementit voi katkaista haluttuun mittaan. Saksalaiset Gah-Alberts metalliaidat ja –portit liitetään toisiinsa kiinnitystolppien avulla, jotka upotetaan maahan tai pultataan betoniin. Aidan voi asentaa myös itse. Värivaihtoehdot ovat musta ja harmaa, korkeusvaihtoehdot 100 ja 120 cm. Kuvan Avenue-elementti 100 cm korkeana 150 euroa ja 120 cm korkeana 165 euroa. Kiinnitystolppa 33 euroa. Yksiovinen portti 270–300, kaksiovinen 570–620 euroa korkeudesta riippuen. Maahantuoja T:mi Soininen.