MAINOS

Massiivitammi taipuu moneksi!

Talo

Porvoolaisessa uudiskohteessa nostettiin massiivitammi ja timpuritaito keskiöön. Tammirakenteet sitovat talon monet eri tilat ja kalusteet kauniisti yhteen.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Uudisrakentaja ja remontoija hukkuu helposti mallisto- ja materiaaliviidakkoon. Oli kyseessä sitten lattia, keittiö, kylpyhuone tai kodinhoitohuone, niin tyylien, värien ja materiaalien kirjo saa monen remontoijan ja etenkin uudisrakentajan pään pyörälle.

Laminaateista massiivipuuhun, MDF-levyistä marmoriin – upean näköistä tavaraa on pilvin pimein ja hintahaitari on laaja. Mutta, miten taloon voisi luoda jonkin yhtenäisen ja kestävän linjan? Minkä asian ottaisi punaiseksi langaksi, joka sitten näkyisi ja sitoisi kokonaisuuden yhdeksi onnistuneeksi ja aikaa kestäväksi kokonaisuudeksi?

Massiivitammi toi avun materiaaliähkyyn

Porvoolaisen pientalon rakennustyömaalla tavara- ja materiaaliähkystä selvittiin massiivitammen ja timpuritaidon avulla. Harkituilla, paikanpäällä pitkästä tavarasta sahatuilla tammirakenteilla talon monet eri tilat ja kalusteet saivat yhteisen sielun.

– Koko ajatus lähti siitä, että halusimme jämäkät ratkaisut kaikkiin kohteisiin, joita elämä helposti kuluttaa.  Repsottavia listoja, pehmeitä portaita ja natisevia kaapistoja olimme nähneet jo riittävästi. Massiivitammeen päädyimme, niin hullulta kuin se voi kuulostaakin, hinnan takia. Saimme Bauhausin kautta parhaan hinnan 3000 x 600 x 40 mm tammitasoille ja niistä olemme timpurin avustuksella luoneet mm. vaatehuoneen hyllyt, eteistilan komeron, keittiön saarekkeen, vilpolan baaritiskin sekä allastasot pesuhuoneisiin. Kiveen ja muihin eksoottisiin materiaaleihin verrattuna tammen kokonaisedullisuus oli hyvä, talon isäntä kertoo.

massiivitammi kiintokalusteet

Muuallakin kuin Nautorilla osataan puutyön teko! Ja tämä siis on tehty tavallisilla työmaakoneilla.

Loppusuoralla olevan uudiskohteen autotalli on koko rakennusajan toiminut puuverstaana

Ideointi on tehty huone huoneelta sitä mukaan kun hanke on edennyt. Työkalupuolella normaalit työmaavehkeet ovat riittäneet: pöytäsirkkeli, käsisirkkeli, käsihöylä, hiekkapaperi, sähköpora ja sarjallinen poranteriä ja tappiteriä. Ja kaiken tietysti kruunaavat mittatimpurin osaavat kädet.

– Massiivitammen ainoa huono puoli on ollut sen massiivinen paino. Eteiskomero painoi n. 400 kg paikalla kasattuna. WC:n ”pieni ja näppärä” allastaso painoi 95 kg. Selkä on ollut aika kovilla, mutta kun nämä ”pienet” mööpelit on pultattu kiviseiniin kiinni, niin siinä ne sitten on ja pysyy, isäntä kertoo.

Kaikki tammipinnat ovat valmistumisen jälkeen saaneet kolminkertaisen Osmo Color -käsittelyn. Koepaloja pensselöimällä valinta päätyi Top Oil -tuotteeseen, jossa on sekä öljyä että vahaa. Purkissa lukee ”Valkotammi”, mutta onneksi se ei valkaise massiivitammea, vaan antaa sille luonnollisen ja lämpimän sävyn.

sisäportaiden kaide - massiivitammi

Tylsä harkkoseinä sai koristeeksi elävöittävän reunan.

– Tuotteen levittäminen on lähes terapeuttista puuhaa: Pensselillä ensin tasainen kerros. Sen jälkeen 10 minuutin odotus, jonka jälkeen tuote hangataan hyvällä rievulla sisälle tammeen. Riittoisa tuote ja hangattaessa ihan tuntee, kun tammi kiittää ja imee itseensä suojaa. Ensimmäisellä kierroksella tavaraa kuluu enemmän. Toinen ja kolmas kierros sujuvatkin jo merkittävästi pienemmällä kulutuksella.

– Tammirakentelu jatkuu meillä vielä talon valmistumisen jälkeenkin. Suurten töiden jälkeen siirrymme käyttämään kaikkia ylijäämäpaloja. Niistä syntyy sitten lisää kädentöitä: leikkuulautoja, pienrasioita, mortteli ja liuta tuopinalusia. Sanoiko joku, että Tee itse -työt olisivat tylsiä, talon isäntä myhäilee ja koputtelee kaunista tammista keittiötasoaan.

massiivitammi säilytyshylly

Säilytyshyllyn mitat kohdillaan ja tavaroitakin on jo löytynyt.

massiivitammi keittiötaso

Vain juoma puuttuu!

 

Lähde: Talovinkki.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

keittiötaso kiintokalusteet kylpyhuonekalusteet massiivitammi