Matkalla: Rooma – syö, tee ostoksia, nauti
Ihan kaikki tiet eivät vie Roomaan, mutta kaikkien ostoksilla käynnistä pitävien ja hyvästä ruoasta nautiskelevien reitit suuntautuvat perinteisesti ikuiseen kaupunkiin.
Asu täällä:
Franklin Hotel
29 Via Rodi
Hotelliasuminen Roomassa ei ole halpaa, mutta Franklin on persoonallisista ja laadukkaista hotelleista edullisimpia – täällä voi yöpyä jopa satasella. Hotellin teemana on musiikki ja niinpä kaikissa huoneissa on loistava äänentoistojärjestelmä. Vastaanotosta saa lainata musiikkia!
www.franklinhotelrome.it

Tee ostoksesi täällä:
Monti
Rauhaisa ostosparatiisi, josta löytyy loputtomasti kiinnostavia liikkeitä – vaikkapa vain näyteikkunaosteskeluun. Muuan Montin alueen hauskimmista putiikeista on Mattarella Bianco, joka myy muodin huippumerkkien luomuksia käytettynä.

Muista käydä myös TAD-tavaratalossa (www.taditaly.com) Via del Babuinolla, joka on astetta trendikkäämpi kaiken kaman shoppailukeskus.

Syö täällä:
Salotto 42
42 Piazza di Pietra
Jos koti-ikävä yllättää, kannattaa illallistaa Salottossa. Kodikas paikka edustaa modernia skandinaavista keittiötä, ja vetää puoleensa paikallisia supertähtiä. Ravintola on ruotsalaisomistuksessa.
www.salotto42.it

Fakta: Loma Roomassa
Maailman paras Rooma-matkaopas on vanha 50-luvun klassikkoelokuva Loma Roomassa. Siinä aikansa supertähdet Audrey Hepburn ja Gregory Peck ajelevat skootterilla pitkin poikin rakastavaisten pääkaupunkia ja syövät yhteistä jätskiä espanjalaisilla portailla – ja pistävät myös elokuvankatsojan rakastumaan Roomaan. Tiesitkö muuten, että Gregory Peck oli muinoin virallinen ”Suomen-vävy” avioiduttuaan suomalaisen Greta Kukkolan kanssa?

Loma Roomassa hyvinvarustetuista leffakaupoista, kuten Filmifriikistä, www.filmifriikki.fi.