MAINOS

Mielenosoitus – puutarhatontut osoittivat mieltään kauniimpien pihojen puolesta

Piha

Yli 200 erikokoista ja -näköistä puutarhatonttua on kokoontui Helsingin keskustaan Kolmen sepän patsaalle osoittamaan mieltään kauniimpien pihojen puolesta. Tontut vaativat ihmisiä panostamaan kotiensa sisätilojen lisäksi myös pihaansa tai parvekkeeseensa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Mieltään osoittavien puutarhatonttujen kylteissä näkyy iskulauseita: Pihat parempaan kuntoon! Kohtele pihaasi kuin muutakin kotiasi! Kolmen sepän patsaalle puutarhatontut ovat kokoontuneet eri puolilta Suomea. Mielenosoittaja-tonttut haajantuivat iltapäivän aikana.

Puutarhatontut suosittuja Keski-Euroopassa

Puutarhatontut ovat erittäin suosittuja Keski-Euroopassa ja ne ovat kasvattaneet suosiotaan myös Suomessa. Saksassa tonttuja arvellaan olevan jopa 25 miljoonaa. Puutarhatonttuja kohtaan tehdään usein kepposia, joista yksi tunnetuimmista on tonttujen vapauttaminen luontoon.

Ranskassa vaikuttaa liike nimeltä Puutarhatonttujen vapautusrintama – Front de Liberation des Nains de Jardins, joka varastelee tonttuja ihmisten pihoilta ja vie ne metsään. Puutarhatonttuja saatetaan myös lähettää maailmanmatkalle, kuten Amelie-elokuvassa.

Puutarhatonttujen mielenosoitus kiinnittää huomiota ulkotilojen sisustamiseen

Suomessa puutarhatonttujen mielenosoituksen taustalla on huonekaluliike Vepsäläinen, joka haluaa tempauksella kiinnittää huomion ulkotilojen sisustamiseen. Vepsäläinen tarjoaa ulkokalusteiden lisäksi myös sisustussuunnittelupalvelua.

– Koti laajenee kesäkuukausiksi ulos. Oikein suunniteltuna pihasta tai terassista saa loistavan ruokailutilan. Moduulisohvaratkaisu puolestaan tekee pihasta olohuoneen jatkeen, mikä on yksi nousevista trendeistä. Vepsäläisen sisustussuunnittelijat auttavat myös pihan suunnittelussa, sillä piha on osa kotia, kertoo Vepsäläisen markkinointipäällikkö Walter Ihander.

Faktoja puutarhatontuista

  • Puutarhatontut ovat tyypillisesti parrakkaita, sympaattisia hahmoja, joilla on hiippalakki päässään ja piippu kädessään
  • Puutarhatonttujen juuret ulottuvat 1600-luvulle
  • Puutarhatontut ovat suosittuja erityisesti Saksassa, Ranskassa ja Englannissa
  • Ensimmäinen puutarhatontun vapautuskepponen tehtiin tiettävästi vuonna 1986 Sidneyssä Australiassa

Lisätietoja: Vepsäläinen, www.vepsalainen.com

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

puutarhakalusteet puutarhan sisustaminen puutarhatonttu