Mikrosementti on helppo asentaa itse

KeittiöKylpyhuoneSisustus

Monipuolinen mikrosementti kestää muun muassa kulutusta, kosteutta ja kylmyyttä. Kauniilla betonimaisella pinnoitteella voi uudistaa lähes minkä tahansa pinnan. Mikrosementti on helppo asentaa myös itse!

Betonipinnat näyttävät upeilta, mutta oikean betonipinnan tekeminen lattiaan tai seinään jälkikäteen remontin yhteydessä on lähestulkoon mahdotonta. Helpommin betonimaisen pinnan saa toteutettua mikrosementillä ohuena, muutaman millimetrin paksuisena kerroksena. Mikrosementillä päällystetystä pinnasta tulee kova ja kestävä, ja se tuntuu betonia pehmeämmältä ja lämpimämmältä materiaalilta.

Mikrosementillä voidaan tehdä nopeasti, helposti ja edullisesti betonin näköistä pintaa kaikkialle, oltiin sitten päällystämässä betonia, kipsilevyä, laminaattia tai laattoja. Mikrosementti on kestävä päällyste niin lattia- kuin seinäpinnoissakin, ja se soveltuu käytettäväksi kuivissa ja märkätiloissa.

Lattia Z Counterformin valkoista mikrosementtiä, seinät betonia ja punatiiltä. Kuva: Jatke Oy, Loft Tehdas, Turku

Mikrosementin betoninomainen, huokoinen pinta vaatii asianmukaisen pinnoituksen, jotta pinnasta tulee pitkäikäinen sekä kestävä ja jotta lika ja roiskeet eivät imeydy pintaan. Hyvin käsitelty mikrosementtipinta onkin helppo pitää puhtaana, joten se on suosittu ratkaisu muun muassa keittiöissä ja kylpyhuoneissa.

Z Counterformin valkoinen mikrosementtilattia on hieno yhdistelmä rouhean punatiilen kanssa. Kuva: Jatke Oy, Loft Tehdas, Turku

Mikrosementillä voi esimerkiksi

  • uudistaa kylpyhuoneen pinnat laattoja irrottamatta,
  • pinnoittaa lattian betonilattian näköiseksi erittäin edullisesti ja nopeasti,
  • tehdä tehosteseinän halutun sävyisenä ja
  • uudistaa esimerkiksi huonekaluja tai keittiön tasoja helposti ja edullisesti.

Mikrosementtilattia sopii hyvin skandinaaviseen sisustustyyliin.

Mikrosementtiseinä keittiöön

Espoolaispariskunta oli tekemässä keittiöremonttia, ja haaveena oli keittiön välitilaan helppohoitoinen, kaunis ja saumaton pinta ilman lasia. Ajatus mikrosementtiseinästä alkoi kovasti kiinnostaa. Mikrosementoinnin puolesta puhui muun muassa se, että sen pystyisi asentamaan itse – nopeasti ja helposti. Lisäksi samalla materiaalilla olisi hyvä jatkaa yhtenäistä seinää välitilasta ylös kattoon asti. 

Parsikunta valitsi Z Counterform -mikrosementin, koska sitä voidaan kerralla levittää 2–6 mm:n kerros. Tämä vähentää huomattavasti työmäärää ja nopeuttaa projekteja verrattuna muihin mikrosementteihin, joita joudutaan levittämään useita ohuita kerroksia. Esimerkiksi yksinkertainen kylpyhuoneremontti saattaa kestää muilla vastaavanlaisilla tuotteilla tehtynä 8–10 päivää. Samanlaisen projektin pystyy tekemään Z Counterform -mikrosementillä 3–4 päivässä.

Espoolaiskodin keittiöremontissa seiniin asennettiin mikrosementtipinnoite.

Jos työhön haluaisi palkata ammattiasentajan, ei sekään tulisi kovin kalliiksi nopean asennustavan vuoksi. Espoolaispariskunnan rouva päätti kuitenkin kääriä hihat ja tehdä asennuksen itse. Naisvoimin itse asennettuna mikrosementtiseinästä tuli upea, eivätkä materiaalitkaan paljoa maksaneet: Z Counterform -mikrosementin materiaalikustannukset alkavat 14 €/m².

Z Counterform soveltuu käytettäväksi niin lattia- ja seinäpinnoissakin. Mikrosementtiä voidaan käyttää kuivissa ja märkätiloissa, sillä kaikenlaisiin projekteihin löytyvät omat pinnoiteaineet.

Z Counterform -mikrosementin voi levittää seinälle pitkäkarvaisella maalitelalla, mikä tekee asennuksesta todella nopeaa ja helppoa. Mikrosementtiä telataan seinälle tasaisen paksu kerros ja pinta liipataan suoraksi. Jälkityöstö tehdään, kun pinta on vähän kovettunut.

Erilaisilla työstötavoilla mikrosementtipinnasta saa halutun näköisen tekemällä siihen kuviointia ja elävyyttä oman tyylin mukaan. Mikrosementtipinnasta saa tehtyä sileää, teollisuusmaisen rouheaa tai erittäin elävää pintaa. Yleensä pinta viimeistellään teräslastalla. Elävyyttä voidaan lisätä sumuttamalla pintaan vettä, jonka jälkeen pintaa liipataan tai hierretään halutun efektin aikaansaamiseksi. Elävän rouheaa struktuuripintaa saa tehtyä, kun pintaa hiertää sienellä tai kipsihiertimellä.

Katso videoilta, miten erilaiset pinnat tehdään:

Mikrosementin perusväri on valkoinen, mutta massaa voidaan värjätä halutun väriseksi pigmentillä, jota myydään valmiiksi mitoitetuissa pigmenttipusseissa. Z Counterform -valikoimassa on yhteensä 19 eri väriä. Eri pigmenttejä voi myös sekoittaa itse ja luoda näin oman värimaailman.

Mikrosementistä saa kauniin pinnoitteen keittiön välitilaan, eikä erillistä lasia tarvita, kun pinta on käsitelty oikein.

Tee näin:

  1. Suojaa ympäristö suojapaperilla ja -teipillä.
  2. Hio mikrosementoitava pinta kevyesti, tasoita tarvittaessa ja pyyhi puhtaaksi. Käsittele päällystettävä alue pohjusteaineella, jotta mikrosementti saa lujan ja hyvän tartunnan päällystettävään pintaan. Pohjusteaine estää myös mikrosementissä olevan veden imeytymisen alustaan, näin estetään mikrosementin liian nopea kuivuminen. Jos olet epävarma siitä, kuinka huokoinen päällystettävä pinta on, tee pohjustus kahteen kertaan.
  3. Sekoita mikrosementti veteen sekoituskoneella pakkauksen ohjeiden mukaan. Varaa sekoittamiseen aikaa: mitä paremmin mikrosementti on sekoitettu, sitä helpompi se on levittää. Mikrosementti saattaa aluksi näyttää kiinteältä massalta. Sekoita pidempään, jotta näet massan oikean koostumuksen. Mikrosementti sekoittuu veteen paremmin mitä pidempään sekoittaa, joten ihan heti ei kannata lisätä vettä, jos massa näyttää kiinteältä.
  4. Mikrosementin levitys lattiaan: Helpoin tapa seinälevitykseen on levittää mikrosementti pitkäkarvaisella maalitelalla. Telaa mikrosementti seinälle ja liippaa pinta suoraksi. Nopeaa ja helppoa! Käytä käyttöohjeissa suositeltua vesimäärää. Mitä löysempää mikrosementti on, sitä helpompi se on levittää ja liipata. Jos teet isompaa pintaa etkä ole aikaisemmin tehnyt lattiavalua, osta pienempiä mikrosementtipakkauksia. Pienempi määrä on helpompi levittää kerralla kuin iso.
  5. Mikrosementin levitys seiniin: käytä pienempää mikrosementtipakkausta sekä AdPac-lisäsekoitetta, kun teet seinäpintoja. Lisäsekoitteen ansiosta mikrosementtiä on helpompi levittää. Lisäsekoite antaa mikrosementin levitykseen lisää aikaa sekä liimaa, ja lisäksi yhdistelmä pienentää mikrosementin menekkiä.
  6. Vaikka Z Counterform -mikrosementti on erittäin kovaa, kulutuksen kestosta puhuttaessa pääosassa on mikrosementin käsittelyaine. Mikrosementti on betoninomainen tuote, joten se on suojattava lialta ja roiskeilta. Oikean käsittelyaineen valinta on helppoa, lue lisää täältä >.

Mikrosementin asennusohjeet vaihtelevat päällystettävästä pinnasta riippuen. Edellä olevan yleisohjeen lisäksi kannattaa tutustua tarkempiin ohjeisiin. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Helppohoitoinen mikrosementti sopii erinomaisesti eteiseen.

Z Counterform -mikrosementtiä on saatavilla hyvin varustetuissa rautakaupoissa kautta maan. Myymälöissä on helppo tutustua erilaisiin väri- ja pinnoitevaihtoehtoihin oikean vaihtoehdon löytämiseksi. Koulutetut jälleenmyyjät auttavat materiaalivalinnoissa.

Katso jälleenmyyjät täältä >.


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

keittiön välitila kylpyhuone mikrosementointi mikrosementti pinnoite Z Counterform

Julkaisuun liitetty yritys

http://fi.diyconcreteworktops.com

Counterform Distribution Oy toimii amerikkalaisen Z Counterform -mikrosementin, -betonitasomuottien ja muiden betonituotteiden jakelijana Euroopassa. Z Counterform -tuotemerkki tunnetaan innovatiivisista ja edistyksellisistä tuotteista, jotka mahdollistavat kaikenlaisten sisustusbetoniprojektien tekemisen helposti ja edullisesti.

Z Counterform -tuotteet on tarkoitettu niin kuluttajien tee se itse -projekteihin kuin ammattilaistenkin käyttöön. Laaja, koulutettu jälleenmyyjäverkosto takaa tuotteiden hyvän saatavuuden ja asiantuntevan tuen materiaalivalinnoissa.

Lue lisää: Counterform Distribution Oy