Millainen aurinkosuoja sinun taloosi sopii?

PihaSisustusTalo

Erilaiset aurinkosuojat ovat erinomainen tapa viilentää kotia ja säästää sisätilojen jäähdytyskuluissa. Suojia on tarjolla erilaisia aina terassimarkiiseista screenkaihtimiin. Mikä aurinkosuoja sopii sinun tarpeisiisi?

Aurinkosuojaus on energiaa säästävä ratkaisu kuumuuden poistamiseen asunnoista. Jos kodin jäähdytykseenkäytetään vain jäähdytyslaitteita, energiankulutus voi kesäkuukausina jopa ylittää talvikuukausien kulutuksen. Nykyaikainen aurinkosuojaus pienentää jäähdytyksen vaatimaa energian tarvetta, ja hyvin toteutettuna se onkin tärkeä tekijä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Energiatehokas rakentaminen ja rakennusten energiansäästö ovat ajankohtaisia asioita, ja asuntojen energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät koko ajan. Aurinkosuojaus on passiivisena ja energiatehokkaana ratkaisuna toimiva tapa säästää kulutuksessa: oikein toteutettuna ja ohjattuna aurinkosuojaus voi vähentää jopa 89 % rakennuksen käyttämästä jäähdytysenergiasta.

Jäähdytyksen lisäksi aurinkosuojat voivat tuoda säästöjä myös valaistus- ja lämmityskuluissa. Aurinkosuojien avulla voidaan säätää haluttua valoa ja lämpöä. Näin voidaan hyödyntää auringon energiaa lämmityksessä. Kun aurinkosuojilla säädellään luonnonvaloa, keinovalaistuksen tarve pienenee huomattavasti. Automaattiset suojat voivat säästää valaistukseen käytettävästä energiasta 39–89 % ja lisäksi parantaa työolosuhteita, koska keinovaloa tarvitaan vähemmän.

Talvisin aurinkosuojat eristävät ikkunoita ja pitävät lämmön paremmin sisällä. Aurinkosuoja parantaa ikkunan U- ja g-arvoja, joilla mitataan ikkunan lämmön sekä auringon säteilyn läpäisyä. Automaattisella aurinkosuojauksella voidaan saada 9 %:n säästö aikaan rakennuksen lämmitykseen käytettävästä energiasta.

Aurinkosuoja voidaan asentaa sisälle tai ulos

Aurinkosuoja pystytään asentamaan talon ulkopuolelle, sisäpuolelle tai ikkunan lasien väliin. Tehokkainta suojaus on ikkunan ulkopuolelle asennettujen aurinkosuojien kanssa. Ikkunan väliin asennettavat suojat puolestaan yhdistävät sisä- ja ulkopuolisten suojien edut ja tehokkuuden. 

Ulkopuoliset aurinkosuojat varjostavat rakennusta tehokkaasti ja pysäyttävät lämpösäteilyn rakennuksen ulkopuolelle. Tämän vuoksi ne säästävät energiaa ja viilentävät sisätiloja aurinkosuojausratkaisuista tehokkaimmin. Ulkopuolisia aurinkosuojia ovat markiisit, screenkaihtimet ja julkisivukaihtimet.

Markiisi on hyvä aurinkovarjo ja sadesuoja

Markiisit toimivat hyvin ulko- ja oleskelutilojen katteina sekä sisäänkäyntien suojin ja auringonsuojanaikkunoissa.

Terassimarkiisi tekee pihasta viihtyisän ja miellyttävän oleskelupaikan säällä kuin säällä: markiisi suojaa paahteelta ja sateelta. Muista huomioida markiisia hankkiessasi kankaan laatu, värin kesto sekä markiisin rungon kestävyys vallitsevissa pohjoisissa oloissa, koska ne ovat ratkaisevia tekijöitä markiisin pitkäaikaisuudessa ja kestoiässä. Lue lisää terassimarkiiseista täältä >>

Ikkunamarkiisi pitää huoneen sisäilman sopivan viileänä ja suojelee samalla kodin tekstiilejä ja sisustusta haalistumiselta peittämättä kuitenkaan kaunista maisemaa. Ikkunamarkiisit tuovat rakennukseen aivan uuden ilmeen, ja oikein valitun kankaan avulla markiisi sulautuu kauniisti rakennuksen julkisivuun. Lue lisää ikkunamarkiiseista täältä >> 

Sisustusta ja suojaa

Nykyaikaisilla talon sisäpuolelle asennettavilla aurinkosuojaratkaisuilla saavutetaan myös erin

omaisia lämpöteknisiä etuja. Sisäpuoliset aurinkosuojat toimivat myös ikkunan somistajina esimerkiksi verhojen sijaan, ja ne voidaan helposti liittää talon muuhun sisustukseen.

Sisäpuolisia aurinkosuojia ovat erilaiset kaihtimet, pystylamellit ja verhot. Perinteisten säle- ja puukaihtimien lisäksi on tarjolla muitakin vaihtoehtoja, kuten nykyaikaiset kangaskaihtimet. Ne sopivat monenlaiseen sisustustyyliin aina maalaisromanttisesta moderniin. Kaihtimet tehdään mittojen mukaan, ja tarjolla on useita eri värivaihtoehtoja ja läpinäkyvyysasteita. Kaihtimet voidaan myös moottoroida. Lue lisää kangaskaihtimista täältä >>

Screenkaihtimet ulos tai sisälle

Sunsystems-screenkaihtimet ja screenverhot voidaan asentaa sekä talon ulko- että sisäpuolelle. Screenkaihdin suodattaa ja säätelee auringonvaloa, mutta säilyttää

silti näkymän sisältä ulos. Kesällä kaihdin poistaa kuumuuden, keväällä ja syksyllä kaihtimet toimivat puolestaan lämmöneristeenä ikkunoissa parantaen U- ja g-arvoja.

Ulkopuolinen screenkaihdin on erittäin tehokas suoja auringon tuomaa lämpöä vastaan. Laadukkailla screen-kankailla voidaan estää ja pysäyttää peräti 95 % lämpösäteilystä jo rakennuksen ulkopuolelle. Tämä on merkittävä etu niin asumismukavuuden kuin energiataloudenkin kannalta. Sisäpuolinen screenverho on parhaimmillaan, kun halutaan vaikuttaa sisävalaistuksen laatuun ja häikäisyn estoon kaikissa sääolosuhteissa.

Laadukkaat screen-kankaat suodattavat ja säätelevät auringonvalon määrää. Samoista kankaista voidaan valmistaa muitakin aurinkosuojatuotteita, kuten markiiseja, rullaverhoja ja pystylamelleja. Lue lisää screen-kankaista täältä >>

Sunsystemsin jälleenmyyjäverkosto kattaa koko Suomen.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

aurinkosuoja aurinkosuojat aurinkosuojaus ikkunamarkiisi kaihdin kaihtimet kangaskaihdin markiisi markiisit screenkaihdin screenverho Sunsystems terassimarkiisi Ulvilan Kaihdin Oy

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.sunsystems.fi

Ulvilan Kaihdin Oy on Suomen suurimpia aurinkosuojien valmistajia. Sunsystems on keskittynyt erityisesti energiatehokkaisiin aurinkosuojiin sekä niiden ohjausjärjestelmiin, ja yritys on myös mukana Energiatehokas koti -kampanjassa. Laaja tuotevalikoima tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia auringonsuojaukseen ja samalla myös sisustamiseen. Tunnettuja Sunsystems-aurinkosuojia myydään ympäri Suomen. Yritys on sekä valmiiden ratkaisujen toimittaja että aurinkosuoja-alan tuotteiden ja materiaalien tukkukauppa.

Lue lisää: Ulvilan Kaihdin Oy