MAINOS

Millainen on hyvä kiuas?

KylpyhuoneMökki

Hyvä kiuas on hyvien löylyjen perusta. Hyvät löylyt taas syntyvät, kun saunassa on riittävä ilmankosteus ja ilma kiertää hyvin. Silloin lauteilla on helpompi hengittää ja löyly tuntuu miellyttävältä laskeutuessaan pehmeämmin iholle. Laadukkaiden löylyjen lisäksi kiukaissa arvostetaan pientä puun- tai sähkönkulutusta, lämpiämisnopeutta ja pitkää käyttöikää.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Puolessa tunnissa yhdellä pesällisellä

Hyvä kiuas vaatii vähän mutta antaa paljon. Panostamalla tehokkaaseen puukiukaaseen saat lyhennettyä saunan lämmitysaikaa ja pienennettyä puunkulutusta. Kun ilma kiertää hyvin, saunassa on helpompi hengittää. Laadukas kiuas lämmittää kiukaan kivien lisäksi tehokkaasti ja tasaisesti myös saunan ilmaa. 

VETO-puukiukaan tehokkuus perustuu sen ainutlaatuiseen rakenteeseen. Kiukaan korkea tulipesä ja jälkipoltin muodostavat savukaasuja kierrättävän kaksoistulipesärakenteen. Savukaasut kiertävät kiukaan sisällä kaksi kertaa pidemmän matkan kuin muissa puukiukaissa. Palaminen tapahtuu puhtaammin ja lämmöntalteenotto on tehokasta, minkä ansiosta puutakin kuluu noin 30 % vähemmän kuin muissa kiukaissa. Sauna lämpiää nopeasti jopa yhdellä pesällisellä, alle puolessa tunnissa.

Lisäksi kiukaassa on kivitilan takana kiinteä ilmankostutin, josta höyrystyvä vesi kostuttaa saunan ilmaa ja pehmentää löylyjä. Jos halutaan kuivempaa saunailmaa, ilmankostutin voidaan jättää tyhjäksi tai täyttää kivillä. 

Kiukaan avoimen rakenteen ansiosta ilmankierto on tehokasta, ja siksi lämpö leviää tasaisesti lattiasta kattoon ilman epämiellyttävää lämpösäteilyä. 

CE-merkityissä VETO-puukiukaiden kokonaishyötysuhde – eli kuinka paljon puun energiamäärästä pystytään hyödyntämään – on yksi parhaimmista, jopa 72 %. Hormiin pääsevien savukaasujen lämpötila on alhaisempi, koska savukaasut kiertävät kiukaan sisällä.

Mistään uudesta keksinnöstä ei ole kyse. VETO-kiukaissa on ollut savukaasuja kierrättävä rakenne jo vuodesta 1949, ja monet muutkin kiukaan keksinnöt olivat markkinoiden ensimmäisiä. Kiuas on täysin kotimainen, ja se on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista. Kiuas onkin tarkoitettu niille, jotka arvostavat hyvin suunniteltuja ja kestäviä asioita. 

”Ajelin taas yhtenä iltana Espoon Siikajärvelle kesäasunnolle saunomaan. Mietin lauteilla istuessani, miten puukiukaista saisi entistä tehokkaampia. Sain idean jälkipolttimesta; savukaasujen pidemmästä kierrosta kiukaan sisällä. Puunkulutus putosi puoleen, lämmitysaika lyheni merkittävästi ja teho lisääntyi kolmanneksen. Kaikki, jotka kävivät meillä saunassa, kehuivat kiuasta kilvan.” Arvo Oksanen, (1908–1992) VETO-kiukaan perustaja ja suunnittelija

VETO-puukiukaassa on ainutlaatuinen kaksoistulipesärakenne, joka tuo monia etuja: lämmitysaika lyhenee, puunkulutus vähenee ja lämmöntalteenotto on tehokasta. Kiukaan kiinteä ilmankostutin takaa pehmeät löylyt. Kiuasta valmistetaan kaikenkokoisiin saunoihin (6–40 m²).

Ilmankosteus on hyvien löylyjen salaisuus

Sähkökiuas ei suinkaan tarkoita kuivia löylyjä! VETO-kiukaisiin on sisäänrakennettu ilmankostutin, jolla saunaan saadaan riittävä peruskosteus koko saunomisen ajaksi. Riittävä ilmankosteus yhdessä oikean ilmanvaihdon kanssa tekee saunomisesta miellyttävää.

Kiukaan avoin rakenne mahdollistaa tasaisen lämmön lattiasta kattoon. VETO-sähkökiuas ei ole umpinainen vaan rakenteeltaan auki: kylmä ilma nousee alhaalta kiukaan läpi kattoon, eikä ilmankiertoa ole tukittu kivillä. 

Ilmankostutin ja avoin rakenne takaavat pehmeät löylyt ilman suuren suurta kivimäärää. Saunan saa lämpimäksi nopeasti ja energiatehokkaasti, koska energiaa ei kulu kivien esilämmittämiseen. 

Kotimaisessa VETO-sähkökiukaassa on korkealuokkainen rakenne ja erinomainen suoristukyky. Kiukaat valmistetaan korroosion kestävästä ruostumattomasta teräksestä. Helsinki Classic -värisarja kokoaa yhteen harmaan eri sävyt.

Sähkökiukaiden runkorakenne on ruostumatonta terästä, joka on ainoa kestävä materiaali lämpötilan vaihtelun, veden ja sen epäpuhtauksien aiheuttamaa korroosiota vastaan. Kiukaan vastukset ovat vahvaa tekoa – nekin ruostumatonta terästä – ja kestävät käyttöä erinomaisesti. Vastukset on sijoitettu kivikorin ulkopuolelle, jolloin ne eivät ole kivien kanssa kosketuksissa. Kestävyys taataan: VETO-sähkökiukaiden tuotetakuuaika on jopa 10 vuotta. 

VETO-sähkökiukaat sopivat monenkokoisiin saunoihin (4–24 m³), ja nyt on valinnanvaraa myös väreissä! Luoto-värisarja tuo meren sävyt saunaan: sopisiko sinun saunaasi Aava (puuteri), Myrsky (tummanvihreä), Aalto (vaaleansininen) vai Maininki (tummansininen)?

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kiuas Muko mökkisauna puukiuas sauna saunominen sähkökiuas veto