Millainen sähkösopimus sopii sinulle?

Lämmitys Talo
Millainen sähkösopimus sopii sinulle?

Sähkösopimus joka tarpeeseen

Loisteen suosituin tuote on huoleton Loiste Takuu. Sopimus on yhtä yksinkertainen kuin fiksukin: sähkön hinta kiinnitetään määräajaksi, yleensä 1–2 vuodeksi eteenpäin. Hinta säilyy siis samana koko sopimuskauden, ja oman budjetin suunnittelu on helppoa. Sähkömarkkinoiden hintaheilahtelut eivät vaikuta Loiste Takuu -tuotteeseen.

Ympäristöä ajattelevan valinta on Loiste Puhdas, jossa sähkö on tuotettu vedellä, tuulella ja bioenergialla Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Tuotteelle on myönnetty alkuperätakuu, Guarantee of Origin, eli todistus siitä, että energia on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Näin voit vaikuttaa valinnallasi. Mitä useampi valitsee vihreän sähkön, sitä enemmän sitä tuotetaan. Loisteella on sertifioitu ympäristöjärjestelmä, joka perustuu ISO 14001-standardiin.

Tarkan kuluttajan valinta on Pörssisähkö. Loiste Spot on pörssisähkösopimus, jossa energian hinta määräytyy sähkömarkkinoiden mukaan ja jokaiselle tunnille lasketaan oma hinta. Pörssisähkö sopii hyvin hintatietoisiin talouksiin, joissa oman sähkönkulutuksen sääntely on helppoa. Kulutuksen keskittäminen vuorokauden halvimpiin tunteihin näkyy huomattavana säästönä sähkölaskussa. Sähkön hinnan ja kulutuksen seuranta onnistuu kätevästi milloin tahansa Loisteen Oma Energia -palvelussa.

Loisteen kautta voit tehdä joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Loisteen asiakkaille on tarjolla myös paljon vaihtuvia hyviä asiakasetuja: saat muun muassa etuja matkailuun, elämyksiin ja kodin energiaan sekä sisustukseen. Ajankohtaiset edut näet aina Loisteen nettisivuilta.

Depositphotos_32757533_m-2015

Näin säästät energiaa

Pienetkin toimenpiteet saavat aikaan suuria säästöjä sähkönkulutuksessa. Lämmitykseen kuluu noin puolet kodin energiasta, joten siihen kannattaa ainakin kiinnittää huomiota:

 • Alenna lämpötilaa, kun lähdet useammaksi päiväksi pois.
 • Tarkista termostaattien kunto ja säädöt.
 • Älä peitä patterin termostaattia huonekaluilla tai verhoilla.
 • Tiivistä ikkunat ja ovet. Tarkista tilanne muutaman vuoden välein.
 • Tuuleta nopeasti ristivetotuuletuksella. Kytke ikkunan alla oleva patteri pois päältä tuuletuksen ajaksi.

Depositphotos_2948308_l-2015

Myös ruuanlaitossa ja leivonnassa voi säästää selvää rahaa:

MAINOS
MAINOS LOPPUU
 • Säädä keittolevyn tehoa. Käännä tehonvalitsin pienemmälle heti kiehumisen alettua.
 • Voit sammuttaa virran jopa 10–20 minuuttia ennen ruoan valmistumista. Jos teet uuniruokaa, kypsennä samalla perunat uunissa.
 • Turvallinen induktioliesi säästää energiaa. Se kuluttaa noin 18 % vähemmän sähköä kuin perinteinen keraaminen taso ja noin 46 % vähemmän kuin valurautalevyt.
 • Lämmitä ja kypsennä pienet annokset mikroaaltouunissa.

Depositphotos_57270591_l-2015

Tottumukset vaikuttavat merkittävästi vedenkulutukseen. Käyttöveden lämmitykseen kuluu 800–1 200 kWh sähköä henkeä kohti vuodessa. Näin voit helposti säästää säätelemällä vedenkulutusta:

 • Sulje hana saippuoinnin ajaksi.
 • Älä juoksuta vetää hampaiden harjauksen aikana. Kolmen minuutin hampaiden harjaus hana auki voi viedä jopa 30 litraa vettä.
 • Vaihda vanha uuteen. Piheissä yksiotehanoissa veden täysi virtaama voidaan rajoittaa jopa vain neljään litraan minuutissa. Vaihda myös huonot tiivisteet. Tiheä tippavuoto voi tuhlata 30 kuutiota vettä viemäriin vuodessa.

Lisää Loisteen Säästöliekki -energiansäästövinkkejä löydät täältä >.

Depositphotos_5736775_original

Sähkösopimus muuttaessa

Kun muutat, Loiste muuttaa mukanasi, olitpa uusi tai vanha asiakas. Ilmoita muutosta Loisteen asiakaspalveluun heti, kun tiedät muuttopäivän. Jos muuttoon on alle 3 päivää, soita Loisteen Muuttolinjalle 0800 9 2990 (maksuton).

MAINOS
MAINOS LOPPUU