MAINOS | Avalon Nordic Oy

Millaiset tuotteet kaksoisviemäröintiin?

Talo
Mustat vedet, harmaat vedet, kaksoisviemäröinti ja umpisäiliö… että mitä? Kotitalouden jätevesien kaksoisviemäröinti umpisäiliöön ja harmaavesipuhdistamoon on tehokas tapa käsitellä omakotitalon tai kesämökin jätevedet. Luonto pysyy puhtaana ja mieli huolettomana. Mitä kaksoisviemäröinti tarkoittaa käytännössä ja mitä tarkoittaa paras tekniikka kaksoisviemäröinnissä?

Mitä kaksoisviemäröinti tarkoittaa?

Kaksoisviemäröinti-ratkaisussa WC-vedet johdetaan omaa viemärilinjaa pitkin umpisäiliöön ja pesuvedet pihalle asennettuun harmaavesipuhdistamoon. Kaksoisviemäröinti tehostaa jäteveden käsittelyä ja pidentää umpisäiliön tyhjennysväliä, sillä mustat WC-vedet ja harmaat pesuvedet pidetään visusti erossa toisistaan.

— Suurin osa eli noin 80% kotitalouden jätevedestä on harmaata vettä. Se sisältää pääasiassa pesuaineita, ruoantähteitä ja rasvoja. Luontoa kuormittavia ravinteita on huomattavasti vähemmän kuin WC-vesissä, joten harmaat vedet on yleensä mahdollista käsitellä omalla kiinteistöllä vaivattomasti harmaavesipuhdistamon avulla.

Kaksoisviemäröinnin tuotteet ovat siis umpisäiliö WC-vesille ja pesuvesille oma harmaavesipuhdistamo, joita on kapasiteetiltaan eri kokoisia. Valinta tuotteesta tehdään veden käyttömäärän mukaan ja onko kyse omakotitalosta vai jaksottain käytettävästä kesämökistä.

Millaiset tuotteet kaksoisviemäröinnissä ovat huolettomia ja pitkäikäisiä?

Umpisäiliöltä edellytetään ehdottoman tiiveyden lisäksi äärimmäistä kestävyyttä. Sen täytyy kestää maan alla kovaa painetta vuotamatta ja painumatta kasaan. Säiliö ankkuroidaan huolellisesti paikoilleen, sillä asennuskaivantoon säiliön ympärille mahdollisesti muodostuvan veden aiheuttama noste ja painevaikutus pyrkii nostamaan säiliötä maan pinnalle. Siten säiliö voi olla jatkuvan rasituksen alla, jos kaikista sijoitteluun ja asennukseen liittyvistä yksityiskohdista ei ole riittävästi huolehdittu.

Kun haluat parhaan umpisäiliön, niin sen tulee olla rakenteeltaan mahdollisimman matala ja säiliölle sallittu pohjaveden korkeusraja on mahdollisimman lähellä kiinteistöstä tulevaa viemäriliittymää. Näin säiliön asennuskaivannosta tulee erittäin matala ja se voi välttää pohjaveden rasituksen ja kallioisilla tonteilla asennus usein onnistuu ilman louhintaa. Lähellä tuloviemäriäputkea oleva sallittu pohjaveden korkeusraja taas kertoo, että säiliö on kestävä ja oikein muotoiltu vaativaa maa-asennusta ajatellen.

Kun taas valitaan parasta harmaavesipuhdistamoa, niin sen puhdistusprosessin tulee olla biologinen, siinä ei tarvita kemikaalia, siinä ei tarvita vaihdettavia turpeita ja puhdistettu vesi voidaan viemäröidä suoraan sopivaan paikkaan ilman erityistä maasuodattamoa.

Tärkeää on myös, että se on valmistettu kokonaan PE-muovimateriaalista, jolloin se on helppo asentaa ja täysin korroosiovapaana sen käyttöikä on erittäin pitkä. Kevyt itseankkuroituva ja kokomuovinen harmaavesipuhdistamo ei tarvitse asennusvaiheessa niin jämerää kaivannon perustusta kuin painuvat raskaat betonituotteet.

IISI Erikoismatalat umpisäiliöt ja IISI Harmaavesipuhdistamot ovat varma ja turvallinen valinta kaksoisviemäröintiin.

Erikoismatalat IISI umpisäiliöt ovat nimensä mukaisesti matalia, runkokorkeus on parhaimmillaan vain 73 cm. Niiden sallittu pohjaveden nousukorkeusraja on heti tuloviemärin alapuolella, jolloin veden on sallittu hetkittäin nousevan useimmissa malleissa koko säiliön runkokorkeuteen saakka.

IISI Harmaavesipuhdistamo on itseankkuroituva, kokomuovinen ja testattu harmaavesipuhdistamo, jonka puhdistustulos on huikeat 98%. Se ei tarvitse kemikaalia tai vaihdettavia turpeita. Puhdistus tapahtuu biologisesti. Puhdistettu vesi voidaan johtaa suoraan sopivaan paikkaan, esim. ojaan tai maastoon.

Tällaisella tuoteyhdistelmällä voit nukkua yösi rauhassa ja jätevesien käsittely on helppoa sekä uusimistarvetta tuotteille ja asennukselle ei ole vuosikymmeniin.

Kun valitset umpisäiliötä ja harmaavesipuhdistamoa, niin luota vain kestäviin ja toimiviin ratkaisuihin.

Biologinen IISI H6 Harmaavesipuhdistamo puhdistaa tehokkaasti