Mitä ajattelit suunnitellessasi – muotoilija vastaa!

Yleinen

Ruotsalaismuotoilija Matti Klenell (s. 1972) on suunnitellut Iittalalle uuden, jalallisen Lempi-lasin, joka sopii arkeen ja juhlaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Miksi pinottavia laseja?

Olen pohtinut paljon, millaisista laseista pidän ja millaisia ominaisuuksia hyvällä yleislasilla pitää olla. Asun asunnossa, jossa on pulaa säilytystilasta. Yleislasi on käytetyimpiä astioitamme arjessa ja juhlassakin ja niitä tarvitaan useita kappaleita. Halusin tehdä pinottavan lasin, jotta se käyttää säilytystilan hyvin hyödykseen.

Lasin muoto – mistä idea?

Pyrin antamaan lasille vähemmän virallisen muodon viestimään raikkautta, vaikka lasi pohjaakin perinteiseen jalkalasiin. Lempi-lasissa on asennetta ja se erottuu ruokapöydässä.Värit tuovat lasiin moderniutta ja pop-henkeä.

Pyöreä muoto ottaa huomioon lasin ominaisuudet, puhalletun lasin ohut yläreuna ja tukevampi jalka tekevät otteesta mukavan ja suutuntumasta ylellisen.

Lasin henki?

Halusin lasiin vieraanvaraisuuden hengen. Se on juuri se asia, mikä saa tarttumaan johonkin tiettyyn lasiin, kun avaa astiakaapin oven. Lempi-lasiin onnistuin mielestäni tuomaan tämän hengen, siinä on tiettyä herttaisuutta. Ainakin minua se tervehtii kaapista kutsuvasti.

Suositushinnat:

Lempi juomalasi 34 cl, kirkas 21,80 €/2 kpl – 39,90 €/4 kpl

Tumma lila, harmaa, vaaleansininen 39.90 €/2 kpl

www.iittala.com

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.