Puhaltimet takaavat sen, että kylmä ilma jakaantuu tasaisesti jääkaapin jokaiselle hyllylle. Varsinkin herkästi pilaantuvia elintarvikkeita kannattaa säilyttää nollatilassa, joka pitää ruoat syömäkelpoisina pidempään kuin jääkaapin normaali lämpötila.
 
Antibakteerikäsittely ehkäisee homesienten ja bakteerien kasvua kylmälaitteen sisäpinnalla, jolloin kaappi säilyy puhtaampana ja raikkaampana.
 
Induktiolevy lämmittää vain sen kohdan, jonka astian pohja peittää
Induktiolevy lämmittää vain sen kohdan, jonka astian pohja peittää. Gorenjen induktiolevyjen alin säätötaso on 50 wattia, joka on niin alhainen, että voit sulattaa liedellä suklaata ilman vesihaudetta. Keittotason INP 72 hinta noin 820 euroa.

No Frost -toiminto sulattaa pakastimeen kertyvän huurteen automaattisesti. Kylmälaitteeseen saa myös jääpalantekokoneen, jäämurskaimen tai jäävesiautomaatin valmiiksi asennettuna. Ammattikeittiöissä käytetty induktiotekniikka yleistyy myös kotiliesissä. Induktioliesi kuumenee nopeasti, on turvallinen ja kuluttaa vähän energiaa.

 
Uunin ajastusmahdollisuus ja paistoautomatiikkaominaisuudet helpottavat ruoanlaittoa, ja jos uuni vielä puhdistuu itsestään, pyrolyyttisesti tai katalyyttisesti, kokille jää enemmän vapaa-aikaa. Kiertoilma uunissa säästää aikaa ja energiaa, sillä uuni on käyttövalmis ilman esilämmitystä ja uuniin mahtuu useita pellillisiä kerrallaan.
Cabinova-liesivahti katkaisee virran, jos levyt ylikuumenevat.
Sähköpalojen vaaraa voi vähentää turvalaitteilla. Cabinova-liesivahti katkaisee virran, jos levyt ylikuumenevat. Finncabinovan maahantuoman liesivahdin voi asentaa uusiin ja vanhoihin liesiin. Hinta noin 450 euroa.

 

Automatiikka on lisääntynyt astianpesukoneissa ja pyykinpesukoneissa: koneet tutkivat esimerkiksi astianpesukoneissa itse sensoritekniikan avulla, kuinka paljon koneeseen on laitettu astioita ja kuinka likaisia ne ovat ja valitsevat sen jälkeen sopivan pesuohjelman.