MAINOS

Miten kesävessa talvehtii? Hajuhaitat kuriin näppärällä niksillä

KylpyhuoneMökki

Kesävessa ei aina tarkoita ulkohuussia tai kuivakäymälää. Monen loma-asunnolla vesi virtaa ja sähköt toimivat, joten vessahommatkin hoidellaan mukavasti sisätiloissa. Kesämökeillä vessat voivat kuitenkin olla yli puoli vuotta käyttämättömänä, jolloin keväällä mökille saavuttaessa saattaa vastassa olla epämiellyttävä viemärin haju.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Hajuhaitat ovat estettävissä varsin näppärällä keinolla, vinkkaa tuotepäällikkö Marko Polvi IDOlta.

Kun mökki syksyllä laitetaan talviteloille, vesijohdot, lämminvesivaraaja ja wc:n huuhtelusäiliö on syytä tyhjentää jäätymisen estämiseksi.

– Tällöin vesilukot kannattaa täyttää propyleeniglykolilla, jonka päälle voi laittaa pikkuisen ruokaöljyä, jotta aine ei pääse haihtumaan. Tämän pitäisi ehkäistä hajuhaittoja, Polvi kertoo.

Näin kevään koittaessa homma on helpompi. Vesilukot huuhdellaan vain runsaalla vedellä, puhdistetaan ja pistetään paikoilleen.

– Keväällä vettä on muutenkin hyvä juoksuttaa tavallista reippaammin, jotta kaivoihin kertyneet sulamis- ja sadevesien epäpuhtaudet häviävät, Polvi huomauttaa.

Vettä säästävä pönttö fiksu valinta kesäkotiin

Koska kesävessan vesijärjestelmät pitää tyhjentää talven ajaksi, kannattaa tämä huomioida jo kalusteita valitessa.

– Vesilukkoihin pitää päästä kätevästi käsiksi, ja ne pitää olla helposti irrotettavissa, Polvi muistuttaa.

Myös vettä säästävät huuhtelutekniikat ovat kesäasunnoilla arvossaan. Mökit sijaitsevat usein taajamien ja kunnallisten jätevesijärjestelmien ulkopuolella, jolloin ylimääräisiä likavesiä ei kaivata.

– Kun jätevedet kerätään umpisäiliöihin, kannattaa tietenkin suosia tekniikoita, jotka säästävät vettä, Polvi sanoo.

Kompaktia ja toimivaa

Seinään kiinnitettävät wc-istuimet ovat vähitellen yleistymässä myös Suomessa – ja toimivat mainiosti myös kesämökeillä.

– Ne on perinteistä mallia helpompi pitää puhtaana, mistä ei ainakaan ole haittaa mökkiolosuhteissa, Marko Polvi huomauttaa ja nostaa esille myös suihkukaapin edut.

– Koska kesäasunnot ovat pitkiä aikoja tyhjillään, tilojen kosteusrasitus on hyvä pitää pienenä. Suihkukaapissa vesi pysyy turvallisesti kopin sisällä, eikä koko kylpyhuone ole märkä, Polvi kertoo.

Vaikka monien mökkien varustelutaso vastaakin jo tavallisia asuintaloja, saattaa tilaa olla astetta vähemmän, myös vessassa.

– Kompaktit kokonaisuudet toimivat kesäasunnoissa, Polvi vinkkaa.

Lisätietoja:

IDO

www.ido.fi

IDO on suomalainen kylpyhuonetuotteita valmistava yritys. Tuotevalikoimaan kuuluvat wc-istuimet, pesualtaat, suihkutuotteet, kylpyhuonekalusteet ja kylpyammeet. Saniteettiposliini valmistetaan Tammisaaren tehtaalla.

Lähde: Mynewsdesk

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

huussi huussit kesämökkeily kesämökki kesävessa kuivakäymälä kuivakäymälät mökkeily


Lisää samasta aiheesta