MAINOS

Miten maalämpöpumpulla ja ilma-vesilämpöpumpulla voi viilentää kodin? 

Lämmitys

Edullisin ja energiatehokkain tapa helpottaa omaa oloa kesähelteillä ei ole jääkaapin oven auki pitäminen. Jos viime kesänä tunsit olosi tukalaksi kotonasi kesähelteillä, hanki täksi kesäksi viilennys, jonka käyttö ei rasita kukkaroa. Samalla saat lämpimän käyttöveden ja talveksi ihanan lämpimän kodin. Kaikki tämä ympäristöystävällisesti tuotettuna, luonnollisesti.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Maaviilennys maalämpöpumpulla

Maaviilennys on erittäin turvallinen, helppo ja energiatehokas ratkaisu, kun haluat varmistaa helteilläkin miellyttävän sisäilman. Koska maaviilennyksessä ei viileyttä tarvitse tekemällä tehdä ilmalämpöpumppujen tapaan, vaan viileys saadaan maalämpökaivosta, on sähkön tarve hyvin pieni. Maalämpökaivossa lämpötila on vain muutamia asteita, mikä riittää hyvin talon ja käyttöveden lämmittämiseen ympäri vuoden ja jota voidaan kesällä helposti hyödyntää myös talon viilennykseen. Sähköä tarvitaan vain pienten kiertovesipumppujen ja sisätiloissa olevan puhaltimen pyörittämiseen. Siksi maaviilennystä kutsutaan myös ilmaisviilennykseksi.

NIBE Energy Systems on kehittänyt kompaktin Cool-IN maaviilennysjärjestelmän, joka toimii täydellisesti yhteistyössä NIBE maalämpöpumppujen kanssa. Erittäin hiljainen puhallinsiirtää viileyden sisätiloihin ja poistaa samalla kosteuden sisäilmasta, mikä parantaa huomattavasti viihtyisyyttä.   

Viilennys ilma-vesilämpöpumpulla 

Myös ilma-vesilämpöpumppua voi lämmityksen lisäksi käyttää viilennykseen. Tällöin se kerää kodin sisäilmasta lämpöä ja puhaltaa sen ulos – Cool-IN viilennyksessä ilma-vesilämpöpumpun toimintasuunta on siis käänteinen lämmitykseen nähden. Viilennys siirtyy sisätiloihin kaukosäätimestä ohjattavalla puhaltimella, kuten maaviileässäkin. Sisätilat pysyvät tasaisen viileinä ja raikkaina, ilmankosteus vähenee ja huoneilma raikastuu.  

Helppo asentaa, mukava käyttää ja huomaamaton

Cool-IN puhaltimenasennus on helppoa ja nopeaa. Energiatehokas järjestelmä on taloudellinen pitkäaikaisessakin käytössä ja sillä tuotettu viilennys on tasaisempaa ja huomattavasti miellyttävämpää kuin satunnaisesti käytetty jäähdytys. Cool- IN Comfort-sarjantuotteilla viilennystä voidaan käyttää ympäri vuoden – kun osassa taloa tarvitaan vielä lämmitystä, mutta toisaalla aurinko kuumentaa sisäilman tukalaksi.

Cool-IN puhaltimet istuvat sisustukseen huomaamattomasti eikä niiden toimintaääni häiritse. Suureen taloon voit halutessasi asennuttaa useampiakin jäähdytysyksiköitä varmistamaan hyvät yöunet hellekaudellakin.

Ota yhteyttä lähimpään NIBE-jälleenmyyjään ja nauti sopivan lämpöisestä kesästä! 

Lisätietoja: www.nibe.fi | info@nibe.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Cool-IN maaviilennysjärjestelmä ilma-vesilämpöpumppu maalämpö maalämpöpumppu maaviilennys maaviilennysjärjestelmä NIBE NIBE Energy