MAINOS | NIBE Energy Systems Oy

Mitkä ominaisuudet lämpöpumpussa kannattaa olla?

Lämmitys
Maalämpö-, ilma-vesilämpö- ja poistoilmalämpöpumput ovat tuttuja ja hyväksi koettuja laitteita. Mihin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota lämpöpumpun käyttöä ajatellen?
19.9.2023

Sääennuste povaa lauhtuvaa keliä? Anna lämpöpumppusi ottaa se huomioon jo ennakoivasti, niin säästät rahaa ja mukavuutesi paranee kun et ylilämmitä kotiasi.

Pörssisähköohjauksellakin voit säästää rahaa, optimoimalla lämmitystäsi sähkön tuntihintojen mukaan, jolloin lämmitys painottuu halvimpiin tunteihin. Lämpöpumppu tekee optimoinnin puolestasi.

Jos reissussa muistat, että unohdit säätää kodin ilmanvaihdon pienemmälle, otat vain älypuhelimesi esiin ja teet säädön muutamassa sekunnissa.

Jätä tarjouspyyntö NIBE lämpöpumpusta niin osallistut arvontaan, jossa voit voittaa valintasi mukaan NIBE S -sarjan maalämpöpumpun S1255 tai ilma-vesilämpöpumpun SPLIT BOX!

Selkeys ja helppokäyttöisyys

Selkeys ja helppous kuvaavat NIBE S -sarjan maalämpö-, ilma-vesilämpö- ja poistoilmalämpöpumppuja. Ne tarjoavat käyttäjälleen yksinkertaisuutta alusta alkaen. Laitteessa on suuri kosketusnäyttö, missä opastava ohjaus neuvoo käyttäjää tekemään oikeita säätöjä. Sisäänrakennetun wifin avulla lämpöpumppu on helppo liittää nettiin ja voit ottaa käyttöön myUplink etäkäyttöpalvelun, minkä jälkeen lämpöpumpun valvonta ja hallinta on yhtä lähellä kuin älypuhelin, tabletti tai tietokone.*

Aurinkosähkön hyödyntäminen

Yksinkertaisuutta on myös se, että jos haluat laajentaa järjestelmääsi esim. aurinkopaneeleilla, ”keskustelee” lämpöpumppu aurinkosähköjärjestelmän kanssa ja osaa näin optimoida auringon energian varastoimista käyttöveteen ja lämmitysveteen. Voit valvoa reaaliaikaisesti aurinkosähkön tuottoa kätevästi joko laitteen näytöltä tai esim. puhelimestasi. Voit liittää S-sarjan maalämpö- tai ilma-vesilämpöpumppuun myös viilennyksen ja ilmanvaihdon.

Turvallisuus

Mahdollisesta lämpöpumpun toimintahäiriöstä saat heti ilmoituksen myUplinkiin ja sähköpostiisi. Tarpeen tullen sovelluksen käyttöoikeuden voit antaa myös huoltomiehelle, joka voi omalta puhelimeltaan tarkistaa, että järjestelmän säädöt ja arvot ovat kunnossa. Poistoilmalämpöpumppu ja ilmanvaihtokone muistuttavat myös suodattimien vaihdosta.

Valmius tulevaisuuden mahdollisuuksiin

NIBE S -sarjan kehitystyössä on ajateltu myös pitkälle tulevaisuuteen. Asiat, jotka ovat tänään uusia ja ihmeellisiä, ovat pian arkipäivää – jopa itsestään selviä. S-sarjan lämpöpumpuissa onkin huomioitu erityisesti se, mitä teknistä kehitystä kodeissa ja yhteiskunnassa tulevaisuudessa tapahtuu. Siksi S-sarjan laitteissa on valmius muun muassa puheohjaukseen ja sähkön kysyntäjoustoon.

NIBE S -sarja – Uuteen tai vanhaan, isoon tai pieneen kotiin, lyhyellä toimitusajalla!

Maalämpö

NIBE S- sarjan invertteriohjatuissa maalämpöpumppumalleissa NIBE S1255 ja S1155 löytyy useita teholuokkia ja ne sopivat lähes jokaiseen kotiin. Maalämpö on energiatehokkain lämmitys, johon saa liitettyä myös ns. ilmaisviilennyksen.

Ilma-vesilämpö

S-sarjan ilma-vesilämpö-pumppukokonaisuudet, NIBE POLAR, VENTO ja SPLIT BOX sopivat myös niin uuteen kotiin kuin lämmitysremonttiin, esim. öljylämmityksen tilalle. Näissäkin löytyy useita eri teholuokkia, millä varmistetaan oikea sopivuus. NIBE Plus -hybridiratkaisut esim. puukattilan rinnalle.

Poistoilmalämpö

Uusin S-sarjan tulokas, hyvin hiljainen poistoilma-lämpöpumppu NIBE S735 on todellinen tehopakkaus, joka hoitaa kodissa niin lämmityksen, lämpimän käyttöveden kuin ilmanvaihdonkin.

Toimi näin

Lämpöpumppua ei pidä koskaan valita pelkästään talon neliömäärän mukaan, vaan aina kannattaa pyytää asiantuntijalta kattava mitoituslaskelma, missä otetaan huomioon mm. tarvittava lämmitysenergian määrä, käyttöveden kulutus, mahdollisen nykyisen energiakaivon syvyys sekä erityistarpeet. Mitoituslaskelman saat lähimmältä NIBE jälleenmyyjältä tai lähettämällä sähköpostia: mitoitus@nibe.fi.

Katso video Nokialta omakotitalon siirtyminen öljystä ilma-vesilämmitykseen

Muistathan, että lämmitysremontissa purku- ja asennustyöhön voit hyödyntää kotitalousvähennystä. Kannattaa tutustua myös ELY-keskuksen tukeen öljylämmityksestä luopuville, sekä ARAn energia-avustukseen.

Voit hakea lämmitysinvestointiin NIBE Rahoitusta. Rahoitusta on mahdollista saada koko investoinnille aina itse tuotteesta asennukseen asti. Kampanja-aikana 3.4.-30.9.2023 kaikkiin uusiin NIBE Rahoitus -hakemuksiin on voimassa rahoitustarjous. Tutustu rahoitustarjoukseen

Kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi NIBE tarjoaa kolmen vuoden NIBETURVAn lisävakuutuksena kaikille rekisteröidyille NIBEn lämpöpumpuille.

*) Etävalvonta ja -hallinta on mahdollista kun lämpöpumppu on liitetty nettiin ja myUplink-palvelu on otettu käyttöön. Valvonta toimii maksuttomalla perustasolla, hallinta toimii Premium-tasolla, joka maksaa n. 25 €/v.