MAINOS

Moderni hirsihuvila meren äärellä

MökkiSisustusTalo

Perheen kakkoskodiksi rakennetun hirsihuvilan ulkonäkö ei juurikaan vastaa perinteistä mielikuvaa hirsitalosta. Muun muassa jiirinurkat ja kapeat hirsisaumat luovat kevyen puutalomaisen ilmeen. Merenrantahuvila on rakennettu parhaista materiaaleista kestämään sukupolvelta toiselle.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

125-neliöinen hirsihuvila rakennettiin helsinkiläisen perheen kakkosasunnoksi merenrantatontille Turkuun vuonna 2017. Suunnittelussa huomioitiin tilaajan toiveiden lisäksi tontin asettamat vaatimukset. Huvilasta syntyi samalla uusi Pluspuu-talomalli nimeltään Kustavi 125.

Olohuone, keittiö ja ruokailutila ovat yhtenäistä tilaa. Suurista maisemaikkunoista avautuu upea merinäkymä.

Tilavan vapaa-ajanasunnon arkkitehtuuri on suoralinjaista ja selkeää. Tämä näkyy myös sisustuksessa: tyyli on klassisen eleetöntä ja värimaailma luonnonläheisen hillittyä. Olohuone ja keittiö ovat yhtenäistä tilaa, ja lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista avautuu upea näkymä merelle. Myös saunan löylyhuoneesta voi ihailla hienoa merimaisemaa.

Keskelle olohuonetta sijoitettu moderni takka tuo kodikasta lämpöä ja tunnelmaa.

Merimaisemissa ympäri vuoden

Huvila on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön, onhan kyseessä kakkoskoti. Rakennus täyttää suomalaisen omakotitalon vaativat energianormit. Seinät ovat 202 mm paksua lamellihirttä ilman lisäeristystä, ikkunat 3-lasiset ja katossa lämmöneristeenä puukuitueristettä 500 mm. Huvilan lämmönlähteenä on maalämpöpumppu, ja lämmitysjärjestelmänä nestekiertoinen lattialämmitys. Maalämpö myös viilentää rakennuksen kesäisin.

Ikkunoiden ulkopuitteet ovat maalattua alumiinia. Ulkona terassilla saunan yhteydessä on lämmitettävä poreamme.

Hirsi on turvallinen materiaali

Hirsi on hengittävä materiaali, jonka positiiviset terveysvaikutukset ovat kiistattomia. Hirrestä rakennetaan Suomessa nykyään lasten päiväkoteja ja kouluja juuri hirren terveellisyyden takia. Hirren etuna on sen kosteustekninen turvallisuus, joka vaikuttaa erityisesti sisäilman laatuun ja rakennuksen kestävyyteen.
 Hirsi on kestävin puutalon seinämateriaali ja se säilyttää myös parhaiten arvonsa.

Talon sisäpinnat ovat valkoiseksi puuvahalla käsiteltyä hirttä ja erityistä rimapaneelia. Lattiat ovat klinkkeriä.

Hirsihuvila on rakennettu kestämään ankarissa sääolosuhteissa meren rannalla, sen takaavat kestävät ja hyväksi koetut rakenneratkaisut, kuten hirsiseinät, kunnon räystäät, kunnollinen kattokaltevuus ja reilu sokkelikorkeus. Materiaalivalinnoissa on suosittu tuttuja kotimaisia laatuvalmistajia.

Vesikattona on äänieristetty sileä metallikate.

 

Kuvat: Samuli Miettinen, www.samulimiettinen.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hirsihuvila hirsimökki huvila kesämökki mökki Pluspuu sisustus vapaa-ajanasunto