MAINOS

Moderni, valkoinen kylpyhuone suomalaisten mieleen

Kylpyhuone

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset suosivat ja haaveilevat tyyliltään modernista, väriltään valkoisesta kylpyhuoneesta. Eniten eroja muihin pohjoismaalaisiin on wc-­istuimessa: suomalaisista suurin osa suosii perinteistä, lattiassa kiinni olevaa wc-­istuinta. Kylpyhuonekalustevalmistaja Gustavsbergin Pohjoismaissa teettämään kylpyhuoneita ja wc-­tiloja koskevan kyselytutkimukseen vastasi yli 1 000 suomalaista.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tuore kyselytutkimus paljastaa suomalaisten mieltymyksiä, toiveita ja ärsytyksen aiheita liittyen kylpyhuoneisiin ja wc-­tiloihin. Päällimmäinen syy kunnostaa nykyinen kylpyhuone on se, että kylpyhuone on kulunut (31 %) tai  anhentunut (15 %). Vain 7 prosenttia vastanneista pitää kylpyhuonettaan liian pienenä. 

Tyylillisesti suomalaisia miellyttää eniten moderni kylpyhuone (37 %). Klassista sisustus-­ ja kalustustyyliä kylpyhuoneissa suosii 17 prosenttia, 6 prosenttia valitsisi rustiikkisen ilmeen omaan kylpyhuoneeseensa. Lähes puolet suomalaisista toivoo kylpyhuoneensa olevan valkoinen (48 %). Toiseksi eniten kylpyhuoneessa miellyttää harmaa värimaailma (31 %) ja viidesosa (20 %) suosii sinisen sävyjä. Lähes saman verran, 17 prosenttia vastaajista, on mieltynyt mustaan kylpyhuoneeseen.

Suomalainen valitsee lattiassa kiinni olevan wc-­istuimen

Suurin ero muihin pohjoismaalaisiin vastaajiin verrattuna löytyy wc-­istuimesta. Suomalaisista yli 60 prosenttia alitsee perinteisen, lattialla seisovan wc-­istuimen. Vain alle kolmannes (26 %) vastanneista suomalaisista suosii seinään kiinnitettävää wc-­istuinta. Norjassa ja Tanskassa tulos on päinvastainen, sillä suurin osa näiden maiden vastaajista suosii seinään kiinnitettävää mallia. Ruotsissa jako kahden mallin välillä on lähes tasan (48 % wc-­istuin, 44 % seinä-­wc).

Sotkuisuus ja likaisuus aiheuttavat eniten päänvaivaa

Eniten ärsytystä suomalaisissa kylpyhuoneissa aiheuttavat likaisuus, sotkuisuus ja välinpitämättömyys. 36 prosenttia vastanneista kertoo heitä eniten ärsyttävän se, ettei wc-­istuinta ole putsattu wc-­harjalla. Saman verran vastaajista (36 %) ärsyyntyy lavuaarissa olevista hammastahnan, meikin tai partavaahdon jättämistä tahroista. Kolmannes vastaajista (31 %) pitää ärsyttävimpänä sitä, että edellinen wc-­kävijä ei ole vaihtanut tyhjää wc-­paperirullaa uuteen. Myös hiukset suihkussa ja lavuaarissa tuottavat päänvaivaa 28 prosentille vastaajista.

Kysely toteutettiin 14.-­19. syyskuuta 2016 välisenä aikana verkkopaneelikyselynä. Kyselyyn vastasi 1 005 yli 18-­vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen toteutti tutkimusyritys You Gov Gustavsbergin toimeksiannosta.

Lisätietoja:

Villeroy & Boch Gustavsberg AB

www.gustavsberg.com

Villeroy & Boch Gustavsberg AB kuuluu Pohjoismaiden johtaviin kylpyhuonetuotteiden valmistajiin. Konsernin kaksi tuotemerkkiä Gustavsberg ja Villeroy & Boch kattavat kaikki kylpyhuonetuotteet, kuten WC-istuimet, pesualtaat, hanat, kalusteet, kylpyammeet ja Wellness-ammeet. Gustavsberg-konsernin omistaa saksalainen Villeroy & Boch AG, joka on eräs Euroopan suurimmista kylpyhuonekalusteiden valmistajista.

Lähde: Mynewsdesk

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kylpyhuone kylpyhuonekalusteet moderni kylpyhuone valkoinen kylpyhuone wc-istuin


Lisää samasta aiheesta