MAINOS | Sunwind Gylling Oy

Kaasulämmitin lisää mukavuutta sisällä ja ulkona

Lämmitys
kaasulämmitin mökille
Kaasulämmitin, valopetrolilämmitin tai diesellämmitin auttaa saamaan mökin nopeasti lämpimäksi. Myös mökkikeittiön energialähteenä kaasu on verraton, ja vedenkin lämmitys onnistuu kaasulla. Mökkikautta on helppo jatkaa terassilämmittimien avulla.
28.6.2023

Kaasulämmitin on tehokas tapa lämmittää mökki nopeasti. Siirrettävät kaasulämmittimet ovat saavuttaneet suuren suosion nimenomaan siksi, että ne lämmittävät viipymättä ja tehokkaasti. 

Kaasulämmittimen paljon parjattu ominaisuus on, että nestekaasun palaessa syntyy kosteutta. Tämä ei kuitenkaan haittaa, mikäli lämmitintä käytetään oikein, eli lyhyitä jaksoja kerrallaan.

Laadukas kaasulämmitin on myös turvallinen

Markkinoilla on paljon laittomia lämmittimiä. Varmista, että kaasulämmittimesi sisältää tarvittavat turvallisuusominaisuudet, kuten kaatumisanturin, liekinvarmistimen ja CO-anturin.

Kiinteästi asennettavat kaasulämmittimet asennetaan seinän läpi. Kaasulämmitin ottaa palamisilman ulkopuolelta ja palokaasut johdetaan ulos. Koska lämmitin ei käytä huoneilmaa palamiseen, sitä on turvallista käyttää makuuhuoneissa ja pienissä tiloissa.

Älä ikinä enää palele mökissäsi!

Termostaattiohjattu kaasulämmitin auttaa pitämään kodin tai mökin miellyttävän ja tasaisen lämpimänä koko vuoden.

Termostaattiohjattu kaasulämmitin on tehokas ja luotettava ratkaisu, joka auttaa pitämään kodin tai mökin miellyttävän ja tasaisen lämpimänä koko vuoden.

Termostaattiohjattu kaasulämmitin on tehokas ja kätevä

Kun haluat lämmittää tilan nopeasti tai ylläpitää miellyttävää ja tasaista lämpötilaa, termostaattiohjattu kaasulämmitin on oivallinen valinta. Lämmittimessä on tehokas polttosysteemi, joka lämmittää nopeasti ja tasaisesti. Puhtaan ja hajuttoman palamisen johdosta kaasulämmitin on miellyttävä käytössä.

Kaasulämmittimessä on termostaatti, joka kytkee lämmittimen päälle ja pois lämpömieltymystesi mukaan. Se helpottaa mukavan ja vakaan lämpötilan ylläpitoa ja säästää polttoainetta lämmittäessään vain tarpeen mukaan. Kaasulämmitintä on helppo siirrellä, joten sitä voi käyttää missä tahansa tilassa tai tilanteessa. 

Italialainen kaasulämmitin

Italialainen Eco-kaasulämmitin on erittäin helppokäyttöinen ja laadukas kaasulämmitin, joka asennetaan kiinteästi seinään.

Siirreltävät valopetrolilämmittimet

Valopetrolilämmittimen tuottama lämpö tekee mökistäsi miellyttävän ja kodikkaan nopeasti sekä helposti. Sitä on helppo siirtää, joten voit kätevästi kuljettaa sen huoneesta toiseen.

Valopetrolilämmitintä ei tarvitse asentaa erikseen, ja sen käyttöikä on noin 15–20 vuotta. Lämmittimet ovat erittäin tukevia, minkä lisäksi niissä on kaatumissuoja. Valopetrolilämmittimien käyttö on helppoa.

Vinkki. Sytytä ja sammuta lämmitin ulkona ja tuo vasta sitten sisälle. Tällöin vältyt hajuhaitoilta. Hajua voi myös syntyä, jos polttoaineena käytetty valopetroli ei ole riittävän laadukasta. Saatavilla on useita valopetrolilaatuja – nenä kertoo totuuden.

valopetrolilämmitin jutussa kaasulämmitin

Siirrettävän valopetrolilämmittimen voi viedä sinne, missä lämpöä kaivataan.

Kiinteästi asennettavat valopetroli- tai diesellämmittimet

Unohda tulitikut, sytytysneste, kosteat liinavaatteet ja huuruiset ikkunat. Täysautomaattinen, kiinteästi asennettava lämmitin tuo lisämukavuutta mökillesi. Voit astua jo valmiiksi lämmitettyyn mökkiin ja nauttia olostasi saman tien.

Nämä lämmittimet on suunniteltu nimenomaan sähköttömiin mökkeihin. Tämä perinteinen lämmitinmuoto on Pohjoismaissa ylivoimaisesti suosituin tapa lämmittää mökki.

Mahdollisuus saapua valmiiksi lämmitetylle mökille on paras investointi, jonka olemme koskaan tehneet!

Katso videolta, kuinka Riku Rantala saa mökkinsä lämpimäksi

Katso video, kuinka Mika Salmisen mökki lämpiää

Aurinkoilmalämmittimet

Aurinkoilmalämmitin nostaa huoneen lämpötilaa ja poistaa kosteutta mökistä. Se toimii auringon voimalla ja on täysin ympäristöystävällinen. Kun mökillä on kuivaa ilmaa, se lämpiää paljon nopeammin, mikä pienentää lämmityskustannuksia.

Aurinkoilmalämmittimen sisällä oleva aurinkopaneeli tuottaa virtaa laitteen sisällä olevaan tuulettimeen, joka puhaltaa lämmintä ilmaa mökin sisälle. Kosteuden poistuttua sisäilmasta tulee raikas ja miellyttävä.

Luo, miten poistat kosteuden mökistäsi.

Nestekaasu sopii mökkikeittiöön energianlähteeksi

Nestekaasu on hyvin tunnettu ja luotettava energianlähde, joka täyttää energiantarpeen palamalla puhtaasti ja tehokkaasti. Monet käyttävät nestekaasua sekä sisällä että ulkona.

Nestekaasu lämmittää kesäasuntoja, mökkejä ja asuntovaunuja ja pitää lämmön tasaisena. Se auttaa valmistamaan ruokaa nopeasti ja tarkassa lämpötilassa pitäen samalla ruuan jääkaapissa kylmänä ja luoden miellyttävän lämpötilan terassille vuoden ympäri.

Nestekaasu tekee elämisen helpommaksi missä vain. Sitä voidaan käyttää kaikkialla, minne voi kuljettaa kaasupullon, ja sitä on saatavilla koko maasta.

Kaasulämmitin ja kaasuliesi

Täydellisessä mökkikeittiössä et joudu tinkimään mistään.

Kaasujääkaappi

Suomalaiset ovat tottuneet käyttämään kaasujääkaappia mökeillään jo useita vuosikymmeniä. Ja vaikka 12 V:n jääkaapit ovatkin yhä suositumpia, kaasulla toimiva jääkaappi on silti ylivoimaisesti yleisin käytetty jääkaappi sähköttömillä mökeillä.

Kaasujääkaapin valta-asemaa on vaikea horjuttaa, sillä sen käyttökustannukset ovat edulliset. Kaasujääkaappi käy yhtäjaksoisesti yhdellä 10 kilon kaasupullolla jopa puolitoista kuukautta. 

Kaasujääkaapit, usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Kaasuliesi

Mökille hankitaan usein kaasuliesi, vaikka sähköverkko ulottuisikin talon kulmalle. Kaasulieden ominaisuudet, kuten lämmön nopea säätely, ovat ylivertaiset, minkä takia sitä käytetäänkin paljon ravintoloissa.

Monissa kaasuliesissä on joko 12 V:n patteri tai 230 V:n sytytys, joten enää ei tarvitse edes tulitikkuja raapia.

Huom! Varo ja vältä markkinoilta saatavia halpoja kopioita, jotka saattavat vaarantaa perheesi ja ympäristösi.

Kaasu-uuni

Kaasu-uunilla valmistat kaasulieden tavoin ravintolatasoista ruokaa. Kaasu-uunin oikeanlainen käyttö vaatii hieman opettelua, sillä ylä- ja alapoltinta ei voi pitää samaan aikaan päällä. Alapolttimella kypsennetään ruoka ja yläpolttimella, eli grillissä, viimeistellään pinta halutunlaiseksi.

Kaasuliedet & -uunit, usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Katso video Riku Rantalan mökkikeittiöstä

Juokseva ja lämmin vesi mökille

Tyydyttävä vesihuolto on yksi miellyttävän lomailun tärkeistä tekijöistä niin mökillä kuin veneessäkin. Vaikkei juoksevaa vettä olisikaan asennettu ennestään, toimivan vesihuollon järjestäminen onnistuu – olipa sitten veneretkellä tai mökillä.

Vesijärjestelmä voi näyttää monimutkaiselta, mutta on todellisuudessa paljon yksinkertaisempi ja helpompi asentaa kuin luullaan.

Vesipumput

Valitse oikeanlainen pumppu oikeaan käyttötarpeeseen: pitäkö vesi nostaa kaivosta, sadevesisaavista tai siirtää järvestä tai vesiastiasta toiseen? Tarvitsetko tasaisen paineen? Kaikkiin on olemassa helppo ratkaisu.

Konsultoi tarvittaessa ammattilaista, jos olet epävarma.

Lämmin suihku mökillä ilman sisäänrakennettua vesijohtoa ja sähkövirtaa

Kaasulämmitin vedelle

Kaasukäyttöisen vedenlämmittimen avulla voit nauttia lämpimästä suihkusta myös mökilläsi. Järjestelmän eräs huomattavin etu on se, että vettä lämmitetään vain tarpeen mukaan.

Kaasukäyttöiset vedenlämmittimet, usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Lämpöä pihalle ja puutarhaan

Terassilämmittimet

Terassilämmittimien avulla voit pidentää terassisesonkia mökillä, takapihalla ja patiolla. Terassilämmittimen miellyttävä lämpö mahdollistaa ulkona istuskelun pitkälle pikkutunneille. Kaasulla toimivat terassilämmittimet ovat erityisen suosittuja baareissa ja ravintoloissa, mutta toimivat erinomaisesti myös mökkiolosuhteissa.

Kaasutakka tuottaa miellyttävää lämpöä, ja elävän liekin ansiosta se on myös mahtava tunnelmanluoja. Aina ei voi luottaa Suomen kesäsäähän, mutta terassilämmittimellä voi nauttia vapaa-ajastasi lämpimällä terassilla säästä riippumatta!

kaasulämmitin

Terassilämmittimet viimeistelevät terassin ja toimivat niin lämmittäjänä kuin tunnelmankin luojana.

Ulkopadat

Ulkopadat antavat ennen kaikkea tunnelmaa ja lämpöä, mutta ovat myös oiva tapa valmistaa ruokaa. Niissä voi polttaa joko puita tai grillihiiliä.

Ulkopadat ovat todella suosittuja monissa maissa, koska ne tarjoavat uuden tavan valmistaa ruokaa ulkona hyvässä seurassa ja niin, että kaikki mahtuvat osallistumaan kokkaukseen. 

Ulkopadoilla ja tulilla, joita saa lisävarusteena, pystytään tekemään kerralla kaikki ruokalajit alkuruuasta jälkiruokiin ekologisesti ja turvallisesti.

Ulkopata Embla – valoa, tunnelmaa ja herkuttelua!

Ulkopata Jeten lähellä on mukava odotella ruuan valmistumista

Katso video Embla ulkotulisijan käyttöönotosta

 

Kaasugrillit

Kaasugrillit poikkeavat toisistaan ulkonäön, laadun ja hinnan perusteella. Ensimmäistä grilliään ostava todennäköisesti valitsee grillin ulkonäön sekä hinnan perusteella, mutta myös laatu ja toimivat ratkaisut ovat yhtä tärkeitä seikkoja.

Seuraavat asiat kannattaa huomioida grilliä valitessa: grillausala, poltinten teho, materiaalien laatu ja materiaalin kyky varastoida lämpöä.

Useimmat markkinoilla olevat grillit on suunniteltu aivan jonnekin muualle kuin tänne Pohjolaan. Grillin on kestettävä kovaa käyttöä. Lisäksi sääolosuhteemme eivät ole helpoimmasta päästä. Yleensä alle 200 euron grilli on käytännössä vuoden kertakäyttögrilli, mutta kriittisten osien ruostuttua ongelmajätettä. Kunnon grilli kestää vähintään 5–10 vuotta ja ainoat uusittavat kulutusosat, joita joutuu vaihtamaan, ovat polttimet ja lämmönjakolevyt.

Vinkki: Varmista myyjältä aina varaosien saatavuus. Suosi merkkigrillejä!

Tällainen on täydellinen grillivarustus grillijuhliin.

Urnorsk Disa grilli on laadukas kaasugrilli.

 

Lue myös