Mökki meren rannalla

Mökki Sisustus
Aurinko, meri ja ihana saaristolaismökki. Skandinaaviseen tyyliin sisustetussa kesäkodissa on kaikki kohdallaan.

Tarina sai alkunsa, kun helsinkiläispariskunta etsi sopivaa mökkiä meren rannalta vastapainoksi kaupunkiasunnolleen.

Kun muutaman vuoden etsintä ei tuottanut toivottua tulosta, pariskunta siirtyi pelkän tonttipaikan hakemiseen. Lopulta Nauvon lähisaaresta löytyi upea etelärinnetontti, jolle kesäkoti rakennettiin. Kaunis saaristo vei pariskunnan sydämet.

– Sijainti on mitä mainioin. Kauniilla säällä pakkaamme koriin eväät ja suuntaamme veneellä jollekin pienelle luodolle nauttimaan auringosta ja uimisesta, omistajat kertovat.

Alun alkaen mökin tarkoituksena oli tarjota rauhoittumispaikka kahdelle uraa tekevälle ihmiselle. Jotta saaristolaiselämä sujuisi mahdollisimman kepeästi, pariskunta päätti satsata mukavuuksiin. Mökille asennettiin juokseva vesi ja rakennettiin sisävessa sekä täysin kalustettu keittiö. Vastapainoksi näille pariskunta halusi perinteisen puulämmitteisen saunan ja luontoystävällisen bio-wc:n vesivessan kaveriksi. Mökki lämmitetään sekä ilmalämpöpumpulla että takalla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

62_1400843732_talo_meren_rannalla-2

Maiseman ehdoilla

Rakennustyyliksi valittiin moderni ja valoisa linja, mikä näkyy erityisesti päärakennuksen suurissa ikkunapinnoissa. Niiden kautta syntyy yhteys rannalle, ja siitä rakennuksen suunnittelu aloitettiin.

Päärakennuksessa on lämpimiä tiloja reilut 80 neliötä. Tilava lasiterassi tarjoaa erityisesti kesäaikaan runsaasti katettuja lisäneliöitä.

– Nautimme mieluiten ateriat terassilla, josta on komea näköala kauas merelle. Etenkin kesäisin tänne kokoontuu iloinen sukulaisjoukko ja kaveriporukka grillailemaan sekä nauttimaan tunnelmasta, pariskunta hehkuttaa.

Rantaa kohti mentäessä matkan varrella on vierasmökki kahdella makuuhuoneella ja biohuussilla. Rannan tuntumassa odottaa sauna, johon kuuluu erillinen pesu- ja pukuhuone. Nämä rakennukset yhdistyvät toisiinsa levällä hiekkapolulla, joka kiemurtelee rinteessä. Tontti on pengerretty ja pihamaa tehty mahdollisimman helppohoitoiseksi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

62_1400843789_talo_meren_rannalla-4-1 62_1400843811_talo_meren_rannalla-4-2

Sisustuksessa on käytetty moderneja klassikoita. Sohva on päällystetty Marimekon Bottna-kankaalla. 

Sinivalkoinen raikastaa

Mökin värimaailma muodostuu sinisen ja valkoisen yhdis- telmästä. Linjaltaan sisustus noudattaa valkoisine laudoituksineen ja selkeine huonekaluineen skandinaavista tyyliä. Merellinen teema toistuu mökin kaikissa tiloissa ja jatkuu aina rantasaunaan saakka.

– Tämä on kokonaisuudessaan paikka, jossa voimme rentoutua sataprosenttisesti. Täällä silmä ja sielu lepäävät, omistajat iloitsevat.

Tekniikka mahdollistaa etätyön

Aina silloin tällöin pariskunta suuntaa mökille jo torstai-iltana ja viettää perjantain mökillä tehden töitä. Hyvät verkkoyhteydet ja etätyön mahdollisuus tekevät samalla viikonlopusta pidemmän, kun perjantaina ei tarvitse istua ruuhkassa ajamassa iltamyöhään mökille. Kun nettipalaverit päättyvät, voikin saunan laittaa jo lämpiämään ja heittäytyä viikonlopun viettoon. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Katso video ja kuvat kohteesta:

62_1400843839_talo_meren_rannalla-5-1 62_1400843857_talo_meren_rannalla-5-2

Rannan maisemat avautuvat lasitetulta terassilta. Terassilasit ovat Lumonin.

62_1400843872_talo_meren_rannalla-6

MAINOS
MAINOS LOPPUU

62_1400843962_talo_meren_rannalla-11 62_1400843987_talo_meren_rannalla-12

Paljon puupintaa ja ripaus väriä. Jaffa-taulu on Erik Bruunin klassikko vuodelta 1959.

62_1400844012_talo_meren_rannalla-13 62_1400844024_talo_meren_rannalla-14

Teksti ja kuvat: toimitus