Moni on tyytymätön television äänentoistoon

Sisustus

Lähes 70 prosentilla televisionkatsojista ei ole käytössä ulkoista äänentoistojärjestelmää, ja 13 prosenttia näistä katselijoista ovat tyytymättömiä televisionsa äänentoistoon.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tuore selvitys* osoittaa suomalaisten olevan uskollisia televisiotasoille. Jopa kahdeksan kymmenestä sijoittaa televisionsa tason päälle ja vain noin yksi kymmenestä asentaa televisionsa seinälle.

Lisäksi lähes 70 prosentilla ei ole käytössä ulkoista äänentoistojärjestelmää, ja 13 prosenttia näistä katselijoista ovat tyytymättömiä televisionsa äänentoistoon.

Äänenlaatu tärkeintä

Kun suomalaisilta kysytään, mikä on tärkein ulkoisen äänentoistojärjestelmän ostokriteeri, niin tärkeimpänä ominaisuutena nousi esille äänenlaatu. Tästä huolimatta lähes 70 prosenttia televisionkatselijoista tyytyi käyttämään television sisäänrakennettua äänentoistoratkaisua.

– Tutkimukset osoittavat, että suurin osa television katsojista tarvitsee kompaktin, käyttäjäystävällisen ja tyylikkäästi muotoillun äänentoistojärjestelmän paljon tilaa vievän ja johtoja sisältävän kotiteatterijärjestelmän sijaan, kertoo Erik Åhsgren, LG:n Home Entertainmentista.

Olohuoneen johdottomuus tärkeä ostokriteeri

Äänenlaadun lisäksi helppokäyttöisyys nousee toiseksi tärkeäksi ostokriteeriksi. Noin kolmannes suomalaisista piti tärkeänä, että tuote on kompakti ja huomaamaton sekä lähes neljännes arvosti sen sopivuutta sisustukseen.

 

* Tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö YouGov 12.-14.11.2013. Tutkimukseen otti osaa 4000 miestä ja naista iältään 18-74 -vuotta. Tutkimus toteutettiin Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa.

 

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

kotiteatteri soundbar televisio äänentoistojärjestelmä


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: