MAINOS

Monienergialämpöpumppu – säästöä lämmityskustannuksiin

Lämmitys

Monienergialämpöpumppu (MELP) hyödyntää talon, tuloilman sekä käyttöveden lämmitykseen useita energialähteitä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Monienergialämpöpumppu, MELP, hyödyntää talon, tuloilman sekä käyttöveden lämmitykseen monia energialähteitä. Duvents on kotimainen patentoitu hybridilämmitysjärjestelmä, joka käyttää tehokkaasti hyväkseen sisäilman lämpöenergian sekä uusiutuvia energioita. Se sopii niin uudisrakentajille kuin saneeraajillekin.

Tuloilmaa voidaan lämmittää esimerkiksi:

  • poistoilmalämpöpumpulla
  • vastavirta-periaatteelle toimivalla LTO-laitteella
  • aurinkoenergialla
  • vesitakalla
  • maan lämpöenergialla
  • lämpöakkuun varastoidulla energialla
  • jälkilämmityspatterilla, esim. vesitakan lämpöä (tuloilman lämpöä on mahdollista säätää asteen tarkkuudella)

Lattia- tai patterilämmitystä sekä käyttövettä voidaan lämmittää esimerkiksi poistoilmalämpöpumpulla (huoneiston ilmanvaihdon kautta poistuvalla lämpöenergialla), aurinkoenergialla tai vesitakalla.

Perusjärjestelmä sisältää Duvents-päätelaitteen ja hybridienergiavaraajan. Halutessasi voit hyödyntää muitakin uusiutuvia energiamuotoja, kuten aurinkoenergiaa tai maan lämpöenergiaa, liittämällä ne MELP-järjestelmään.

Katso MELP-laitteiden tekniset tiedot täältä: Duvents 520 ja Duvents 920.

Viilentämällä tuloilmaa asunnon tai kiinteistön sisäilma säilyy raikkaana myös kuumimpina päivinä. Tuloilmaa voidaan viilentää esimerkiksi maapiirillä (pelkän kiertovesipumpun n. 50 W:n ottoteholla) tai automaattisella kesäpeltitoiminnolla, joka ohjaa päivä- ja yölämpöä. Viilentäminen onnistuu myös Duvents-lämpöpumpulla: Duvents ei hukkaa viilennyksessä syntyvää lämpöenergiaa taivaalle, vaan siirtää sen kokonaan hyötykäyttöön, energiavaraajaan. Jos helteellä esimerkiksi käyttöveden kulutus on pientä ja viilennystarve suurta, on suositeltavaa ottaa käyttöön Duventsin maapiiriviilennys. 

Duvents-järjestelmässä saat aina ilmanvaihdon, lämmityksen, lämpimän käyttöveden ja viilennyksen energiaa tuhlaamatta. 

Innovatiivinen ohjaustapa 

Duvents MELP -monienergialämpöpumppua ohjataan logiikalla, joka on mahdollistanut web-selainpohjaisen käyttöliittymän. Käytännössä tämä tarkoittaa, että laitteessa itsessään ei ole välttämättä ohjauspaneelia, jos haluat ohjata järjestelmää omalla laitteellasi, esimerkiksi puhelimella, tietokoneella tai tabletilla.

Duvents MELP -laite voidaan kytkeä talon omaan langalliseen tai langattomaan verkkoon tai kone kytketään valmiiksi asennettuun ja testattuun WLAN-tukiasemaan. Jos sinulla on mahdollisuus kytkeytyä esimerkiksi jonkin palvelimen kautta tai muulla vastaavalla tavalla kotiverkkoosi, on laitteiston etäohjaaminen mahdollista. 

Parasta tässä ohjaustavassa on, ettei sinun tarvitse siirtyä talon tekniseen tilaan tietääksesi, mitä 

lämmitysjärjestelmäsi tekee, vaan voit tehdä kaiken olohuoneesi sohvalta käsin!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

0-energia aurinkoenergiat aurinkokeräimet huoneilma hybrid hybridjärjestelmä ilmanvaihto iv-suunnittelu