MAINOS

Monipuoliset led-nauharatkaisut joko itse tehtynä tai mittojen mukaan

KeittiöSisustus

Led-nauha sopii valaistuksena moniin kodin tiloihin. Led-nauharatkaisut voi tehdä myös itse, sillä led-nauhatyöt ovat heikkovirtatöitä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Alumiiniprofiiliin yhdistettynä led-nauhasta saadaan joko tasaista kohdevaloa työtasoille tai täydentävää, epäsuoraa tunnelmavalaistusta. Alumiiniprofiilin ja led-nauhan sekä tarvittavan muuntajan ja käyttökytkimien valinnassa on hyvä kysyä varmistus ammattilaisilta. Mittojen mukaan tehtävät kokonaisuudet voi myös tilata valmiina kasauspalvelua tarjoavalta led-myyjältä.

Kodin led-nauharatkaisut ovat jokaisessa kohteessa yksilöllisiä, koska huoneiden muodot ja mitat vaihtelevat. Keittiössä esimerkiksi kalusteiden paikat ja liesituulettimen tyyli ja koko aiheuttaa suunnittelutarvetta toimivalle led-nauhatoteutukselle.

Kodin led-nauharatkaisuilla tasaista valoa koko tilaan

Kodin valaistuksen suunnittelussa kiinnitetään huomiota siihen, että työtasoille ja kaapistoille, kuten myös käytäville ja oleskelutiloihin saadaan tarpeeksi valoa. Monissa nykykodeissa on avoimia tiloja, jotka yhdistyvät toisiinsa saarekkeilla tai ilmavilla seinäkkeillä, ja valaistus näkyy tilasta toiseen. Tällöin tilojen valaistuksessa tulee huomioida myös ne hetket, jolloin esimerkiksi olohuoneessa oleskellessa avokeittiöön tarvitaan vain kevyttä tunnelmavalaistusta. Led-nauhasta ja alumiiniprofiilista koostuvalla led-kiskolla valaistavia kohteita keittiössä voi olla useita:

 • työtasot ja kaapiston alle jäävä välitila
 • keittiön kaappien päälliset
 • kaappien sisäpuolet
 • saarekkeen valaisu
 • keittiön sokkelin valaistus.

Led-kiskolla saadaan yhtenäinen ja tarvittavan tehokas ja pelkistetty valaistus myös kodin muihin tiloihin, kuten olohuoneisiin, käytäville, kylpyhuoneisiin, makuuhuoneisiin, työhuoneisiin ja portaikkoihin.

Valotehoa pienellä kulutuksella

Ledeillä valaisu on energiatehokasta. Vaikka valon määrä lisääntyy, niin hyvin suunniteltu, monimuotoinen valaistus ei kuluta liikaa, eikä siten myöskään kasvata sähkölaskua. Sisustukselliset valaisimet voidaan myös useimmiten varustaa energiatehokkailla led-polttimoilla.

Ammattitaitoisessa suunnittelussa otetaan huomioon käytännön seikat ja taloudellisuus pitkällä kokemuksella. Tilan valaistus suunnitellaan ammattilaisen kanssa yksilöllisesti tarpeiden mukaan, mahdollisimman käytännölliseksi ja helpoksi.

Led-nauhavalaistuksessa huomioonotettavia seikkoja

Suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon muuntajien koko ja sijoittelu, sekä led-nauhan tarvitsemat johdotukset muuntajalle. LedStoren LedPajan puoleen kannattaa kääntyä suunnitteluvaiheessa, jolloin lopputuloksesta saadaan toimiva ja johtoasennukset saadaan toteutettua huomaamattomasti.

Muuntajien sijoittelussa hyödynnetään monesti kaappeihin tehtäviä kiinnityksiä, valepohjia ja muita hukkatiloja. Muuntajan voi sijoittaa myös kaapin päälle tai keskittää muuntajat huoltoluukun taakse. Muuntajan sijainnit on hyvä suunnitella, jotta led-kiskon kasausvaiheessa led-nauhalle saadaan juotettua tai liitettyä sopivan mittaiset välijohdot ja pistotulpat tarvittaessa.

Kosteussuojaus ja valaisimien puhdistus on hyvä ottaa huomioon myös kodin eri tiloihin led-valaistusta suunniteltaessa. Vedelle ja kosteudelle alttiisiin kohteisiin led-nauhoissa on kostean tilan vaihtoehdot, eli led-nauhan pinnassa on ohut, kellastumaton silikonipinta. Lisäksi alumiiniprofiili muovikansineen suojaa led-nauhaa lialta ja roiskeilta sekä pölyltä. 

↑ Led-nauhoissa on vaihtelua siinä, kuinka tiheästi led-pisteet ovat led-nauhassa ja miten valotehokas led-nauhan yksi led-piiri on. Nauhan päässä on useimmiten valmiit dc-liittimet, jolloin liittäminen pistotulppamuuntajaan on helppoa. Ilman liittimiä olevat led-nauhat käyvät hyvin silloin, kun led-nauhan muuntajakin on liittimetön.

Tunnetko jo led-nauhojen ja alumiiniprofiilien perustyypit?

Led-nauhoja ja alumiiniprofiileita on valittavissa useita, joten ainakin perustyypit on hyvä tietää, kun suunnittelu aloitetaan:

Led-nauhan teho vaikuttaa siihen, kuin paljon virtaa se kuluttaa, mutta myös siihen, kuinka kirkas nauha on. LedStoren led-nauhat ovat himmennettäviä ja ne jaetaan karkeasti ottaen kahteen luokkaan käyttötarkoituksen mukaan:

 • Tunnelmallista, epäsuoraa lisävaloa saarekkeisiin, sokkeleihin ja kaappien päälle saadaan himmennettävällä 7,2 W/m HELMEILE-nauhalla. Nauhasta tulee täydellä teholla 500 lumenia / metri. Korkeisiin tiloihin voidaan valita tehokkaampaakin led-nauhaa tunnelmavalaistukseen.
 • Työskentelyvaloa saadaan tehokkaammista led-nauhoistamme, joita on eri teholuokissa 12,4 W/m ja 20 W/m välillä. Valoa ne antavat täydellä teholla 1000 lumenista 1600 lumeniin, per metri, riippuen nauhasta. Led-nauhat löytyvät sivustoltamme nimillä PRO, SUPREME, HELMEILE 14,4 W/m ja TASAINEN.

Kaikista led-nauhoista löytyy sekä lämmin valkoinen että neutraali valkoinen valon värisävy (3000K ja 4000K). Lisäksi suosiotaan ovat kasvattamassa värisäädettävät led-nauhat, eli RGB-nauhat (red, green, blue) ja värilämpötilasäädettävät CCT-nauhat.

Alumiiniprofiilin tärkein tehtävä on jäähdyttää led-nauhaa ja suojata sitä. Profiili valitaan karkeasti ottaen viidestä eri tyypistä:

 • kapeat pintaprofiilit suoraan valaisuun
 • 45-asteen kulmassa valaisevat kulmaprofiilit
 • leveät ja kapeat uppoprofiilit
 • yhteen tai kahteen suuntaan valaisevat seinäprofiilit epäsuoraan valaisuun
 • vaijerilla ripustettavat riippuprofiilit.

LedStoren verkkokaupassa alumiiniprofiilit löytyvät omasta alumiiniprofiili-kategoriastaan.

Mittatilauspalvelussamme LedPajalla autamme sinua löytämään juuri oikean yhdistelmän led-nauhaa ja profiilia, sekä niihin sopivat muuntajat ja käyttökytkimet. LedStoren mittatilauspalvelu, LedPaja, auttaa suunnittelussa ja hoitaa asennusvalmiit toteutukset luotettavasti, jolloin aikaa ja vaivaa säästyy.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

energiatehokas valaistus epäsuora valaistus led led-valaisin led-valaistus Led-valonauha led-valonlähde led-valot