MAINOS | Kone-Glans Oy

Mönkijä opettaa lapselle vastuuta ja taitoja

Piha
Mönkijät kulkevat lasten ajaessa
Mönkijä hankitaan yhä useampaan perheeseen lapselle, koska se on hauska sekä turvallinen menopeli ja opettaa uudenlaisia taitoja sekä vastuuta.

Mönkijä innostaa lasta ja nuorta oppimaan uusia asioita. Mönkijällä ajaminen on tietysti todella hauskaa, mutta sen lisäksi hahmottamis- ja reagointikyky kehittyvät. Samalla lapsi oppii ottamaan vastuuta, koska pitää toimia ohjeiden mukaan ja pitää huolta omasta menopelistä.

Sähkömönkijä on lapselle ihanteellinen tapa tutustua moottoriajoneuvojen maailmaan – turvallisesti. Ranteeseen kiinnitettävä hätäpysäytin varmistaa, että jos lapsi sattuisi putoamaan kyydistä, liitin irtoaisi ja mönkijä pysähtyisi.

Mönkijä on neljän renkaan ansiosta vakaa, ja sen nopeutta saa rajoitettua. Taitojen karttuessa nopeutta on helppo lisätä.

mönkijä, jonka selässä lapsi ja perässä puukärry

Mönkijän ansioista lapsi voi tuntea ylpeyttä osallistuessaan pihatöihin.

 

Mönkijä innostaa lapsen pihan töihin

Nuorisomönkijä ei kuitenkaan ole lapselle pelkkä leikkikalu, vaan tarjoaa mahdollisuuden osallistua erilaisiin töihin muun perheen mukana. Lapsen on tärkeä kokea olevansa osa perheen tiimiä, joka yhdessä huolehtii kodin tai mökin asioista.

Lapsi voi tehdä esimerkiksi lumitöitä mönkijällään tai osallistua metsätilan töihin peräkärryn kanssa, mikä nostaa mönkijäharrastuksen aivan uudelle tasolle – lapsi ja nuori voi tuntea olevansa hyödyksi ja huomaa voivansa aidosti auttaa.

Mönkijöihin on mahdollista saada ainutlaatuisia lisävarusteita, jotka valmistetaan mittatilauksena. Lumilevyjen ja peräkärryjen ansiosta työt sujuvat ja lapset lähtevät intoa puhkuen hommiin.

Kaksi mönkijää, joilla voi tehdä lumitöitä

Lumityöt onnistuvat nuorisomönkijöillä.

Ajamisen pelisäännöt

Mönkijällä pääse seikkailemaan metsiin ja muihin paikkoihin, joihin on hankala päästä muilla kulkuneuvoilla. Mönkijä tuo siis myös vapautta liikkua! Lisäksi moottoreiden pärinä ja vauhdin hurma kiinnostavat luonnostaan, mutta hauskuuden ja vapauden mukana tulee aina myös vastuuta.

Lapsen ajaminen on yksiselitteisesti vanhemman vastuulla. Mönkijäharrastus onkin täysin turvallinen, kunhan vanhemmat huolehtivat turvallisuusasioista ja varmistuvat, että ajamisen pelisäännöt ovat lapsella hallussa.

Mönkijäharrastuksen aloittavan lapsen kanssa tulee siis käydä läpi ajamisen turvallisuusasiat ja varmistua, että lapsi varmasti ymmärtää ja noudattaa niitä.

Tärkeät turvallisuusasiat mönkijällä ajaessa

  • Täytyy tietää, missä saa ajaa ja missä ei. 
  • Turvavarusteet, kuten kypärä, ovat aina päällä ajaessa.
  • Ranteeseen kiinnitetään aina hätäpysäytin ennen ajoa.
Lapsi pesee mönkijää painepesurilla.

Mönkijä on tärkeä menopeli lapselle, joten siitä on kiva huolehtia.

Lapselle sopiva mönkijä

Monipuolisesta Kone-Glansin valikoimasta perheeseen löytyy varmasti sopiva mönkijä, jonka hinta-laatusuhde on kohdallaan. Tutustu lapsille ja nuorille sopiviin nuorisomönkijöihin.

Kone-Glansin palveleva huolto tekee harrastuksesta huolettoman. Jos varaosia tarvitaan, niitä on yleensä nopeasti saatavilla. 

 

Lisää Kone-Glansin tuotteita