Vaikka et tarvitse naapurisi lupaa kompostointiin, kompostorin sijoituspaikasta kannattaa keskustella etukäteen naapurin kanssa.
Kerroimme Suomelan viime numerossa (2 / 2005) kompostoinnista, joka onkin järkevä ja luonnonmukainen tapa hankkiutua eroon eloperäisistä jätteistä. Kun kaikki sujuu hyvin, jätteet muhivat kompostorissa mullaksi. Haluamme vielä kuitenkin tähdentää, että jos komposti haisee, naapuruussuhteet voivat joutua koetukselle.

Vaikka et tarvitse naapurisi lupaa kompostointiin, kompostorin sijoituspaikasta kannattaa keskustella etukäteen naapurin kanssa. Pidä ainakin huolta siitä, että sijoitat kompostorin riittävän kauas paitsi omista, myös naapurisi ovista ja ikkunoista. Älä pane kompostoria myöskään talousvesikaivon lähelle. Hoida kompostiasi. Hoitamattomassa kompostissa jätteet mätänevät ja haisevat. Haju puolestaan voi houkutella paikalle kärpäsiä ja rottia. Voit pyytää kunnan terveystarkastajan paikalle arvioimaan tilanteen, jos oma tai naapurisi komposti tai kompostori aiheuttaa eripuraa.

Kysy neuvoja ja ohjeita kompostoinnista ja kompostorin sijoittamisesta kunnan ympäristö- ja terveysviranomaisilta. Pääkaupunkiseudulla kompostointiasioissa neuvoo myös Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan eli
YTV:n jäteneuvonta, (09) 1561 611
www.ytv.fi.