MAINOS

Muista katon perushuolto!

Talo

Maalipinnoitettu ohutlevykate altistuu monenlaisille saasteille ja ilman epäpuhtauksille, jotka rasittavat pinnoitteita yhdessä auringon lisääntyvän UV-säteilyn kanssa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Uhkatekijöitä ovat muun muassa happamia sateita aiheuttavat rikki-, kloori- ja typpiyhdisteet, suolayhdisteet sekä lika ja noki.

Aineiden vaikutus on pahinta sellaisissa osissa pinnoitetta, joissa ne eivät huuhtoudu kunnolla pois sadeveden mukana. Pinnoitetun levyn kestävyyden kannalta pahimpia kohtia ovat kolhut ja naarmut, joissa epäpuhtaudet pääsevät käsiksi maalipinnoitteen alaiseen sinkkiin. Siksi katteen säännöllinen huolto ja puhdistaminen on erittäin tärkeää.

  • Poista puista pudonneet lehdet ja havunneulaset vähintään kerran vuodessa. Puhdista samalla sadevesijärjestelmä, sillä tukkeutuneet, roskaiset ja likaantuneet rännit aiheuttavat jäätymis- ja kosteusvaurioita sekä korroosio-ongelmia.
  • Poista myös lumikate, jos se pakkautuu katolle.
  • Pese likaiset kohdat vedellä ja pehmeällä harjalla.
  • Tarkista säännöllisesti, että pellit ja kiinnikkeet ovat kunnolla kiinni ja ettei maalipinnassa ole vaurioita. Korjaa naarmut ja säröt valmistajan ohjeiden mukaisesti heti, etteivät ne pääse laajenemaan.
  • Työskentele varovasti, jotta et naarmuta etkä muutenkaan vahingoita maalipintaa työkaluilla.

Lähde Ruukki, ruukki.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aste ilma kana kosteus levy lähde maali noki