MAINOS

Murtovaras liikkuu hiihtoloma-aikaan – lue asiantuntijan vinkit kodin turvaamiseen

Yleinen

Lomat ovat parasta aikaa myös murtovarkaille. Poliisin mukaan murtovarkaat toimivat suunnitellusti ja harvemmin murtautuvat koteihin täysin sattumanvaraisesti.

Jaa sosiaalisessa mediassa

– Monesti ihmiset yllättyvät siitä, että asuntomurron kohteiksi päätyvät omakotitalojen lisäksi myös rivitaloasunnot. Murtovarkaiden toimiessa suunnitellusti se ei kuitenkaan nykypäivänä enää riitä, kertoo Topi Pärssinen Verisurelta MyyAsuntoni-verkkopalvelun blogissaan.

Asiantuntijan 5 vinkkiä kodin suojaamiseen loman ajaksi:

1. Muista lukita kotisi ovet ja ikkunat huolellisesti.

Laita kaikki ovet takalukkoon ja muista tarkistaa myös yläkerran ikkunat.

2. Pidä koti asutun näköisenä.

Pyydä naapureitasi tai tuttuja luomaan lumet,tyhjentämään postilaatikko ja vaikka ajamaan auto pihalle välillä. Ajasta kodin valaistus syttymään ja sammumaan arkirytmisi mukaisesti. Älä jätä arvotavaroita näkyville.

3. Kerro, että kotisi on suojattu.

Jos kodissasi on hälytys- ja vartiointipalveluihin liitetty turvajärjestelmä, on hyvä tarkistaa, että palvelusta kertovat turvatarrat ovat hyvin näkyvillä.

4. Älä mainosta lomaasi somessa.

Älä kerro matka-aikeistasi Facebookissa, Twitterissä tai muissa some-kanavissa. Älä kirjaudu eri sijainteihin loman aikana ja malta julkaista lomakuvat vasta kotiin saavuttuasi.

5. Hanki kotiisi turvajärjestelmä, joka on liitetty hälytyskeskuksen valvontaan.

Näin tiedät, että kotisi on suojattu ympärivuorokauden ja joku muu valvoo sitä puolestasi.

Lue koko blogikirjoitus >

Lähde: ePressi.com

MyyAsuntoni.fi on kattava asumisen media, jossa on mukana lähes 600 kiinteistönvälittäjää sekä blogi (blogi.myyasuntoni.fi), jossa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

asuntomurto murto murtovaras turvajärjestelmä turvallisuus