MAINOS

Muurikivet täydensivät istutusalueen

Piha

Espoolaisen omakotitalon takapihan istutusaluetta haluttiin korostaa tyylikkäällä kivimuurilla. Alueen reunustamiseen valittiin patinoituneen näköiset muurikivet.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Reilu kymmenen vuotta sitten valmistuneen omakotitalon takapihalla vietetään paljon aikaa. Iso piha on lähes kokonaan tasaista nurmialuetta, lukuun ottamatta pientä rinnettä, johon oli vuosia sitten istutettu keijuangervoja.

Asukas oli useamman vuoden suunnitellut alueen reunustamista muurikivillä, jolloin pihaan tulisi selkeämmin korkeuseroja ja kauniit istutukset tulisivat paremmin esille. Kesän alussa hän päätti toteuttaa haaveet pihan suhteen ja alkoi etsiä työlle toteuttajaa. Positiivisten suositusten perusteella rakennuttajaksi valikoitui pihasuunnitteluun ja viherrakentamiseen erikoistunut LS Ympäristö-Miljö.

Antiikkimuurikivi istutusaltaan reunustamiseen

Istutusalueen muurikiveksi asukas halusi Lakan betonin antiikkimuurikiven, joka sopii erityisen hyvin perinnetalon pihaan. Muurikiven väriksi valikoitui Karelia, joka on sekoitus punaista ja mustaa. Antiikkikivet on käsitelty niin, että jokainen kivi on uniikki ja valmis kivipinta näyttää eläväiseltä.

Muurikivien asennus

Muurin rakentaminen aloitettiin kaivamalla maata jo olemassa olevien istutusten ympäriltä. Kun kaivuutyö oli saatu valmiiksi, muurikiviä alettiin latoa suunnitelman mukaisesti. Tukimuurin ”pohjakerros” on aina ladottava tarkasti, sillä huolellinen aloitus varmistaa koko rakennelman onnistumisen.

Kun kivet olivat paikoillaan, täytettiin istutusallas mullalla. Asukas halusi vielä täydentää istutusta ja lisäsi kasvialueeseen keiju- ja koivuangervoja sekä monivuotisia hanhikkeja. Lopuksi asennettiin suodatinkangas, jonka päälle kaadettiin kuorikatetta.

Muurikiviä tarvittiin alueen reunustamiseen vajaa sata kappaletta, ja työ vei kokonaisuudessaan aikaa kolme päivää.

Tyytyväinen asiakas

Uusi reunustettu alue on nyt ollut paikallaan kuukauden päivät, ja asukas on ollut lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Muurikivillä korostettu istutusallas on sulautunut piha-alueeseen niin hyvin, että moni on luullut sen jopa aina olleen näin. Asukkaan mieleen on erityisesti ollut antiikkikiven ulkonäkö, joka sopii juuri niin hyvin pihalle kuin hän oli toivonutkin. Nyt pieni rinne ja kauniit istutukset tulevat aikaisempaa paremmin esille.

Fakta

  • Hinta: kivet n. 720 €, työ 1 250 €
  • Kiven koko: 360 x 180 x 150 mm (Lakan antiikkimuurikivi, väri karelia)
  • Työn kesto: kolme päivää

 

Vasemmalla: Ennen. Oikealla: Kivimuurin rakennusvaihe.

Muurikivien sisään istutettiin lisää angervoja sekä hanhikkeja.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

antiikkimuurikivet antiikkimuurikivi istutusallas istutusalue lakan betoni Ls Ympäristö-Miljö muurikivet muurikivi