Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Näin hoidat joulutähteäsi

Piha
Joulutähden kauneuden säilyttämiseen ei tarvita huippusalaisia toimenpiteitä. Vaikka joulutähti aloittikin kansainvälisen uransa Hollywoodista, se ei ole nirso eikä ylpeä. Muista vain muutama hoito-ohje, ja joulutähti pysyy pitkään kotisi tähtikaartissa.
Joulutähti on parhaimmillaan kun sen kukat ovat vielä paikallaan.
Joulutähti on parhaimmillaan kun sen kukat ovat vielä paikallaan. Kukka on etelän kasvina herkästi kylmettyvä, joten se vaatii aina kunnon paketoinnin alle 10 asteen lämpötiloissa.
 

Joulutähti viihtyy valoisassa ja huoneenlämmössä. Alla paahtava patteri tai vetoisa paikka lyhentävät joulutähden kestoa. Kukkaa kannattaa kastella haalealla vedellä aina, kun mullan pinta on hieman päässyt kuivahtamaan. Aluslautaselle jäänyt vesi on hyvä kaataa heti pois. 

Kukinta-aikaan joulutähteä ei tarvitse lannoittaa. Jos haluat tehdä siitä viherkasvin, sitä voi kukinnan jälkeen lannoittaa säännöllisesti kastelulannoitteella.

Joulutähti on erittäin kestävä leikkokukka. Se voi kestää parisen viikkoa kimpussa tai pöytäasetelmassa, kunhan leikatun oksan tyveä pidetään heti leikkaamisen jälkeen hetki kiehuvassa vedessä tai liekin yllä. Kuumuus tukkii maitiaisnesteputket.

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU