Näin hoidat tulppaaneja – katso video

Piha
Heti joulun jälkeen alkaa pääsiäiseen saakka ulottuva tulppaanikausi. Tulppaani onkin talvikauden tärkein kukka. Katso videolta hoito-ohjeet.

Kotimaisia tulppaaneita on ollut tarjolla jo marraskuulta lähtien, mutta vasta joulun jälkeen Suomen suosituimman leikkokukan määrät alkavat kasvaa voimakkaasti. Ennakkotietojen mukaan leikkotulppaaneita viljellään tänä talvena noin 60 miljoonaa kappaletta.

Tulppaani on talvikauden suosituin kukka

Kotimainen tulppaani on helppohoitoinen

Tulppaanit piristävät talvea. Ne mielletään nimenomaan sydäntalven kukaksi. Tulppaani on pirteä, iloinen, värikäs ja kaiken lisäksi tuo lupauksen keväästä talven keskelle. Suosittuja värejä ovat punaiset, keltaiset, oranssit, vaaleanpunaiset, valkoiset sekä kaksiväriset lajikkeet. Tulppaanisesonki on pitkä, joten tulppaanilajikkeet ehtivät vaihtua jonkin verran kevään mittaan. Osa lajikkeista kukkii sesongin alkuvaiheessa ja osa loppupuolella.

Tulppaani on edullinen ja helppohoitoinen

Ostopaikkoja on runsaasti sekä tietenkin piristävät värit ovat nostaneet tulppaanin suosion huippuunsa. Jo pikkurahalla saa tulppaanikimpun kotiinsa tuomaan pilkahduksen tulevasta keväästä. Tulppaani on hyvin kaunis sellaisenaan, ja on lisäksi helppo leikkokukka: varsista leikataan veitsellä pari senttiä pois. Tulppaanit laitetaan maljakkoveteen kääreineen noin puoleksi tunniksi, jotta ne pysyvät ryhdissään. Kääreen voi ottaa pois ja asetella tulppaanit maljakkoon, kun ne ovat imeneet vettä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tulppaanin hoito-ohjeet videolla
Katso hoito-ohjevideo sivun yläreunasta.

Kotimainen tulppaani on tuore

Lähes kaikki Suomessa myytävät tulppaanit ovat kotimaassa viljeltyjä. Näin voidaan varmistaa tuoreus, lyhyet kuljetusmatkat, tiuhat toimitukset kukkamyyntipisteisiin ja oikea-aikainen kukan poimintavaihe. Kotimainen tulppaani saavuttaa siis kuluttajan erittäin tuoreena, mikä parhaimmillaan takaa jopa viikon mittaisen kukinnan kotimaljakossa.

Lähde: Kauppapuutarhaliitto

MAINOS
MAINOS LOPPUU