MAINOS

Näin käytät lattialämmitystä oikein ja vältä kosteusvaurio

Kylpyhuone

Niin asuntoa myytäessä kuin ostettaessa sana kosteusvaurio nostaa kylmän hien sekä ostajan että myyjän iholle. Kosteusvaurioiden vuoksi on käyty useita kalliita oikeustaistoja, ja paljon aikaa on käytetty siihen, miten kosteusvaurioita voidaan etsiä ja mitä ne aiheuttavat.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Valitettavan vähälle huomiolle on jäänyt kosteusvaurioiden syntymekanismit sekä niiden ennaltaehkäisy, kertoo energia-asiantuntija Malkus Lindroos Vattenfallilta MyyAsuntoni-verkkopalvelun blogissaan.

– Kylpyhuoneen pitäisi olla muita huoneita lämpimämpi myös silloin, kun helle nostaa kodin lämpötilaa. Lämmitystä ei tarvitse pitää näin suurella teholla jatkuvasti, vaan sen voi säätää pienemmälle kylpyhuoneen kuivuttua. Tärkeintä on käyttää lämmitystä oikeaan aikaan ja muistaa myös ilmanvaihto, joka kuljettaa ilmaan haihtuneen kosteuden pois, havainnollistaa Lindroos.

Lattialämmitys toimii oikein käytettynä

Lämmitysmuotojen energiankulutuksessa on eroja, ja etenkin lattialämmitystä on moitittu todelliseksi energiasyöpöksi. Oikein käytettynä se ei kuitenkaan tuhlaa merkittävästi energiaa. Jos lattialämmitystä käytetään väärin, se voi kuluttaa jopa tuhat euroa vuodessa. Näin käy esimerkiksi silloin, jos kylpyhuoneessa on sekä vesikiertoinen kaukolämmitys että lattialämmitys, ja lattialämmitys säädetään niin korkealle, että se alkaa syrjäyttää vesikiertoista lämmitystä.

– Hallaa lattialämmitykselle tehdään myös silloin, jos kylpyhuoneen ovea pidetään auki ja lattialämmitys alkaa lämmittää myös muuta kotia. Silloin myös kylpyhuoneen lämpötila laskee, eikä tila kuivu yhtä tehokkaasti. Kylpyhuoneen tai saunan ovea ei kannata pitää auki edes kylpemisen jälkeen siinä toivossa, että kosteus haihtuisi nopeammin, sillä muita tiloja ei ole suunniteltu kestämään kosteutta senkään vertaa kuin märkätiloja, päättää Lindroos.

Lue koko blogi >

MyyAsuntoni.fi on kattava asumisen media, jossa on mukana lähes 600 kiinteistönvälittäjää sekä blogi (blogi.myyasuntoni.fi), jossa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Lähde: ePressi.com, kuva: sxc.hu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kodinkoneiden kosteusvahingot kosteus kosteusmittaus kosteusongelmat kosteusvaurio kosteusvauriot


Lisää samasta aiheesta