Näin maalaat talon julkisivun oikein

Talo
Puiset julkisivut on käsiteltävä huolella, sillä pintakäsittelyllä parannetaan puupinnan kestävyyttä ja vaikutetaan sen ulkonäköön sekä sovitetaan rakennus ympäristöönsä. Lue ohjeet!
  1. Valitse oikea tuote ja väri. Neuvoja saat maalikaupasta ja esimerkiksi Tikkurin Maalilinjalta.
  2. Suunnittele työ huolella. Laske paljonko tarvitset maalia ja hanki tarvittavat välineet ja materiaalit asiantuntevasta maalikaupasta. Mieti mistä aloitat ja miten työ sujuu parhaiten. Tee koemaalaus varmistuaksesi väristä.
  3. Käytä laadukkaita työvälineita. Huonoilla välineillä ei synny kunnollista jälkeä vaikka käyttäisi kuinka hyvää maalia.
  4. Käytä sopivaa vaatetusta. Älä unohda muita suojavälineitä.
  5. Suojaa ympäristö ja muut rakennusosat pesu- ja maaliroiskeilta.
  6. Tarkista että maalattava pinta on puhdas, kuiva ja kunnossa. Esikäsittele pinta huolellisesti, sillä maali ei pysy likaisessa alustassa eikä peitä huonosti tehtyjä pohjatöitä.
  7. Lue tuotteen käyttöohjeet huolellisesti maalipurkin etiketistä. Lisätietoja saat tuoteselosteesta ja Tikkurilan Maalilinjalta.
  8. Tee työ rauhallisesti ja huolellisesti. Älä yritä nopeuttaa työtä levittämällä kerralla liian paksuja maalikerroksia. Noudata tuotteen riittoisuusohjetta.
  9. Huolehdi maalausolosuhteista. Jos maalaat liian kosteassa, kylmässä tai kuumassa, maalin kuivuminen ja maalikalvon muodostuminen voivat häiriintyä.
  10. Puhdista työvälineet huolellisesti. Muista myös huolehtia maalijätteistä asianmukaisella tavalla. Ohjeet löydät maalipurkin etiketistä.

 Lue myös

Talon maalaus – suojaa arvokas investointisi >

Näin teet huoltopesun ja homeenpoiston >

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU